Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βόλος: Αδυσώπητη σύγκρουση ζευγαριού με καταγγελίες για ασέλγεια ανηλίκων και 120 μηνύσεις


Καθηγήτρια μουσικής κατήγγειλε τον πατέρα των ανήλικων κοριτσιών της για ασέλγεια και εκείνος “απάντησε” με την κατάθεση μηνύσεων εναντίον της, που φτάνουν στις 120.
Κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο, που δεν εφαρμόζεται η δικαστική απόφαση, ώστε ο πατέρας να βλέπει τα παιδιά -καθώς πρωτόδικα έχει απαλλαγεί με βούλευμα από τις καταγγελίες της ασέλγειας- καταθέτει και δύο μηνήσεις εις βάρος της μητέρας, ενώ σήμερα το πινάκιο των δικαστηρίων του Βόλου ήταν γεμάτο με το όνομα της καθηγήτριας 29 φορές.
Δηλαδή, θα εκδικάζονταν 29 μηνύσεις εις βάρος της.

Δικηγόροι της μητέρας η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, που ανακοίνωσαν πως θα δρομολογήσουν πειθαρχική διερεύνηση εις βάρος της Εισαγγελέως της έδρας, καθώς σήμερα απαίτησαν από την ίδια να ζητήσει εξαίρεση από την υπόθεση, γιατί τον Ιούλιο πρότεινε σε δικαστήριο την καταδίκη της κατηγορουμένης για μη εφαρμογή δικαστικής απόφασης που επέβαλλε στον πατέρα να βλέπει τα παιδιά του.
Της είχε επιβληθεί στο δικαστήριο του Ιουλίου ποινή φυλάκισης δύο ετών, ενώ δεν είχε δικαστική συνδρομή γιατί απουσίαζε στο εξωτερικό η κ. Κωνσταντοπούλου. Λόγω των επαναλαμβανόμενων αιτημάτων αναβολής των υποθέσεων, το αίτημα αναβολής στο δικαστήριο του Ιουλίου δεν είχε γίνει δεκτό.

Η Εισαγγελέας της έδρας απαίτησε σήμερα, μετά τις επιθέσεις που δέχτηκε, να καταθέσουν αίτημα εξαίρεσης εναντίον της οι συνήγοροι υπεράσπισης, πράγμα που δεν συνέβη και επιφυλάχθηκε για κατάθεση έγκλησης εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου , μέσα σε κλίμα έντασης .

Κράμερ εναντίον Κράμερ
Η υπόθεση με πρωταγωνιστές ένα νέο ζευγάρι ξεπερνά κάθε σενάριο σκληρής κινηματογραφικής ταινίας.
Το ζευγάρι αρχικά “έχτισε” την ζωή του στην Κέρκυρα, με την μητέρα στη συνέχεια να καταγγέλλει πως ο σύζυγός της κακοποίησε την μεγάλη κόρη τους, ηλικίας 4 ετών (9 σήμερα). Η ίδια επέστρεψε στον τόπο καταγωγής της, τον Βόλο, ο πατέρας απαλλάχθηκε πρωτόδικα με βούλευμα στο οποίο ασκήθηκε έφεση- με την υπόθεση να εκκρεμεί -και στον πατέρα δόθηκε το δικαίωμα να βλέπει τα παιδιά του.
Η μητέρα με πραγματογνωμοσύνη παιδοψυχολόγου στην οποία αναφέρεται πως η ανήλικη κόρη της έχει κακοποιηθεί, αρνείται να δώσει τα παιδιά δηλώνοντας πως και εκείνα δεν θέλουν να τον συναντήσουν.
Ωστόσο ακολούθησαν 4 πραγματογνώμονες στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας και το Νοσοκομείο του Βόλου και οι ψυχολόγοι έχουν αποφανθεί πως ο πατέρας δεν διέπραξε ασελγείς πράξεις εις βάρος της ανήλικης κόρης του αλλά η βούληση των παιδιών, όπως αυτή εκφράζεται, δεν είναι ανεπηρέαστη από την καθοδήγηση της μητέρας , που τα αποτρέπει να επικοινωνούν με τον πατέρα τους.
Σε κάθε προσπάθεια επικοινωνίας με τον πατέρα δημιουργείται στο σπίτι “σύρραξη”, ενώ το καλοκαίρι δημιουργήθηκε ένα απίστευτο επεισόδιο.
Μετά από μήνυση του πατέρα, δόθηκε εισαγγελική εντολή να δει τα παιδιά και παρουσία Πρωτοδίκη και κλειδαρά “άνοιξε” το σπίτι της καθηγήτριας. Ο πατέρας δεν πήρε τα παιδιά μετά τα επεισόδια, και η μητέρα οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.
Η μητέρα αρνείται να δώσει τα παιδιά στον πατέρα τους , μέχρι να εκδικαστεί και η έφεση στο απαλλακτικό βούλευμα, ενώ τρια χρόνια μετά τον χωρισμό τους , κατηγόρησε τον πρώην σύζυγο πως προχώρησε σε ασελγείς πράξης εις βάρος και της μικρής τους κόρης.


Καταγγέλλουν μεθοδεύσεις των δικαστικών λειτουργών
“Βρισκόμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε μια μητέρα, μια γυναίκα η οποία όρθωσε το ανάστημά της για να προστατεύσει το παιδί της από ασέλγεια σε βαθμό κακουργήματος με κατηγορούμενο τον πατέρα, η οποία δυστυχώς τα τελευταία 2,5 χρόνια υφίσταται μια δικαστηριακή κακοποίηση, ένα δικαστικό μπούλινγκ, μια αντιστροφή της πραγματικότητας με αλλεπάλληλες κατηγορίες παραβίασης του υποτιθέμενου δικαιώματος επικοινωνίας και με μεταχείριση η οποία θυμίζει κακούργο”, δήλωσε η συνήγορος υπεράσπισης της καθηγήτριας κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η καταγγέλλουσα μητέρα, η βασική μάρτυρας για την ασέλγεια σε βάρος τους παιδιού της έχει μετατραπεί σε κατηγορούμενη με μηνύσεις τις οποίες υποβάλλει ο κατηγορούμενος για ασέλγεια σε βαθμό κακουργήματος και οι οποίες, χωρίς έρευνα, μετατρέπονται σε κατηγορητήρια, σύμφωνα με την ίδια. “Σήμερα υπήρχαν στο πινάκιο 29 υποθέσεις χωρίς καμία προκαταρκτική προεργασία, τις οποίες εμείς θεωρούμε πράξεις υπόθαλψης του κατηγορουμένου για ασέλγεια. Όταν η καταγγέλλουσα μητέρα μετατρέπεται σε καταδιωκόμενη και όταν έχουμε φαινόμενα σαν αυτά που έλαβαν χώρα στον Βόλο το καλοκαίρι, όπου με εντολή εισαγγελέα παραβιάστηκε ακόμη και το οικιακό άσυλο της μητέρας και άλλαξαν κλειδαριές της οικίας της, την ώρα που τα παιδιά της ούρλιαζαν και έκλαιγαν, αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό το οποίο εμφανίζεται ως δεδομένο και προστατευόμενο αγαθό, η παιδική ηλικία και το παιδί, δυστυχώς είναι το πιο ευάλωτο ακόμη και ενώπιον της Δικαιοσύνης”, είπε και λάβρος κατά των δικαστικών λειτουργών ήταν και ο κ. Κωνσταντόπουλος.



Δικηγόροι του πατέρα ήταν η η κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη και ο Δ. Γκούβας, με την πρώτη να έρχεται σε σφοδρή αντιπαράθεση με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, μεταξύ άλλων και για την επίθεση στην Εισαγγελέα.
“Οπως έχει κριθεί από το δικαστήριο της Κέρκυρας και όπως έχουν αποφανθεί 4 ειδικοί , ο πατέρας δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα εις βάρος του παιδιού του . Είμαστε βέβαιοι πως και η κρίση του συμβουλίου Εφετών της Κέρκυρας θα δεχθεί την πρωτόδικη απόφαση . Εμείς έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους δικαστές γιατί ενεργούν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους ”, δήλωσε η κ. Χρυσοβελώνη.
Να σημειωθεί πως χθες το δικαστηριο αποφάσισε να εκδικαστεί η πρώτη από τις 29 μηνύσεις αλλά υπήρξε διακοπή λόγω παρέλευσης του ωραρίου και οι υπόλοιπες 28 αναβλήθηκαν για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2023.




ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ

Πηγή: gegonota.news








Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πατέρας και κόρη, σε όποια υπόθεση εμπλέκονται φέρνουν το χάος, προφανώς εκμεταλλευόμενοι το πολιτικό παρελθόν τους και την αναπόφευκτη δημοσιότητα που θα πάρει η εριστική συμπεριφορά τους. Καλά ξεμπερδέματα.