Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι σκληροί δείκτες της πανδημίας τραβούν την ανηφόρα



Οι σκληροί δείκτες της πανδημίας (νεκροί, νέες διασωληνώσεις, σύνολο διασωληνωμένων στις ΜΕΘ) αυξάνονται από βδομάδα σε βδομάδα, μολονότι οι ενσωματωμένοι και συνάμα επικίνδυνοι λοιμωξιολόγοι διαβεβαίωναν τον ελληνικό λαό δεν υπάρχει κίνδυνος το καλοκαίρι γιατί αυξάνονται μόνο τα κρούσματα και όχι οι σκληροί δείκτες. Αντί να σκίσουν τα πτυχία τους και να σταματήσουν να ασχολούνται με την πανδημία, συνεχίζουν να λένε ψέματα για να συγκαλύψουν την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Εκτός από τα στοιχεία που δίνει ο ΕΟΔΥ με τα εβδομαδιαία (πλέον) Δελτία Τύπου υπάρχουν και τα Στατιστικά στοιχεία που βγάζει η 1η ΥΠΕ κάθε Δευτέρα και στέλνει στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων του ΕΣΥ προς ενημέρωση των γιατρών. Αυτά τα στοιχεία δεν δημοσιοποιούνται για να μαθαίνει ο ελληνικός ποια είναι η εξέλιξη της πανδημίας.

Στα στοιχεία της 1ης ΥΠΕ υπάρχουν αποκλίσεις σε σχέση με αυτά που δίνει ο ΕΟΔΥ, όμως υπάρχουν και επιπλέον στοιχεία: πόσοι νοσηλεύονται σε απλές κλίνες Covid-19, MAΦ (Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας), ΜΕΛ (Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων) και ΘΑΠ (Θάλαμοι Αρνητικής Πίεσης) για όλες τις ΥΠΕ (Υγειονομικές Περιφέρειες). Οι ΥΠΕ είναι επτά: δύο στην Αττική, δύο σε Μακεδονία και Θράκη, μία σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, μία σε Ηπειρο και Πελοπόννησο και μία στην Κρήτη.

Τις βδομάδες 11-17, 18-24 και 25-31 Ιούλη του 2022Οι θάνατοι κάθε μέρα ήταν 30, 42 και 57, αντίστοιχα!
Οι νέες διασωληνώσεις κάθε μέρα ήταν 31, 44 και 60, αντίστοιχα! Αν η 1η ΥΠΕ ή ο ΕΟΔΥ έδιναν στοιχεία για τον αριθμξό των νοσηλευόμενων που εξέρχονταν από τις ΜΕΘ, θα είχαμε πλήρη εικόνα για τον αριθμό των ασθενών που διασωληνώνονται στις ΜΕΘ.
Το σύνολο των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ (διασωληνωμένων και μη) ήταν 111, 123 και 143, αντίστοιχα. [Οσοι εισάγονται στις ΜΕΘ δεν διασωληνώνονται αμέσως].

Από τα Στατιστικά στοιχεία της 1ης ΥΠΕ διαπιστώνουμε ότι η διαφορά ανάμεσα στις νέες διασωληνώσεις και τους θανάτους είναι πολύ μικρή. Ετσι είναι πολύ μικρή και η αύξηση του αριθμού των ασθενών που παραμένουν στις ΜΕΘ. Ο συνολικός αριθμός τους, όμως, παραμένει στο ίδιο επίπεδο (με μικρή αύξηση) και το γεγονός αυτό δίνει τον μεγάλο αριθμό θανάτων καθημερινά.

Οι τσαρλατάνοι λοιμωξιολόγοι εκμεταλλεύονταν αυτό το γεγονός για να παρουσιάσουν την πραγματικότητα αντεστραμμένη. Ισχυρίζονται ότι δεν έχουμε διασωληνώσεις, γιατί οι παραλλαγές της Ομικρον είναι μεν πολύ μεταδοτικές αλλά όχι τόσο επικίνδυνες. Μπορεί η πραγματικότητα να τους διέψευσε πανηγυρικά, όμως αυτό τους άφησε παγερά αδιάφορους. Συνεχίζουν το βιολί τους εξυπηρετώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

ΥΓ. Ευχαριστούμε τον φίλο από τη Μυτιλήνη για το ενδιαφέρον του να μας ενημερώσει. Αυτά τα στοιχεία τα παρακολουθούμε και εμείς. Με βάση τα στοιχεία της 1ης ΥΠΕ, οι θάνατοι από την έναρξη της πανδημίας στα πέντε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (Παπαγεωργίου, Παπανικολάου, Αγιος Δημήτριος, ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο) είναι 1.130, 1.019, 190, 1.260 και 960, αντίστοιχα. Σύνολο 4.528.






Πηγή: eksegersi.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια