Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης στα Ιωάννινα για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τους κινδύνους από την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ


Συνεχίζεται σε όλο τον Νομό Ιωαννίνων εκστρατεία ενημέρωσης με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τους κινδύνους από την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και η προώθηση της ιδέας του «οδηγού της παρέας».

Πρόκειται για μια κοινή δράση του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και του Σωματείου Καφέ Μπαρ, Κέντρων Διασκέδασης και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Ιωαννίνων «Παμβώτις», η οποία ξεκίνησε στην πόλη των Ιωαννίνων (σχετικό το από 27-07-2022 δελτίο τύπου της υπηρεσίας μας), ενώ συνεχίστηκε την 29-07-2020 στην Κόνιτσα.

Το διήμερο 13 και 14/08/2022, στο πλαίσιο και των ειδικότερων σχεδίων για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, η δράση πραγματοποιήθηκε σε περιοχές αυξημένου τουριστικού ενδιαφέροντος και συγκεκριμένα σε χωριά του Μετσόβου και του Ζαγορίου.

Επισημαίνεται ότι ο όρος «οδηγός της παρέας» χρησιμοποιείται για το μέλος εκείνο της παρέας, που έχει συμφωνηθεί πριν από την έξοδο ότι δε θα καταναλώσει αλκοόλ και θα φροντίσει στο τέλος να οδηγήσει όλους στο σπίτι τους με ασφάλεια.

Κατά τη διάρκεια της δράσης διανέμεται συμβολικά ως αναμνηστικό ένα μπρελόκ με το μήνυμα της συγκεκριμένης ενημερωτικής εκστρατείας: «Ο οδηγός της παρέας δεν πίνει».









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια