Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνελήφθη για άσχετο λόγο…ο "εθνικός κοριός" Χρήστος Μαυρίκης- Ο πρώτος διδάξας στις υποκλοπές επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Συνελήφθη για οπλοκατοχή και ποσότητα κάνναβης ο Χρήστος Μαυρίκης, ο πρώτος διδάξας των τηλεφωνικών υποκλοπών επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη




Ο Χρήστος Μαυρίκης, γνωστός από το σκάνδαλο των υποκλοπών της περιόδου 1990-93, συνελήφθη για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ποσότητας κάνναβης, έπειτα από διαπληκτισμό με άλλον οδηγό για την προτεραιότητα σε βενζινάδικο.



Την είδηση δημοσιεύει η "Εφημερίδα των Συντακτών" που σημειώνει μάλιστα ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απέφυγαν να ενημερώσουν τους διαπιστευμένους συντάκτες, ώστε να μην δημιουργηθούν συνειρμοί με την τρέχουσα επικαιρότητα και τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.








Έβγαλε όπλο και απείλησε τον άλλο οδηγό

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής 21 Αυγούστου, όταν ο Χρήστος Μαυρίκης συνελήφθη ύστερα από επεισόδιο που συνέβη σε πρατήριο βενζίνης στο Πικέρμι. Συγκεκριμένα, όπως διασταύρωσε η "Εφ.Συν.", ο "εθνικός κοριός" διαπληκτίστηκε με πολίτη για την προτεραιότητα στη σειρά εφοδιασμού και όπως ανέφερε αργότερα στη μήνυσή του ο τελευταίος, ο Μαυρίκης τον απείλησε, τον έβρισε και στο τέλος έβγαλε όπλο.

Σε έρευνες που έγιναν στο αυτοκίνητο του Μαυρίκη, η Αστυνομία ανακάλυψε ένα τέιζερ, έναν σουγιά και έναν κάλυκα πυροβόλου όπλου. Στην έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του,βρέθηκαν ακόμη ένα παλαιό υποπολυβόλο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ποσότητα 40 γραμμαρίων κάνναβης, για τα οποία του ασκήθηκε δίωξη.








Ποιος είναι ο Χρήστος Μαυρίκης

Ο Χρήστος Μαυρίκης τον Απρίλιο του 1993 είχε καταγγείλει για πρώτη φορά στα ΜΜΕ, ότι κατ’ εντολή του στρατηγού Νίκου Γρυλλάκη, στενού συνεργάτη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, παρακολουθούσε τόσο τον Ανδρέα Παπανδρέου όσο και μια σειρά πολιτικών προσώπων.

Τον Ιανουάριο του 1994, μετά την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση συστήθηκε προανακριτική επιτροπή, που πρότεινε την παραπομπή στο δικαστήριο του Κων. Μητσοτάκη αλλά και της Ντόρας Μπακογιάννη. Ο Ανδρέας Παπανδρέου αποφάσισε όμως η υπόθεση να μην φτάσει στο Ειδικό Δικαστήριο και έτσι απηλλάγησαν και τα μη πολιτικά πρόσωπα, όπως ο Νίκος Γρυλλάκης και ο Χρήστος Μαυρίκης.

Ο τελευταίος είχε καταδικαστεί το 1998 για απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, παραβίαση απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και παράνομη βία σε βάρος των επιχειρηματιών Γ. Δαλακούρα και Δ. Μπέη καθώς και του εκδότη-διευθυντή του "Αδέσμευτου Τύπου" Δημήτρη Ρίζου.

Πηγή: www.thetoc.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια