Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στο έλεος των κακοποιών το κέντρο της Αθήνας: «Σαρώνουν» ναρκωτικά, ληστείες και παρεμπόριο


Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται σε μια ακτίνα 300 μέτρων γύρω από την πλατεία Κλαυθμώνος, την πλατεία Ομονοίας και την πλατεία Βάθη





Στα όρια του «μαύρου χάρτη» της εγκληματικότητας, όπως τον έχει ονομάσει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, και τον παρέδωσε στους επιτελείς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τον περασμένο Ιούνιο, σημειώθηκαν οι δύο ένοπλες επιθέσεις, με έναν Κούρδο νεκρό και δύο ομοεθνείς του τραυματίες, για την κυριαρχία στην πώληση ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Βραδυνής της Κυριακής», στο χάρτη αποτυπώνονται οι περιοχές και οι δρόμοι με τη μεγαλύτερη παραβατικότητα, και την έντονη παρουσία τοξικομανών.


Αναδημοσίευση από τη «Βραδυνή της Κυριακής»


Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται σε μια ακτίνα 300 μέτρων γύρω από την πλατεία Κλαυθμώνος, την πλατεία Ομονοίας και την πλατεία Βάθη, που παραμένουν για δεκαετίες στέκια τοξικομανών και παράλληλα δρουν και συμμορίες που κλέβουν πεζούς και αντικείμενα από σταθμευμένα αυτοκίνητα. Σοβαρά προβλήματα με την παρουσία εξαρτημένων νεαρών και διακινητών ναρκωτικών ουσιών αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι αλλά και οι καταστηματάρχες στην πλατεία Βικτωρίας, την Αχαρνών, τη Φυλής, τη Φερών και όλους τους κάθετους και παράλληλους δρόμους.

Πολλοί χρήστες είχαν βρει καταφύγιο σε ξενοδοχείο που σφράγισε ο Δήμος Αθηναίων, αλλά αυτοί εξακολουθούν να κοιμούνται στα σκαλιά και μπροστά στην είσοδο. Από το Θησείο μέχρι την Ερμού, σύμφωνα με τη χαρτογράφηση της μικρο-εγκληματικότητας, δρουν πορτοφολάδες και τσαντάκηδες. Τους δρόμους γύρω από την Ακρόπολη λυμαίνονται κλέφτες και ληστές, ανάμεσά τους και ανήλικα παιδιά. Θύματά τους κυρίως τουρίστες που δεν καταγγέλλουν τις περισσότερες κλοπές και ληστείες, επειδή, όπως επισημαίνουν οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας, όλα τα Τμήματα Ασφαλείας του κέντρου της Αθήνας, τη νύχτα βάζουν «λουκέτο».

Το παρεμπόριο ανθεί στην πλατεία Μοναστηρακίου και στα γύρω στενά, όπου γίνονται ακόμη και συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών για να κερδίσουν περισσότερο χώρο στη «μαύρη» αγορά. Ο δήμαρχος Αθηναίων είχε ζητήσει και είχε δώσει την υπόσχεση, από την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας ότι θα αυξηθούν οι περιπολίες στις γειτονιές με αυξημένη εγκληματικότητα.
Ναρκωτικά

Στις αντίπαλες συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά στις πιάτσες τοξικομανών στο κέντρο της Αθήνας, αναζητούν οι αστυνομικές Αρχές τους δολοφόνους του 30χρονου Κούρδου που έπεσε νεκρός τα μεσάνυχτα της Κυριακής στα Πετράλωνα.

Αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση μας ανέφεραν ότι η Αστυνομία έχει εντοπίσει οπτικό υλικό κατά την προσέλευση των δύο πιστολέρο στην οδό Αλκμήνης, αλλά και κατά τη διαφυγή τους μετά το φονικό. Το μόνο σκοτεινό σημείο για το τμήμα Ανθρωποκτονιών είναι η σκηνή του εγκλήματος, καθώς εκεί δεν υπήρχαν κάμερες ασφαλείας. Ο νεαρός Κούρδος, όπως διαπιστώθηκε, ήταν ο δράστης αιματηρής επίθεσης με θύματα δύο ομοεθνείς του, στην πλατεία Βάθη. Τον αναγνώρισε σε φωτογραφίες ένας από τους δύο τραυματίες από ένα σημάδι που είχε στο λαιμό.

Όπως κατέθεσε στους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών, το μεσημέρι της Παρασκευής βρίσκονταν με τον 27χρονο τραυματία φίλο του, στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Μάρνη. Τους πλησίασε ο δράστης και πρώτα πυροβόλησε τον 27χρονο. « Όταν είδα να πυροβολεί το φίλο μου, πάλεψα μαζί του και προσπάθησα να του πάρω από τα χέρια το όπλο. Δεν τα κατάφερα και με πυροβόλησε στην ωμοπλάτη. Άρχισα να τρέχω και ένας γνωστός μου με μετέφερε με το αυτοκίνητό του στο ΙΚΑ στην Αλεξάνδρας».Τον 30χρονο ανέφερε πως τον είδε πρώτη φορά, ενώ τόνισε ότι δεν ήξερε αν ο φίλος του είχε διαφορές μαζί του. Οι έμπειροι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών που ασχολούνται με τις δύο ένοπλες επιθέσεις, εκτιμούν ότι σχετίζονται με διακίνηση ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας. Τα μέλη της αντίπαλης συμμορίας, για αντίποινα έστησαν ενέδρα στον 30χρονο, στην οδό Αλκμήνης στα Πετράλωνα, και τον σκότωσαν με μαφιόζικο τρόπο στη μέση του δρόμου. Οι εκτελεστές ήταν δύο και τον γάζωσαν με 15 σφαίρες. Δίπλα του οι αστυνομικοί βρήκαν το κινητό του τηλέφωνο και περίπου 4.000 ευρώ. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δολοφόνων του βρίσκονται σε καλό δρόμο και δεν αποκλείεται σύντομα να έχουμε εξελίξεις στη μαφιόζικη εκτέλεση.
Πηγή: www.vradini.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια