Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Eξαιτίας λανθασμένων χειρισμών στην υπόθεση υποκλοπών η παραίτηση Κοντολέων


Δεν πρόλαβε να “στεγνώσει” το μελάνι από την παραίτηση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη και ήρθε μια ακόμη παραίτηση: αυτή του διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέων.

Και ενώ η παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη, του πιο στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, δεν συνδέεται με την υπόθεση των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων, αυτή του διοικητή της ΕΥΠ, συνδέεται και μάλιστα γίνεται λόγος για λάθος χειρισμούς.


Ο Παναγιώτης Κοντολέων φέρεται να μην είχε ενημερώσει επαρκώς το Μαξίμου για την υπόθεση. Η παραίτησή του, δε, έρχεται μόλις μερικές μέρες μετά την ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το θέμα της απόπειρας παρακολούθησης του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη.

Τη θέση του ως επικεφαλής της ΕΥΠ παίρνει ο πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Η ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού για την παραίτηση του διοικητή της ΕΥΠ:

«Ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων, υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή. Νέος Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης. Ο κ. Δεμίρης θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής».

Πηγή: newsit.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια