Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πλαγιάρι: «Σταμάτα τις περιπολίες αλλιώς θα πάθεις κακό» – Ρομά απείλησαν ευθέως γυναίκα που φυλάσσει το σπίτι του Ν. Διαλυνά


«Σταμάτα να κάνεις περιπολίες γιατί θα πάθεις κακό». Με αυτή τη φράση μία ομάδα τεσσάρων Αθιγγάνων απείλησε ευθέως τα ξημερώματα της Κυριακής μία γυναίκα από την ομάδα που έχει αναλάβει την φύλαξη της μονοκατοικίας του γνωστού ποινικολόγου Νίκου Διαλυνά στην περιοχή του Πλαγαρίου, στη Θεσσαλονίκη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΧΑΪΝΑ

Όλα ξεκίνησαν στις 05:03 όταν η συγκεκριμένη γυναίκα πραγματοποιούσε περιπολία γύρω από το σπίτι του κ. Διαλυνά. Οι επίδοξοι κλέφτες βγήκαν ξαφνικά από ένα κάθετο στενό και ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με την ίδια την ώρα που βρισκόταν στην πίσω πλευρά της μονοκατοικίας, ρωτώντας την «εσύ φυλάς το σπίτι του δικηγόρου;».

«Έτρεμαν τα χέρια μου και τα πόδια μου»

«Μου φώναξαν ώστε να γυρίσω και μόλις με ρώτησαν αν φυλάω το συγκεκριμένο σπίτι, κοκκάλωσα και δεν ήξερα τι να απαντήσω. Τους είπα πως απλώς κάνω βόλτα. Είχαν τόσο θράσος και ήταν πολύ επιθετικοί απέναντί μου καθώς με απείλησαν ξεκάθαρα πως εάν δεν σταματήσω τις περιπολίες θα πάθω κάτι κακό. Τρόμαξα πάρα πολύ» εξηγεί η ίδια στο ThessToday.gr.

Σε κατάσταση σοκ η γυναίκα στη συνέχεια περπάτησε έως την μπροστινή πλευρά της μονοκατοικίας και περίπου 20 λεπτά αργότερα τους είδε να περνάνε και πάλι από το σημείο, ωστόσο αυτή τη φορά έφυγαν από το χωριό ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο. «Εκείνη την στιγμή τρόμαξα για δεύτερη φορά. Δεν ήξερα τι να κάνω. Από την πρώτη στιγμή που συνέβη το περιστατικό έτρεμαν τα χέρια και τα πόδια μου οπότε δεν ήμουν σε θέση να οδηγήσω. Είχα τα μάτια μου 14. Έκατσα στο σπίτι μέχρι τις 5:40 και όταν επιτέλους ηρέμησα, προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις απλώς να αποχωρήσω. Δεν είχα το κουράγιο να παραμείνω εκεί μέχρι 06:00, όπως κάνω συνήθως».

«Οποιοσδήποτε μπει σπίτι μου, να ξέρει ότι θα υπάρξουν θύματα»

Λόγω του περιστατικού που στρέφεται ευθέως κατά της ιδιοκτησίας του κ. Διαλυνά έχει σημάνει συναγερμός στην αστυνομία της περιοχής, καθώς όπως καταγγέλλει ο ίδιος στο ThessToday.gr, τα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων σε σπίτια είναι πλέον καθημερινά, κυρίως εν μέσω καλοκαιριού που λείπουν οι ένοικοι.

«Το σπίτι μου φυλάσσεται 24 ώρες το 24ωρο. Απειλήθηκαν άνθρωποι που το προστατεύουν και κάνουν περιπολία γύρω από αυτό. Κάνω την εξής δήλωση για να μην έχουμε παρερμηνείες αργότερα. Οποιοσδήποτε επιχειρήσει να μπει στο σπίτι μου να ξέρει ότι θα υπάρξουν θύματα» τονίζει ο κ. Διαλυνάς στο ThessToday.gr.

Μάλιστα, πριν δύο μήνες είχαν ληφθεί ειδικά μέτρα από την αστυνομία λόγω των δεκάδων περιστατικών διαρρήξεων στο Πλαγιάρι, καθώς η ομάδα των τεσσάρων Αθιγγάνων έφτασε στο σημείο να εισβάλει ακόμη και σε σπίτι στο κέντρο του χωριού την ώρα που ήταν ο ένοικος εντός αυτού. «Είναι πολύ επικίνδυνοι και δεν τους ενδιαφέρει τίποτα. Για αυτό και δεν φοβούνται να μπουν σε οποιαδήποτε κατοικία» εξηγεί ο κ. Διαλυνάς.

Στο παρακάτω βίντεο που παρουσιάζει το ThessToday.gr, φαίνεται το τζιπ στον δρόμο που ακολούθησε αμέσως μετά την απειλή της ομάδας προστασίας της κατοικίας του κ. Διαλυνά. Το αυτοκίνητο δεν φέρει πινακίδες ούτε σήματα μάρκας, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως δεν έχει φώτα, τόσο στην μπροστινή-αριστερή πλευρά του, όσο και στην πίσω.




Πηγή: thesstoday.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια