Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Καρδίτσας: Κύριε Αρχηγέ, δυστυχώς η απόφαση για μηδενικές μεταθέσεις αποτελεί για το συνδικαλιστικό μας κίνημα ακόμη μια πρωτόγνωρη και λανθασμένη απόφαση


Επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας στον κύριο Αρχηγό:



1) Αντιστράτηγο ΣΚΟΥΜΑ Κωνσταντίνο, Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας.

(Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)


2) Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπάλληλων.



ΘΕΜΑ: Μηδενικές συμπληρωματικές μεταθέσεις.



Κύριε Αρχηγέ,

Με αφορμή την απόφαση του συμβουλίου για μηδενικές συμπληρωματικές μεταθέσεις Αστυνομικού Προσωπικού πανελλαδικά, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

Με το υπ. Αριθμ: 701/ 1/ 17 από 10/ 01/ 2022 έγγραφό μας προς το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώσαμε για τις λιγοστές θέσεις τακτικών και έκτακτων μεταθέσεων που ανακοινώνονται κάθε έτος, που δεν αρκούν για να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες για τις οποίες υφίστανται και συνεχίζουν να διαιωνίζουν την αγωνία δεκάδων συναδέλφων που ελπίζουν κάποια στιγμή να επιστρέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Είχαμε επισημάνει για τα μεγάλα προβλήματα που ξεκίνησαν να διαφαίνονται από την εποχή των μνημονίων, με τις περικοπές των οργανικών θέσεων και τις μηδενικές προσλήψεις, ως λανθασμένες αποφάσεις εκείνης της εποχής, που μετάθεταν στο μέλλον το κόστος και τις επιπτώσεις οι οποίες θα προ έκυπταν με μαθηματική ακρίβεια και δυστυχώς όσο κι αν φωνάξαμε για τις λάθος επιλογές των κυβερνώντων ως συνδικαλιστικό κίνημα, δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε και το μέλλον μας δικαίωσε με τραγικές συνέπειες.

Ζητήσαμε έγκαιρα την αύξηση του αριθμού των προσλήψεων και γενναίο αριθμό τακτικών και έκτακτων μεταθέσεων προς την επαρχία, καθώς αυτό απαιτείται για τη στήριξη ενός Σώματος που ματώνει σε κάθε γωνιά της χώρας καθημερινά και αποτρέπει «γιγάντωση» των ήδη υπαρχόντων προβλημάτων που κάποιοι άλλοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στο μέλλον με απρόβλεπτες συνέπειες.

Επισημάναμε ότι η αύξηση του ηλικιακού μέσου όρου στην επαρχία ισοδυναμεί με μείωση του προσωπικού και ζητήσαμε την ενίσχυση πρωτίστως της Αττικής με νέο προσωπικό καθώς η ίδια αποτελεί τον αιμοδότη όλων των Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας μας.

Κύριε Αρχηγέ, δυστυχώς η απόφαση για μηδενικές μεταθέσεις αποτελεί για το συνδικαλιστικό μας κίνημα ακόμη μια πρωτόγνωρη και λανθασμένη απόφαση, που όσο για κάποιους μπορεί να φαίνεται ως η ενδεδειγμένη γι αυτή τη χρονική στιγμή, επιφέρει προβλήματα σε ολόκληρο το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και στο έμψυχο δυναμικό της.

Πριν φανούν τα αρνητικά αποτελέσματα και οι συνέπειες της απόφασης που έλαβε το συμβούλιο μεταθέσεων, τώρα πριν είναι πολύ αργά, παρακαλούμε όπως προβείτε σε επαναληπτική συνεδρίαση του συμβουλίου μεταθέσεων και διόρθωση μιας αδικίας που αποτελεί ταφόπλακα στις ελπίδες και στα όνειρα δεκάδων συναδέλφων μας.

Εξουσιοδοτούμε δε την Ομοσπονδία μας, για όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντα των μελών της.






 










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια