Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Aστρονομικά τα κέρδη του κυκλώματος αναβολικών που εξάρθρωσε η Οικονομική Αστυνομία


Τα μέλη του κυκλώματος με τις εξαγωγές των αναβολικών σε όλο τον κόσμο έκαναν χρυσές δουλειές από το 2015 μέχρι και πριν από λίγες ημέρες. Τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας βρήκαν σε δύο αποθήκες περισσότερα από 2.473.000 αναβολικά και εκτιμούν ότι ο τζίρος από τις πωλήσεις είναι, με μία μετριοπαθή εκτίμηση, τουλάχιστον 30.000.000 ευρώ.

Tα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας πέρασαν χειροπέδες σε έναν 35χρονο Μολδαβό ο οποίος δεν έχει ποινικό παρελθός και φέρεται ως επικεφαλής. Μπορεί να θησαύριζε όμως ζούσε χωρίς πολυτέλειες για να μην δίνει στόχο. Είχε άλλους πέντε ομοεθνείς συνεργούς οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν συλληφθεί και τους καταζητούν οι αστυνομικοί.

Το κύκλωμα είχε ανοίξει έξι ιστοσελίδες από τις οποίες διαφήμιζε τα αναβολικά σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τις τέσσερις τις είχε ρίξει ο οργανισμός τροφίμων των Ηνωμένων Πολιτειών. Είχαν δουλειές σε Ευρώπη, Λατινική Αμερική, Ασία, Μέση Ανατολή και Αυστραλία όπου έστελναν τα σκευάσματα για αθλητές κυρίως body building με ταχυμεταφορές.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα εκατομμύριά ευρώ που έβγαλαν τα μέλη του κυκλώματος από τις πωλήσεις τα έστειλαν στο εξωτερικό.

 












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια