Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έρχεται και αγορά ελικοπτέρων για τις Ειδικές Δυνάμεις με πιθανό «αποχαιρετισμό» των MQ-9



Προχθές έγινε γνωστό ότι αγοράζουμε πακέτο 162 εκατομμυρίων δολαρίων για τη συντήρηση των ελικοπτέρων S70 του Πολεμικού Ναυτικού. Πως και που θα γίνει αυτή η υποστήριξη θα το δούμε…Το 2021 είχαμε δώσει 90 εκατομμύρια για τον ίδιο σκοπό.

Την ίδια ώρα κυκλοφορούν πληροφορίες για  προμήθεια 12 ελικοπτέρων (Sikorsky κι αυτά) για έρευνα και διάσωση σε αντικατάσταση των Super Puma. Τι έχουν τα Super Puma και πρέπει να αντικατασταθούν δεν το γνωρίζουμε…Καλό θα ήταν στο ΓΕΕΘΑ που ασχολούνται με όλους και με όλα -ακόμη και για θέματα που δεν τα γνωρίζουν- να ασχοληθούν με το θέμα των NH-90.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πίεση που ασκείται είναι για αποστολή LOR for LOA για 12 ελικόπτερα SIKORSKY CSR (Combat Search & Rescue) με προορισμό να ενταχθούν στις Ειδικές Δυνάμεις.
Πάλι καλά που στο ΓΕΕΘΑ …θυμήθηκαν αυτό που …χρόνια γράφεται για τα προβλήματα που έχουν οι ΕΔ στις αερομεταφορές. Και είναι και καταδρομέας ο Α/ΓΕΕΘΑ…Μόνο που το θυμήθηκαν κάπως αργά και αφού έχουν υπερφορτώσει τον λογαριασμό και τα βάρη στην πλάτη των φορολογουμένων πολιτών. Ας ξανακοιτάξουν λοιπόν τα …κιτάπια τους, για να δουν τι πρέπει να αφιαρέσουν. Ήδη μαθαίνουμε ότι θα αποχαιρετήσουμε τα MQ-9 όσο και αν επιθυμούν την απόκτηση τους στο ΓΕΕΘΑ…



Πηγή: www.militaire.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια