Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αίτηση εξαίρεσης της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Αριστέας Θεοδόση, κατέθεσε η Ελένη Τουλουπάκη




Αίτηση εξαίρεσης κατά της αντεισαγγελέως του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου, Αριστέας Θεοδόση, η οποία και διενεργεί την πειθαρχική έρευνα σε βάρος της, κατέθεσε σήμερα η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Η τελευταία σε λίγες ημέρες θα δικαστεί από Ειδικό Δικαστήριο με συγκατηγορούμενο τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Τι υποστηρίζει η κ. Τουλουπάκη

Όπως υποστηρίζει η κ. Τουλουπάκη, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενώ είχε την πειθαρχική δικογραφία περίπου δύο χρόνια, την καλέσει σε εξηγήσεις την τελευταία στιγμή χωρίς μάλιστα να της δώσει νέα προθεσμία για να προλάβει να μελετήσει την ογκωδέστατη δικογραφία. Σκοπός της κ. Θεοδόση, σύμφωνα με την κ. Τουλουπάκη ήταν «να δημιουργήσει δυσμενείς κρίσεις και εντυπώσεις σε βάρος της, οι οποίες είναι πιθανόν να επηρεάσουν την κρίση των δικαστών του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου».

Μάλιστα, η κ. Τουλουπάκη αναφέρει ότι η κ. Θεοδόση την κάλεσε σε πειθαρχικές εξηγήσεις και για τις βασικές κατηγορίες που αντιμετώπιζε για τους χειρισμούς της στην υπόθεση της Νovartis, για τις οποίες αμετάκλητα έχει απαλλαγεί με βούλευμα

Επιπλέον, η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς στο αίτημά της η κυρία Θεοδόση έχει διπλή ιδιότητα, καθώς διενεργεί την πειθαρχική έρευνα σε βάρος και είναι αναπληρωματικό μέλος του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου για την ίδια υπόθεση. Το γεγονός, όμως αυτό, δημιουργεί υπόνοιες μεροληψίας σε βάρος. «Όφειλε να υποβάλει δήλωση αποχής από την πειθαρχική έρευνα και έχει υποπέσει τουλάχιστον στο πειθαρχικό παράπτωμα της αποσιώπησης νόμιμου λόγου αποκλεισμού ή εξαιρέσεως», αναφέρει η κ. Τουλουπάκη.

Οι δηλώσεις των δικηγόρων της κ. Τουλουπάκη

Σε δήλωσή τους δικηγόροι της κυρίας Τουλουπάκη, Γιάννης Μαντζουράνης, Βασίλης Χειρδάρης και Βαγγέλης Γεωργακοπουλος, ανέφεραν, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η αίτηση εξαίρεσης της κυρίας Τουλουπάκη κατά της κυρίας Θεοδόση είναι το έσχατο μέσο άμυνας κατά των αυθαιρεσιών και παρανομιών της κυρίας Θεοδόση. Μεταξύ άλλων, λησμονεί και παραλείπει να συμπεριλάβει στη δικογραφία το ομόφωνα απαλλακτικό βούλευμα του δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου ενώ ταυτοχρόνως απαιτεί εξηγήσεις για τα ίδια γεγονότα για τα οποία έκρινε αμετάκλητα το ίδιο δικαστικό συμβούλιο. Καλεί την κυρία Τουλουπάκη σε γραπτές εξηγήσεις παραμονές της εκδίκασης συναφούς ποινικής υπόθεσης ενώ έχει χρεωθεί τη σχετική πειθαρχική υπόθεση από τις 10 Μαρτίου του 2021 και στο μεσολαβήσαν χρονικό διάστημα παρεγράφησαν- προφανώς από παραδρομή- πειθαρχικά παραπτώματα άλλων προσώπων με παρόμοιες κατηγορίες για το χειρισμό της γνωστής υπόθεσης Νovartis. Η μόνη και απόλυτα προφανής εξήγηση αυτής της βιασύνης είναι η πρόθεση της κυρίας Θεοδόση να καταστήσει την κυρία Τουλουπάκη πειθαρχικά διωκόμενη πριν από τις 19 Σεπτεμβρίου που αρχίζει η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο, για δημιουργία δυσμενών σε βάρος της εντυπώσεων. Οι παράνομες πράξεις και παραλείψεις της κυρίας Θεοδόση δημιουργούν όχι βάσιμες υπόνοιες αλλά ακράδαντη πεποίθηση για τη μεροληψία της, την προκατάληψη της και την παντελή έλλειψη των -απαιτούμενων για μία δίκαιη κρίση- ιδιοτήτων στο πρόσωπό της».

Πηγή: lawandorder.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια