Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Ιερά Σύνοδος ξεκαθαρίζει για τους εξορκισμούς στην Αριστοτέλους – “Νεοπεντηκοστιανή οργάνωση με στόχο τον προσηλυτισμό”

Τι αναφέρει η ανακοίνωση


Στο περιστατικό που έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες με τις τελετές εξορκισμών στη Θεσσαλονίκη που διοργανώθηκαν στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους, από την αυτοαποκαλούμενη “Εκκλησία των Εθνών”, αναφέρθηκε σε ανακοίνωσή της, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος η οποία συνήλθε επί διήμερο, 24 και 25 Αυγούστου, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.



Συγκεκριμένα για το ζήτημα των υποτιθέμενων εξορκισμών, η Ιερά Σύνοδος εφιστά την “προσοχή των μελών της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ώστε να αποφεύγουν τη συμμετοχή στις τελετές της “Εκκλησίας όλων των Εθνών” στη Θεσσαλονίκη“.

Επίσης “πληροφορεί, μάλιστα, και πάλι τους πιστούς, όπως έχει πράξει και κατά το παρελθόν, ότι πρόκειται περί αυτονόμου νεοπεντηκοστιανής οργανώσεως, η οποία πραγματοποιεί τελετές σε κεντρικά σημεία μεγάλων πόλεων προς εντυπωσιασμό και προσέλκυση ανθρώπων“.







Ακόμα η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να αποστείλει εγκυκλίους στο χριστεπώνυμο πλήρωμα σχετικά με την προστασία της ανθρώπινης ζωής και αποφυγής των αμβλώσεων, προκειμένου να αναγνωσθεί στους ναούς κατά την εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου (8-9-2022), καθώς και για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.


Επίσης, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη, ανανέωσε τη θητεία του μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου ως προέδρου της Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής και ενέκρινε την πρότασή του για διορισμό και των υπολοίπων μελών της. Τέλος, μίλησε



Όταν ολοκληρώθηκε η σημερινή τελευταία συνεδρία της 165ης Συνοδικής Περιόδου, ο πρόεδρος, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, “ευχαρίστησε τα συνοδικά μέλη για την πρόθυμη συμβολή τους στο κλίμα αρραγούς ενότητος κατά τον χρόνο που πέρασε, οπότε επετεύχθησαν πολλά και σημαντικά που αφορούν στον ιερό κλήρο και τον πιστό λαό της Εκκλησίας“.

Υπενθυμίζεται πως για την “Εκκλησία των Εθνών” έχει ξεκινήσει έρευνα η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Κυριακή Κλιάμπα για να διακριβωθεί εάν τελέστηκε διατάραξη κοινής ησυχίας, αλλά και το εάν υπήρξε παράβαση του ειδικού νόμου περί προσηλυτισμού.

Πηγή: debater.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια