Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Λιμενικοί Ανατολικής Κρήτης: Με τα ποσά που ισχύουν εως σήμερα , ιδιαίτερα φέτος δυστυχώς δεν καταφέρνουν να διαμείνουν ούτε σε camping


Το ζήτημα των ημερησίων αποζημιώσεων και των εξόδων διανυκτέρευσης θίγει ξανά η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης. 

Η ανακοίνωση:

Για άλλη μια φορά επανερχόμαστε σχετικά με με τις ημερήσιες αποζημιώσεις (αριθμ.πρωτ. 61/20-15-09-20) καθώς και τα έξοδα διανυκτέρευσης που καταβάλλονται στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και των υπολοίπων Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Έχουμε επισημάνει ξανά ότι το μόνο ποσό που έχει παραμείνει όπως ακριβως ήταν σε δραχμές είναι δυστυχώς τα οδοιπορικά μας , για παράδειγμα διανυκτέρευση 12.000 δραχμές -35,22 ευρώ και 10.000 δραχμές ημερήσια αποζημίωση και έγινε 29,35 ,όταν σήμερα όλα τα αγαθά καθώς και οι παροχές εχουν πάει στα ύψη και ο πληθωρισμός καλπάζει!!!

Οι συνάδελφοι λοιπόν που αποσπώνται για υπηρεσιακούς λόγους καλούνται να βρουν κατάλυμμα σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα με το ανωτέρο ποσό (35,22 ή 42,26 ) ανάλογα την εποχή.

Όλα τα παραπάνω, υποτίθεται ότι θα λυνόταν με την έκδοση Π.Δ για τις δαπάνες μετακίνησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας το οποίο προβλέπει το άρθρο 15 της υποπαρ. Δ9 της παρ. Δ' του άρθρου 2 του ν. 4336/2015 (Α' 94) περί ‘’Δαπανών μετακινούμενων εντός και εκτός επικράτειας’’, του οποίου η έκδοση, είναι ακόμα εν αναμονή σχεδόν 7 έτη!!!

Ο ίδιος Νόμος προβλέπει στο άρθρο 10 για τα στελέχη του λοιπού Δημόσιου τομέα, έξοδα διανυκτέρευσης 60 ή και 80 ευρώ , ποσά τα οποία μάλιστα προσαυξάνονται κατά είκοσι τοις εκατό (20%) για διαμονή εντός των ορίων των δήμων Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Παράλληλα στο άρθρο 11 ορίζει ως ημερήσια αποζημίωση το ποσό των 40 ευρώ, ανεξάρτητα από τη θέση ή το βαθμό του μετακινουμένου.

Με τα ποσά που ισχύουν εως σήμερα , ιδιαίτερα φέτος δυστυχώς δεν καταφέρνουν να διαμείνουν ούτε σε camping!!!!!

Επίσης μετακινήσεις με τα πλοία πάλι για υπηρεσιακούς λόγους ,δαπάνη για καμπίνα ???Ούτε καν!!!

Το έχουμε θίξει και σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας, χωρίς δυστυχώς κανένα αποτέλεσμα μέχρι σήμερα!!!

Δυστυχώς έχουμε καταντήσει γραφικοί για τα αυτονόητα...Οι ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ δεν είναι πολίτες Γ κατηγορίας, πρέπει επιτέλους να εκδοθεί το ΠΔ περί οδοιπορικών εξόδων και λύση για τις μετακινήσεις με τα πλοία .





Για το Δ.Σ.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Γεώργιος              ΣΑΡΑΝΤΙΔΗΣ Ιωάννης







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια