Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέο παραλήρημα Οκτάι: Η Ελλάδα δεν έχει σήμερα το θάρρος που είχε χθες - Θα τους ρίξουμε στη θάλασσα ξανά

Ο Οκτάι σε ομιλία του στο Αφιόν Καραχισάρ ζήτησε από όσους προσπαθούν να γονατίσουν την Τουρκία "να την προκαλέσουν"





Ένα ακόμη παραλήρημα για εσωτερική κατανάλωση εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι.



Ο Οκτάι σε ομιλία του στο Αφιόν Καραχισάρ στο πλαίσιο των εορτασμών για την 100ή επέτειο της "Μεγάλης Επίθεσης" όπως αποκαλείται στην Τουρκία, επί της ουσίας ζήτησε από όσους προσπαθούν να γονατίσουν την Τουρκία "να την προκαλέσουν", όπως γράφει το TRT Haber.


Ο Οκτάι είπε: "Ενώ υπάρχει μια τόσο ισχυρή Τουρκία στο 100ό έτος της μεγάλης νίκης, μπορούν αυτοί που σήμερα πολεμούν παράνομα στην περιοχή και στη Γαλάζια Πατρίδα με κάθε είδους αδιαντροπιά να δείξουν το ίδιο θάρρος; Η Ελλάδα δεν έχει σήμερα το θάρρος που είχε χθες. Αντιλαμβάνονται όσοι επιθυμούν τη δημοκρατία, τη σταθερότητα και τα περιφερειακά συμφέροντα της Τουρκίας τη ζημιά που θα προκαλέσει στους ίδιους; Θα ρίξουμε τους εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς στη θάλασσα ξανά, όπως κάναμε στον αγώνα για την ανεξαρτησία. Δεν έχουμε ξεχάσει το τίμημα που πληρώσαμε σε αυτή την πατρίδα, κάθε σπιθαμή της οποίας έχει διαμορφωθεί με το αίμα των μαρτύρων".


Και πρόσθεσε: "Η γεωγραφία μας βίωσε μεγάλα δεινά στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά το έθνος μας κατάφερε να καθορίσει το μέλλον του. Εκείνες τις δύσκολες ημέρες, το έθνος είχε μπροστά του δύο επιλογές: είτε να παραδοθεί στη μέγγενη είτε μια χώρα που καταστράφηκε και κάηκε να ξανασηκωθεί με την αποφασιστικότητα των αδάμαστων παιδιών της και να αναγεννηθεί από τις στάχτες της. Το κίνημα, το οποίο ξεκίνησε ενάντια στις καταλήψεις, έδωσε έναν επικό αγώνα που ο κόσμος παρακολούθησε με έκπληξη, οι εχθροί μας με οργή και οι φίλοι μας με ελπίδα. Τη σιωπή της κρύας νύχτας του Αφιόν έσπαγε η φωνή του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, σίγουρου για τον εαυτό του και τον στρατό του".

"Καταρρίψαμε τα σενάρια που έστησαν για να περικυκλώσουν τα σύνορά μας"

Σημειώνοντας ότι εδώ και 20 χρόνια, τα κρυφά και ανοιχτά εμπόδια στο δρόμο προς την ανάπτυξη έχουν ξεπεραστεί με το πνεύμα του εθνικού αγώνα υπό την ηγεσία του Ερντογάν, ο Οκτάι συνέχισε την ομιλία του ως εξής:

"Καταρρίψαμε τα σενάρια που έστησαν για να περικυκλώσουν τα σύνορά μας και το σάβανο που προσπάθησαν να ράψουν για το έθνος μας με την αποφασιστικότητα της Μεγάλης Επίθεσης. Καταστρέψαμε την άδικη ανομία και πολλές απειλές κυρώσεων που αντιμετωπίσαμε με τη δύναμη που πήραμε από την ενότητα και την αλληλεγγύη μας. Στις 15 Ιουλίου, αποκρούσαμε τους προδότες των οποίων οι μάσκες έπεσαν. Οι επιθέσεις και οι αντιξοότητες στις οποίες έχουμε εκτεθεί έχουν ενισχύσει περαιτέρω την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε ως έθνος. Κάθε εμπόδιο που ξεπεράσαμε ενίσχυε περαιτέρω την εμπιστοσύνη μας στον εαυτό μας. Οι λόφοι που ξεπεράσαμε με τη βοήθεια του Αλλάχ και την υποστήριξη του έθνους μας, μας έκαναν να βλέπουμε το μέλλον μας με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Σήμερα, με πολύ πιο δυνατή φωνή από ό,τι χθες, σε όσους προσπαθούν να γονατίσουν την Τουρκία, λέμε "προκαλέστε μας"".
Πηγή: www.thetoc.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια