Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το άγνωστο παρασκήνιο πίσω από την υπόθεση των υποκλοπών και τα μετεκλογικά σενάρια

Το σχέδιο για τρικομματική κυβέρνηση και τα ονόματα που είναι "στα σκαριά"



Εκλογές 2022: Οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό τις τελευταίες μέρες έρχονται η μία μετά την άλλη μετά τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Μετά τις παραιτήσεις του Γρηγόρη Δημητριάδη και του Παναγιώτη Κοντολέοντος, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να τοποθετηθεί δημόσια για την υπόθεση στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Όλο αυτό το ντόμινο εξελίξεων πυροδοτεί σημαντικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό.

Aπό την ιστορία της παρακολούθησης είναι ξεκάθαρο ότι ο τρόπος με τον οποίο έγινε η αποκάλυψη, ενισχύει το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του.


Από την άλλη πλευρά η αξιωματική αντιπολίτευση, επιδιώκει να είναι παρούσα και κάνει ό,τι μπορεί για να ενισχύσει τη θέση της με βάση τις εξελίξεις.
Το σχέδιο για τρικομματική κυβέρνηση και τα ονόματα που είναι “στα σκαριά”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας τις παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέων δείχνει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη σαν αρχηγός κράτους αλλά συγχρόνως λέει ότι δεν γνώριζε τίποτα. Κάτι που δείχνει ότι δεν μπορεί να ελέγξει το ίδιο του το “μαγαζί”.

Με τις εξελίξεις αυτές, το πολιτικό σκηνικό αλλάζει. Τα τρία μεγάλα κόμματα έχουν παραγγείλει κυλιόμενες δημοσκοπήσεις για να δουν τι έχουν χάσει και τι έχουν κερδίσει όλο αυτό το διάστημα.




Αυτή η εξίσωση στις επόμενες εκλογές θα φέρει ένα σχεδόν ισόπαλο αποτέλεσμα με τη ΝΔ να χάνει δυνάμεις, χωρίς όμως να χάσει την πρωτιά και το ΠΑΣΟΚ με το ΣΥΡΙΖΑ να κονταροχτυπιούνται για τη δεύτερη θέση.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σενάρια είναι τα εξής: η επόμενη κυβέρνηση θα είναι τρικομματική με πρωθυπουργό ένα 4ο πρόσωπο και όχι κάποιον από τους τρεις πολιτικους αρχηγούς.

Στην περίπτωση που η ΝΔ βγει πρώτη με δεύτερο το ΠΑΣΟΚ και τρίτο τον ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουμε τρικομματική κυβέρνηση, με το όνομα που είναι στα σκαριά για τη θέση του πρωθυπουργού να είναι αυτό του Γιάννη Στουρνάρα.

Εάν βγει η ΝΔ πρώτη με δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο το ΠΑΣΟΚ, θα έχουμε συγκυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Γιώργο Χουλιαράκη.
Πηγή: debater.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια