Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ηράκλειο: Πως δρούσε η συμμορία διαρρηκτών – Σκαρφάλωναν και έφευγαν με χρηματοκιβώτια στην… πλάτη


Σκαρφάλωναν σε στύλους της ΔΕΗ και υδρορροές για να εισβάλουν σε σπίτια, στο Ηράκλειο, από όπου έφευγαν ακόμα και με χρηματοκιβώτια στην … πλάτη. Έτσι περιγράφεται από αστυνομικές πηγές η δράση των τριών Ρομά (26, 39 και 26 ετών) οι οποίοι κατηγορούνται για τη διάπραξη 17 διαρρήξεων και κλοπών σπιτιών σε περιοχές του Ηρακλείου με λεία που ξεπερνά τις 315 χιλιάδες ευρώ!


Οι δύο συλληφθέντες και ο συνεργός τους που διαφεύγει της σύλληψης κατηγορούνται από τις Αρχές ότι συγκρότησαν συμμορία που επιδιώκει την διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής σε κατοικίες – με την μορφή της ένωσης δύο ή περισσοτέρων με σκοπό την επανειλημμένη τέλεση κλοπών – κατά συναυτουργία και κατά εξακολούθηση, τετελεσμένων και σε απόπειρα, κατά περίπτωση. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι σκαρφάλωναν με άνεση και ρήμαζαν σπίτια ακόμα και στο δεύτερο όροφο πολυκατοικιών, κάνοντας αναρρίχηση νυχτερινές ώρες ακόμα και σε δύσκολα σημεία και υπό τον κίνδυνο να πέσουν και να τραυματιστούν. Στις 17 περιπτώσεις που τους αποδίδονται, η μία είναι πιο εντυπωσιακή από την άλλη. Μάλιστα, υπάρχουν κλοπές που έκαναν και από τις οποίες τα ποσά που κατάφεραν να αποσπάσουν, πραγματικά ζαλίζουν.

Αν και η δράση τους στις κλοπές που φέρονται να διέπραξαν ξεκινά τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου και τερματίζει στις 7 Σεπτεμβρίου με την έφοδο στα σπίτια τους και στον καταυλισμό, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατηγορούνται και για μια διάρρηξη που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2021. Σε αυτή την περίπτωση σκαρφάλωσαν σε στύλο της ΔΕΗ και αφαίρεσαν κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας. Το ίδιος έτος κατηγορούνται για μια ακόμη διάρρηξη και κλοπή κοσμημάτων ύψους εφτά χιλιάδων ευρώ.
«Πήραν 100 χιλιάδες ευρώ και έφυγαν»

Από τις πιο «τρανταχτές» περιπτώσεις που συζητήθηκε μάλιστα τότε σε αστυνομικούς κύκλους ήταν η διάρρηξη και κλοπή που έγινε σε σπίτι στο κέντρο του Ηρακλείου τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου και μάλιστα απογευματινές ώρες. Η συγκεκριμένη οικία βρίσκεται στον πρώτο όροφο και οι δράστες αφού παραβίασαν την πόρτα της εισόδου βρήκαν και αφαίρεσαν περίπου 100 χιλιάδες ευρώ, αλλά και κοσμήματα μεγάλης αξίας. Σε μία άλλη περίπτωση και ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογία για να «μπουκάρουν» βρήκαν και έκλεψαν κοσμήματα αξίας άνω των 20 χιλιάδων ευρώ.
«Σήκωσαν χρηματοκιβώτιο με κοσμήματα 150 χιλιάδων ευρώ»

Πριν από έξι ημέρες οι προαναφερθέντες «έβαλαν στο μάτι» ένα σπίτι στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας και φαίνεται ότι και σε αυτή την περίπτωση έκαναν την τύχη τους, προς στιγμήν τουλάχιστον. Αφού παραβίασαν ένα παράθυρο και αναρριχήθηκαν στον πρώτο όροφο βρήκαν το χρηματοκιβώτιο της οικογένειας μέσα στο οποίο υπήρχαν κοσμήματα αξίας 150 χιλιάδων ευρώ και το χρηματικό ποσό των 15 χιλιάδων ευρώ. Εκτιμάται ότι φόρτωσαν το χρηματοκιβώτιο σε ένα αυτοκίνητο μάρκας Toyota, ιδιοκτησίας ενός εκ των δραστών.
Κάμερες και μαρτυρίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί της ασφάλειας κατάφεραν να φτάσουν στην ταυτότητα τους αφού αξιοποίησαν υλικό από κάμερες και από τις περιγραφές που είχαν στη διάθεσή τους. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται να υπάρχει και ομολογία από τους συλληφθέντες.



Να σημειωθεί επίσης ότι κάποια από τα κλοπιμαία βρέθηκαν στα σπίτια και στα οχήματα που χρησιμοποιούσαν τα οποία και κατασχέθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν ρολόγια, συσκευές κινητής τηλεφωνίας και άλλα.

Πηγή: creta24.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια