Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι ζήτησε ο Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο για τις τιμές στα προϊόντα των σούπερ μάρκετ


Εργαλεία για ανάχωμα στην ακρίβεια θέλει ο πρωθυπουργός


Και η ακρίβεια στην καθημερινότητα των πολιτών απασχόλησε την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά και τις παρουσιάσεις από τους αρμόδιους υπουργούς ζήτησε να στραφεί η προσοχή στην ακρίβεια στα προϊόντα βασικής ανάγκης που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τονίστηκε ότι το αυξημένο ενεργειακό κόστος έχει προκαλέσει ντόμινο ανατιμήσεων το οποίο κάπως θα πρέπει να ελεγχθεί και να μην φτάνει τόσο αυξημένο στους καταναλωτές.


Αυτό που τονίστηκε ήταν ότι θα συνεχιστούν οι επαφές από το υπουργείο Ανάπτυξης με τους ιδιοκτήτες των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ έτσι ώστε να υπάρξει όσο γίνεται συγκράτηση τιμών.

Ειδικά όσον αφορά στα ενεργειακά ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας ενημέρωσε και για την πρωτοβουλία της χώρας μας να αποστείλει επιστολή στην Κομισιόν στην οποία καταθέτει πρόταση για τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Ταμείου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις υψηλές τιμές φυσικού αερίου.

Ο κ. Σκρέκας στην επιστολή του, προτείνει τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Ταμείου στο οποίο θα κατευθύνονται οι πόροι από ένα ειδικό τέλος ύψους 10 €/ θερμική MWh που προτείνει να επιβληθεί στις ευρωπαϊκές εταιρείες Ηλεκτροπαραγωγής για τις ποσότητες του Φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα έσοδα που θα συγκεντρώνονται στο Ταμείο θα αξιοποιούνται: Για τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων απέναντι στις αυξημένες τιμές του φυσικού αερίου.
Για τη χρηματοδότηση επενδύσεων σε εναλλακτικά καύσιμα, όπως πράσινο υδρογόνο και βιομεθάνιο.
Για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών των εταιρειών ενέργειας, λόγω των προσπαθειών τους για αντικατάσταση του ρωσικού φυσικού αερίου

Πηγή: www.newsbeast.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια