Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τέλος το «σβήσιμο» κλήσεων – Online βεβαίωση και είσπραξη προστίμων!



O γενικός γραμματέας Μεταφορών, αποκάλυψε στο Newsauto.gr, πως έρχεται η Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών (Point System).



Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, κάτοχοι αδειών οδήγησης, οχημάτων αλλά και επιτυχόντες των εξετάσεων απόκτησης διπλώματος έχουν σπεύσει να χρησιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών γλιτώνοντας χρόνο και χρήμα.






Μάλιστα, ειδικά στο «χρήμα», οι πολίτες δεν χρειάζεται να καταβάλλουν πλέον κανένα «γρηγορόσημο» για να ολοκληρώσουν πιο σύντομα την όποια διαδικασία επιθυμούν, ενώ παράλληλα το κράτος κατάφερε να προκαλέσει ένα καίριο χτύπημα στις «παράγκες» που έχουν δημιουργηθεί έξω από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Μεταφορών.



Όπως επισημαίνει στο Newsauto.gr ο γενικός γραμματέας Μεταφορών κ. Γιάννης Ξιφαράς: «Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα καταφέραμε και αναβαθμίσαμε το Πληροφοριακό Σύστημα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με ενίσχυση του Συστήματος για την διαλειτουργικότητα με τα πληροφοριακά συστήματα άλλων φορέων.


Προχωρήσαμε στη ψηφιοποίηση των διαδικασιών, μέσω του gov.gr:

– Για τη αντικατάσταση της έντυπης άδειας οδήγησης με άδεια νέου τύπου και την έκδοση αντιγράφου της άδειας οδήγησης λόγω φθοράς, απώλειας ή κλοπής. Έως σήμερα έχουν κατατεθεί ηλεκτρονικά περισσότερες από 30.000 αιτήσεις για αντικαταστάσεις διπλωμάτων.




– Για την ανανέωση της άδειας οδήγησης. Έως σήμερα έχουν κατατεθεί 20.000 αιτήσεις για ανανεώσεις διπλωμάτων.

– Για την έκδοση προσωρινής άδειας οδήγησης. Έως σήμερα έχουν εκδοθεί 405.000 προσωρινές άδειες οδήγησης. Κάθε υποψήφιος οδηγός που πετυχαίνει στις πρακτικές εξετάσεις, μπορεί πλέον σε μια μέρα να εκτυπώσει την προσωρινή άδεια από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του και να οδηγήσει το αυτοκίνητό του.


– Για την έκδοση αντιγράφου αδείας κυκλοφορίας οχήματος. Έως σήμερα έχουν κατατεθεί ηλεκτρονικά 9.200 αιτήσεις για αντίγραφα αδειών κυκλοφορίας οχημάτων.

– Υλοποιήσαμε ψηφιακή εφαρμογή μέσω του gov.gr για την έκδοση άδειας κατ’ εξαίρεση κυκλοφορίας οχημάτων εντός δακτυλίου στην Αθήνα.

-Υλοποιήσαμε, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μέσω του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Μητρώου Υποδομών και Φορέων Αγοράς Ηλεκτροκίνησης (Μ.Υ.Φ.Α.Η.), στη διεύθυνση www.electrokinisi.gov.gr, η οποία αποτελεί βάση δεδομένων που επιτυγχάνει την οργάνωση και παρακολούθηση της αγοράς της ηλεκτροκίνησης και παράλληλα βασικό ψηφιακό εργαλείο για τους οδηγούς ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Πλέον, οι φορείς της αγοράς μπορούν να «ανεβάζουν» στο Μ.Υ.Φ.Α.Η. δεδομένα όπως η ακριβής θέση των φορτιστών, η διαθεσιμότητα, το κόστος, ο τρόπος πληρωμής κ.λπ. τα οποία θα είναι άμεσα διαθέσιμα και ορατά στους χρήστες της πλατφόρμας σε πραγματικό χρόνο.

Έως τις αρχές Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμη ειδική εφαρμογή για κινητές συσκευές (για λογισμικό Android και iOS).

Το Μ.Υ.Φ.Α.Η. θα αποτελεί το Εθνικό σημείο πρόσβασης για τους πολίτες των λοιπών Κρατών μελών της Ε.Ε. για την αντίστοιχη πληροφόρηση αναφορικά με τους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων.

– Υλοποιήσαμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την ΑΑΔΕ τις ψηφιακές εφαρμογές «Myauto» & «Auditcar», για τη διευκόλυνση του πολίτη και των ελεγκτικών αρχών.

Το MyAuto αποτελεί τον ηλεκτρονικό φάκελο κάθε οχήματος. Μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας, ο πολίτης μπορεί με το πάτημα ενός κουμπιού να έχει πρόσβαση στο σύνολο της πληροφορίας γύρω από το όχημά του, όπως αυτή τηρείται σε μητρώα φορέων της Δημόσιας Διοίκησης.

Η πρόσβαση στην υπηρεσία γίνεται με τη χρήση κωδικών Taxisnet, είτε από το myauto.gov.gr, είτε μέσω του gov.gr και ο πολίτης μπορεί να βλέπει και να ελέγχει για κάθε όχημά του: Τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας
Αν έχει πληρώσει Τέλη Κυκλοφορίας
Αν το όχημα του είναι σε κίνηση ή ακινησία
Αν το όχημα του έχει κλαπεί
Το αποτέλεσμα του Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ) και την ημερομηνία του επόμενου ελέγχου
Τα στοιχεία ασφάλισης του οχήματος

– Υλοποιήσαμε τη ψηφιακή μεταβίβαση οχημάτων. Η διαδικασία ολοκληρώνεται μέσω του drivers-vehicles.services.gov.gr. Έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 1.000 ψηφιακές μεταβιβάσεις.

– Ολοκληρώσαμε το ψηφιακό δίπλωμα, που είναι το πρώτο από τα έγγραφα που θα ενταχθούν στη ψηφιακή εφαρμογή Car Wallet. Έως σήμερα έχουν εκδοθεί πάνω από 350.000 ψηφιακά διπλώματα.

– Σε επόμενο χρόνο ακολουθούν δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ψηφιοποίηση των διαδικασιών:

– Αυτοματοποίηση Συστήματος Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών (Point System) και ψηφιοποίηση της διαδικασίας βεβαίωσης και είσπραξης των προστίμων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

– Ηλεκτρονική έκδοση καρτών ψηφιακού ταχογράφου.

– Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας -ΣΒΑΚ.

– Ψηφιοποίηση διαδικασίας υποβολής φακέλου αδειοδότησης Υδατοδρομίων.

– Ψηφιοποίηση διαδικασίας υποβολής φακέλου αδειοδότησης διεθνών γραμμών λεωφορείων.




Πηγή: www.newsauto.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια