Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κάλεσμα της Ένωσης Αθηνών για τη Δ.Ε.Θ. – Δηλώσεις συμμετοχής έως και την Τρίτη 06/09/2022


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ύστερα από τρία περίπου χρόνια εξαιτίας της πανδημίας, ανηφορίζουμε στη Συμπρωτεύουσα προκειμένου να διαδηλώσουμε για άλυτα και συνάμα δίκαια αιτήματα του συνδικαλιστικού μας κινήματος και ταυτόχρονα να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας, μνημονεύοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα τα οποία οφείλει να λάβει η Πολιτεία για τον εργαζόμενο αστυνομικό, ώστε να αναστραφεί η δύσκολη καθημερινότητα που βιώνει κατά την εκπλήρωση της αποστολής του.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα με τον διαρκή του αγώνα επέτυχε την επίλυση αρκετών ζητημάτων που ταλάνιζαν τον Οργανισμό της ΕΛ.ΑΣ., δυστυχώς όμως παραμένουν σε εκκρεμότητα αρκετά βασικά διαχρονικά αιτήματά μας.

Απέναντι στις διαχρονικές αδικίες, στις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και στις σκληρές αποφάσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων, το συνδικαλιστικό κίνημα έχει αποδείξει ότι δεν πτοείται ούτε από τις συγκυρίες, ούτε από τις δυσκολίες. Ως εργαζόμενοι βιώνουμε καθημερινά την κοινωνική περιθωριοποίηση, την κατάρρευση του δημόσιου τομέα, της παιδείας, των νοσοκομείων, των δομών κοινωνικής πρόνοιας, την αλόγιστη αύξηση του κόστους ζωής, την αποδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και του ανθρώπινου δυναμικού της, όχι μόνο ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, αλλά και επειδή ως κοινωνικοί λειτουργοί, είμαστε από τους πρώτους που σε ώρα ανάγκης, καλούμαστε να βοηθήσουμε το συνάνθρωπό μας. Γι’ αυτό προτάσσουμε και πάλι την αναγκαιότητα τόσο της οικονομικής, αλλά κυρίως της θεσμικής θωράκισής μας. Η βούλησή μας είναι να είμαστε πιο αποτελεσματικοί κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας διότι γνωρίζουμε ότι χωρίς ασφάλεια, ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει στη Χώρα μας και η Αστυνομία συμβάλει στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.



Η Ελληνίδα και ο Έλληνας Αστυνομικός δεν επαιτούν, απαιτούν:Ένα δίκαιο μισθολόγιο και επαναφορά αποδοχών στα επίπεδα του 2012, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αναγνωρίζουν de facto την επικινδυνότητα της εργασίας μας.
Η θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας να λάβει ουσιαστικό περιεχόμενο, σύμφωνα με τις προτάσεις μας που εδράζονται στις ανάγκες του αστυνομικού, με σεβασμό στην ιστορία και τα θύματα του αστυνομικού λειτουργήματος.
Να δοθεί τέλος στην απλήρωτη υπερεργασία που καθημερινά υφίστανται οι συνάδελφοί μας, καθώς καλούνται να εργάζονται πέραν του προβλεπόμενου χρόνου εργασίας.
Να δοθεί τέλος στην καταστρατήγηση εργασιακών, κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων μας, με την ανοχή ή πολλές φορές, δυστυχώς και με την παρότρυνση της Ηγεσίας.
Να ενισχυθεί η Ελληνική Αστυνομία με προσωπικό και μέσα, ως αναπόσπαστο μέρος του κρατικού μηχανισμού ασφαλείας μας. Αλήθεια, ποιο Κράτος δικαίου μπορεί να μείνει σιωπηλό και αδρανές, όταν εκμεταλλεύεται καθημερινά τους ίδιους τους λειτουργούς του, όταν μάλιστα τους έχει εναποθέσει και την εύρυθμη λειτουργία του;
Να διατεθούν κονδύλια για την εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, ώστε ο αστυνομικός να μην παίζει καθημερινά «κορώνα -γράμματα» τη ζωή του.



Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ο αγώνας του συνδικαλιστικού μας κινήματος είναι αρραγής, αταλάντευτος και ακηδεμόνευτος. Οφείλουμε όλοι να συστρατευτούμε γύρω από τον κοινό μας σκοπό που είναι η επίλυση των εργασιακών ζητημάτων – προβλημάτων.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών σε αυτό το πλαίσιο και ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας, καλεί τους συναδέλφους σε μαζική και ισχυρή συμμετοχή στην προγραμματισμένη πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18.00, στο Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη. Συνεχίζοντας την αγωνιστική μας πορεία, εμείς οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας της Χώρας μας, είμαστε υποχρεωμένοι να στείλουμε για άλλη μια φορά ένα ηχηρό μήνυμα.Αναχώρηση με λεωφορεία από τα γραφεία της Ένωσης (Καρύστου 3- Αμπελόκηποι) την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 07.30 π.μ.
Επιστροφή στην Αθήνα αμέσως μετά το πέρας της διαμαρτυρίας. Θα ληφθεί μέριμνα για τη σίτιση όσων συναδέλφων δηλώσουν συμμετοχή, ύστερα από σχετικές αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου Ε.ΑΣ.Υ.Α.
Δηλώσεις συμμετοχής έως την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 14.00 στα τηλ. 2105236302 – 2105249914.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος




Πηγή: easya.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια