Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σε ύφεση η φωτιά στην Κέρκυρα - Συλλήψεις για εμπρησμό από την Πυροσβεστική


Το μεσημέρι προκλήθηκε φωτιά σε αγροτική περιοχή  στους Αγίους Θεοδώρους στη Λευκίμμη Κέρκυρας. Οι φλόγες στη συνέχεια μπήκαν σε δασική έκταση. Εκεί επιχειρούν 30 πυροσβέστες με δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Tα τελευταία λεπτά η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση.

Στο Άγιο Όρος η φωτιά οριοθετήθηκε. Όλη την ημέρα οι πυροσβέστες έριχναν νερό περιμετρικά ώστε να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις.

 Ανακριτικοί Υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου συνέλαβαν έναν άνδρα για εμπρησμό από αμέλεια . Πραγματοποιούσε εργασία σε υπαίθριο χώρο στη Βασιλική Λακωνίας. Προκλήθηκαν από κάποιο εργαλείο σπινθήρες και ακολούθησε η φωτιά.

Έγιναν γνωστές άλλες δύο συλλήψεις για εμπρησμό. Και πιο συγκεκριμένα σε Ρέθυμνο αλλά και στη Βοιωτία όπου σε περιοχή του δήμου Αλιάρτου Θεσπιεών ένας άνδρας πέταξε τσιγάρο σε ξερά χόρτα και προκλήθηκε φωτιά από την οποία κάηκαν περίπου τρία στρέμματα.

Για αύριο σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς κατηγορία 4 σε Αττική, Εύβοια, Αργολίδα, Κορινθία, Θάσο και Έβρο.

 










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια