Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ηράκλειο: Μυστήριο με ιστιοφόρο – Μετέφερε οικογένεια που «απέδρασε» από την Τουρκία;


Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες μια υπόθεση που διερευνάται υπό άκρα μυστικότητα τόσο από την Ιντερπολ όσο και από τις Λιμενικές και Αστυνομικές Αρχές του νομού Hρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, πριν από λίγες μέρες, βρέθηκε αγκυροβολημένο σε περιοχή νότια του νομού Ηρακλείου ένα ιστιοφόρο το οποίο κίνησε τις υποψίες πολιτών, λιμενικών και αστυνομικών.

Παρέμενε για αρκετές ημέρες σε συγκεκριμένο σημείο και κανείς δεν γνώριζε το λόγο ύπαρξής του εκεί, αλλά ούτε και το ιδιοκτησιακό του καθεστώς.

Από την έρευνα των Αρχών και αφού εστάλη σήμα στην Ιντερπόλ ελήφθησαν κάποιες απαντήσεις που δεν λύνουν το μυστήριο, απεναντίας το ενισχύουν. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης σημειώνουν ότι το συγκεκριμένο σκάφος αρκετών μέτρων, ενοικιάστηκε αρχές Ιουλίου από μια εταιρία που εδρεύει στην Τουρκία.


Αυτό το στοιχείο από μόνο του σήμανε συναγερμό σε Λιμενικό Σώμα και ΕΛ.ΑΣ. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά που έγιναν γνωστά αυτά τα πρώτα στοιχεία, ακολούθησε έρευνα στο σκάφος, όπου βρέθηκαν ρούχα και τρόφιμα. Τα ρούχα ανήκαν σε ενήλικες αλλά και ανήλικους.

Από την έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι οι επιβαίνοντες ήταν τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα εκτιμάται ότι επρόκειτο για οικογένεια Τούρκων (γονείς και δυο παιδιά), οι οποίοι εκτιμάται ότι κατάφεραν με αυτό τον τρόπο να φύγουν από την Τουρκία.

Η εκτίμηση αυτή δεν είναι αυθαίρετη, αφού σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής που μίλησε στο Creta24, «η συγκεκριμένη τετραμελής οικογένεια επιβιβάστηκε σε ταξί και έφυγε από το σημείο προς άγνωστη κατεύθυνση».


Αρμόδια πηγή που ρωτήθηκε σχετικώς ανέφερε ότι «πράγματι τέσσερα άτομα μόλις αποβιβάστηκαν από το σκάφος, πήραν ένα ταξί και έφυγαν. Ο οδηγός του ταξί εντοπίστηκε και ανέφερε ότι μετέφερε την οικογένεια στο Ηράκλειο» .

Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη και αναμένονται και άλλες απαντήσεις από την Ιντερπολ μετά από σχετικό αίτημα που έγινε.


Πηγή: creta24.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια