Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Υπέγραψε ή όχι η Εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου τις παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη - Κουκάκη;






Στην Εισαγγελέα Εφετών Βασιλική Βλάχου, που εποπτεύει την ΕΥΠ, φέρεται να πετάει το μπαλάκι η Κυβέρνηση, για την παγίδευση του κινητού του Προέδρου του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς από κυβερνητικές πηγές ακούστηκε ότι, όπως έγραψε νωρίτερα το iEidiseis «η διαδικασία των επισυνδέσεων για να είναι νόμιμη, δεν είναι απλή. Απαιτείται εισαγγελική έγκριση για την παρακολούθηση, η οποία προφανώς υπήρξε».


Εννοούν δηλαδή οι κυβερνητικές πηγές ότι, η παρακολούθηση έγινε κατόπιν αδείας του αρμοδίου εισαγγελέως.




Ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, σε δηλώσεις του, για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, αρχικά ισχυρίστηκε ότι η παρακολούθηση του έγινε από ιδιώτες ενώ στη συνέχεια, μόλις αποκαλύφθηκε η παρακολούθηση από την ΕΥΠ ανασκεύασε, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να γνωρίζει διότι αυτό θα ήταν προβληματικό», προσθέτοντας ότι το βάρος της απόφασης και της τεκμηρίωσης την έχει η εισαγγελέας της ΕΥΠ!

Δηλαδή η Εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, έχει υπογράψει και εγκρίνει την παρακολούθηση Ν.Ανδρουλάκη και του Θ.Κουκάκη;

Σύμφωνα με πληροφορίες από ανώτατες δικαστικές πηγές, η κ. Βλάχου αναμένεται να κληθεί και να καταθέσει στην τριπλή έρευνα, που διενεργείται από τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών: Κώστα Σπυρόπουλο, που διερευνά τα καταγγελλόμενα στη μηνυτήρια αναφορά Ανδρουλάκη, Αντώνη Ελευθεριάνο και Γιώργο Νούλη, που διερευνούν την παρακολούθηση του κινητού Κουκάκη.


Θα πρέπει δηλαδή η Εισαγγελέας ΕΥΠ, να αποδείξει με έγγραφα εάν όντως είχε δώσει έγκριση, γιά τις παρακολουθήσεις των κινητών τηλεφώνων.

Διαφορετικά η υπόθεση θα αποκτήσει «σκληρό» ποινικό χαρακτήρα, γιατί τα αδικήματα, που αφορούν υποκλοπές, είναι κακουργήματα, που επισύρουν πολυετείς ποινές κάθειρξης.

Πηγή: www.ieidiseis.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια