Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο επικεφαλής της αίρεσης που κάνει εξορκισμούς - Χειροπέδες και στον βοηθό του



Συνελήφθη ο αυτοαποκαλούμενος "Άνθρωπος του Θεού" που κάνει εξορκισμούς σε δημόσια θέα - Έφοδος της ΕΛΑΣ στο πρώην κέντρο διασκέδασης "Νεράιδα", όπου εντοπίστηκαν 25 πιστοί της αίρεσης





Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη για τις τελετές εξορκισμών που πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους από την αίρεση "Εκκλησία των Εθνών".



Μάλιστα, ο ένας από αυτούς είναι και ο επικεφαλής της αίρεσης, ο αυτοαποκαλούμενος "Άνθρωπος του Θεού", Χαράλαμπος Τσακωνίδης.








Σύμφωνα με το thestival.gr, σήμερα το μεσημέρι αστυνομικοί του Α.Τ. Θέρμης μετέβησαν στο πρώην κέντρο διασκέδασης "Νεράιδα", στην περιοχή του αεροδρομίου "Μακεδονία" στα ανατολικά της πόλης, καθώς εκεί λειτουργούσε χωρίς άδεια ο υποτιθέμενος χώρος λατρείας.

Εντός του χώρου εντοπίστηκαν 25 πιστοί. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 24χρονο Δημήτρη Παναπακίδη, δεξί χέρι του επικεφαλής της αίρεσης, ο οποίος δήλωσε προσωρινά υπεύθυνος της εγκατάστασης.

Ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για χώρο λατρείας, χωρίς ωστόσο να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας ευκτηρίου οίκου του σχετικού νόμου.

Λίγη αργότερα ο επικεφαλής της "Εκκλησίας των Εθνών" Χαράλαμπος Τσακωνίδης, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Α.Τ. Θέρμης και συνελήφθη επίσης.

Οι συγκεντρώσεις και οι εξορκισμοί της αίρεσης "Εκκλησίας των Εθνών" φέρεται να ξεκινούν το 2006, ενώ ύστερα από εισαγγελική παραγγελία ερευνάται η δράση της.





Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα (27-08-2022) από αστυνομικούς του Α.Τ. Θέρμης δύο ημεδαποί ηλικίας 24 και 38 ετών, αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας.

Συγκεκριμένα, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε εγκαταστάσεις στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, όπου υπήρχαν συγκεντρωμένα άτομα, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 24χρονος, καθώς ως προσωρινά υπεύθυνος, ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για χώρο λατρείας, χωρίς ωστόσο να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας ευκτηρίου οίκου του σχετικού Νόμου.

Ακολούθως, προσήλθε στο Α.Τ. Θέρμης και συνελήφθη και ο 38χρονος, ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Διατάζει τον δαίμονα στα αγγλικά για να καταλαβαίνουν και οι... τουρίστες

Σάλος έχει προκληθεί με την αίρεση "Εκκλησία των Εθνών" στη Θεσσαλονίκη και τους υποτιθέμενους εξορκισμούς που γίνεται παρουσία κόσμου, ακόμα και στον δρόμο.

Το "θεραπευτικό άγγιγμα" του Χαράλαμπου Τσακωνίδη φέρεται να θεραπεύει, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται στα δημοσιοποιημένα βίντεο στο διαδίκτυο, από κάταγμα στο πόδι μέχρι και διαβήτη, πίεση ακόμα και καρκίνο μέσω του εξορκισμού.

Μάλιστα, ο αυτοαποκαλούμενος "Άνθρωπος του Θεού" διατάζει τον δαίμονα στα αγγλικά, όχι γιατί πρόκειται για... αγγλόφωνο δαίμονα, αλλά για να καταλαβαίνουν τι γίνεται και οι τουρίστες που είναι παρόντες στην τελετή...

"Αν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας θα φέρει έγγραφα από τον γιατρό που δείχνει τι πρόβλημα υπάρχει, αν δεν είναι θέμα υγείας και είναι ψυχολογικό ή πνευματικό εννοώ. Ο Θεός μερικές φορές ενεργεί άμεσα, απευθείας. Άλλες φορές θέλει χρόνο. Εξαρτάται πώς ο Θεός θέλει να δράσει, εξαρτάται και από την πίστη σας. Δεν είναι μαθηματικά".

Ωστόσο απ’ ό,τι φαίνεται ίσως κάποιοι να μη θεραπεύονται πλήρως...

Όπως αναφέρει η εκπομπή "Live News" του Mega, μια μελαχρινή γυναίκα που φέρεται να είναι δαιμονισμένη και να γίνεται καλά ύστερα από εξορκισμό σε βίντεο που έχει αναρτηθεί πριν από 7 χρόνια, μοιάζει πάρα πολύ με την καστανόξανθη γυναίκα που σε άλλο μεταγενέστερο βίντεο, έναν χρόνο μετά, παρουσιάζεται με προβλήματα υγείας που θεραπεύονται από τον Χάρη Τσακωνίδη και μάλιστα φέρεται να αποβάλλει την αρρώστιά της από το στόμα.

Οι... σκηνοθετικές οδηγίες την ώρα του εξορκισμού

Επίσης εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σε άλλο βίντεο, κατά τη διάρκεια εξορκισμού ενός νεαρού, στο πλάνο για μόλις λίγα δεύτερα, φαίνεται ένας άνδρας να δίνει σκηνοθετικές οδηγίες στα μουλωχτά, σε αυτόν που κρατάει τον φερόμενο δαιμονισμένο.

Εκείνος υπακούει και αμέσως βγάζει τα χέρια του από τη μέση και τον κρατάει από τα χέρια, ενώ σε άλλο βίντεο, γυναίκα που βρίσκεται στη συναγωγή, ξαφνικά αρχίζει να τρέχει και να πετάει κάτω πράγματα γιατί μπήκε μέσα της ο δαίμονας, και στη συνέχεια αρχίζει ο διάλογος με τον δαίμονα που είναι σχεδόν ίδιος σε όλα τα βίντεο.

Πηγή: www.thetoc.gr









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Νικος είπε…
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΆ ΈΠΡΑΞΕ Ο ΚΡΑΤΙΚΌΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΌΣ.
ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ ΟΜΩΣ ...
ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΌΣΕΣ ΧΩΡΙΣ ΆΔΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ,ΠΟΣΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΖΑΜΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΈΧΟΥΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΊ,ΚΑΤΑ ΔΉΛΩΣΗ ΤΟΥΣ ΙΜΗΔΕΣ.
ΕΙΔΙΚΌΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΕΠΊΣΗΜΟΥΣ ΧΏΡΟΥΣ ΛΑΤΡΕΊΑΣ,ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΚΤΆΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΏΡΙΣΕ ΤΟ ΚΡΆΤΟΣ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ.