Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ζωνιανά: Παραδόθηκαν στην αστυνομία ο πατέρας και οι δυο γιοι που αναζητούνταν


Οι πέντε πλέον συνολικά συλληφθέντες, μετά την επεισοδιακή αστυνομική επιχείρηση που εκτυλίχθηκε χτες, θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου


Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που στήθηκε στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου, στο πλαίσιο ερευνών για τον εντοπισμό φυτειών κάνναβης και χασίς. Μόλις ένα 24ωρο μετά τη θλιβερή επέτειο των 7 ετών από τον θάνατο του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη (6 Σεπτεμβρίου του 2015), ο οποίος είχε τραυματιστεί βαρύτατα σε αντίστοιχη επιχείρηση στις 5 Νοεμβρίου του 2007 στην ίδια περιοχή, ξύπνησαν μνήμες από το αιματηρό συμβάν που είχε λάβει χώρα προ 15ετίας.




Σήμερα, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, το πρωί, ο 46χρονος πατέρας του 20χρονου - που φέρεται να έχει απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν - καθώς και δύο αδέλφια του, ηλικίας 17 και 22 ετών, εμφανίστηκαν αυθορμήτως και παραδόθηκαν συνοδεία δικηγόρου στην αστυνομία, ενώ μαζί με τους δυο συλληφθέντες από χθες, αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου.


Ομάδα εξαγριωμένων κατοίκων που βρισκόταν στο χωριό πέταξε πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών οχημάτων, ενώ οι Ειδικές Δυνάμεις φέρονται να «απάντησαν» με ρίψη βομβίδων κρότου-λάμψης, προκειμένου να «διαλυθεί» το πλήθος και να προχωρήσουν οι έρευνες.



Όντως, η αστυνομική επιχείρηση συνεχίστηκε, χωρίς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός: Στην εξέλιξη των ερευνών εντοπίστηκαν περισσότερα από 15 κιλά χασίς, καθώς και συνολικά τουλάχιστον 180 χασισόδεντρα, ενώ πραγματοποιήθηκαν και δύο συλλήψεις. Εξάλλου, οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τριών ακόμη ατόμων.

Το επεισόδιο φέρεται να διαδραματίστηκε μέσα στο χωριό των Ζωνιανών, όταν το συγκεντρωμένο πλήθος - περίπου 25 ατόμων - αποδοκίμασε έντονα τους αστυνομικούς. Μάλιστα, κάποιοι από το πλήθος εκσφενδόνισαν πέτρες, καδρόνια και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών τζιπ, με σκοπό να αποτραπούν οι έρευνες των Αρχών, οι οποίες από νωρίς χθες το πρωί «έζωσαν» την ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα, μάλιστα, με κάποιες πληροφορίες, ακούστηκαν και πυροβολισμοί στον αέρα, χωρίς αυτό να επιβεβαιώνεται από την τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Εξάλλου, υπάρχουν αναφορές που θέλουν τις αστυνομικές δυνάμεις να έκαναν χρήση βομβίδων κρότου-λάμψης ώστε να διαλυθούν οι συγκεντρωμένοι, προκειμένου το επεισόδιο να μην πάρει δυσάρεστη τροπή.






Πάντως, οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., με βάση το σχέδιο του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου, που είχε και τις αρχικές πληροφορίες, «χτένισαν» τα Ζωνιανά όρη, ανακαλύπτοντας 4 διάσπαρτες φυτείες, στις οποίες καλλιεργούνταν 100 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως και 3 μέτρων. Οι εν λόγω φυτείες χαρακτηρίζονται ως «ορφανές», καθώς μέχρι χθες δεν είχαν προκύψει στοιχεία που θα οδηγήσουν τις Αρχές στην ταυτότητα των καλλιεργητών.

Εντούτοις, χθες έλαβαν χώρα και άλλες στοχευμένες έρευνες σε σπίτια, ποιμνιοστάσια και άλλους βοηθητικούς χώρους τουλάχιστον δύο οικογενειών, με τις Αρχές να βγάζουν «λαβράκι»: Συγκεκριμένα, στο σπίτι και σε ποιμνιοστάσιο 20χρονου κατοίκου της περιοχής, ο οποίος και συνελήφθη, βρέθηκαν επιπλέον 50 χασισόδενδρα ύψους έως και 4 μέτρων, που ήταν στο στάδιο της ανάπτυξης, 15,3 κιλά αποξηραμένης κάνναβης, ένα πιστόλι, δύο γεμιστήρες και πάνω από 220 φυσίγγια. Επίσης, σε χώρους ιδιοκτησίας ενός ακόμα Ζωνιανού, ηλικίας 31 ετών, ο οποίος επίσης συνελήφθη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 40 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως και 4 μέτρων.

Επισημαίνεται ότι, εκτός των άλλων, κατασχέθηκαν μια ζυγαριά ακριβείας, δύο κινητά τηλέφωνα, αλλά και το ποσό των 470 ευρώ, που φέρεται να προήλθε από παράνομες δραστηριότητες. Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα Ρεθύμνου.








Ξύπνησαν μνήμες από το παρελθόν - «Κάποιοι άνανδροι νομίζουν πως θα επιστρέψουμε σε καθεστώς ανομίας και αβάτου»

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στη χθεσινή επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου, των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος Ρεθύμνου και Ηρακλείου, και λοιπών Αστυνομικών Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ρεθύμνου και Ηρακλείου, με τη συνδρομή του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Χανίων.

Πάντως, σε δηλώσεις που έκανε χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου Ανδρέας Γυπάρης επισήμανε ότι «κάποιοι άνανδροι έχουν την εντύπωση ότι θα επιστρέψουμε στο καθεστώς ανομίας και αβάτου», ενώ ζήτησε από τους αρμόδιους να ενισχύσουν το αστυνομικό προσωπικό του Ρεθύμνου.

«Σήμερα (σ.σ. χθες) ξύπνησαν μνήμες από το παρελθόν, καθώς κάποιοι άνανδροι έχουν την εντύπωση ότι θα επιστρέψουμε στο καθεστώς ανομίας και αβάτου. Οι συνάδελφοί μας με τη σημερινή επιτυχημένη επιχείρηση υπέδειξαν αυξημένο επαγγελματισμό και εντιμότητα, πλην όμως αυτό δε σημαίνει ότι το φιλότιμό τους δεν εξαντλείται και η ζωή τους δε διατρέχει άμεσο κίνδυνο από τις ενέργειες κάποιων ανεγκέφαλων, που διασύρουν το νησί μας διεθνώς. Καλούμε για άλλη μια φορά τη φυσική και πολιτική ηγεσία να σκύψει πάνω από το πρόβλημα και να ενισχύσει την Αστυνομική Διεύθυνση του Ρεθύμνου», δήλωσε με νόημα ο κ. Γυπάρης. 






Πηγή: neakriti.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια