Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μητσοτάκης: Υπήρξα και εγώ θύμα συνακροάσεων επί πρωθυπουργίας Τσίπρα


Ο Κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον κ. Ανδρουλάκη να προσφύγει στα δικαστήρια αν πιστεύει ότι ήταν παράνομη η παρακολούθησή του



Να γίνει σε κλίμα εθνικής ευθύνης η συζήτηση και να αναζητηθούν συγκλίσεις ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ότι αφορά τη συζήτηση για τις υποκλοπές και τις θεσμικές αλλαγές στο πλαίσιο της λειτουργίας της ΕΥΠ.



Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Ισπανίας λέγοντας ότι η σοσιαλιστική κυβέρνηση δεχόταν πυρά ότι παρακολουθούσε βουλευτές της και την ίδια ώρα αποκαλύφθηκε ότι είχε παγιδευτεί το κινητό τηλέφωνο του ίδιου του πρωθυπουργού κ. Σάντσεζ.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε τα εξής: Κι εγώ πληροφορούμαι ότι υπήρξα θύμα συνακροάσεων την εποχή που ήμουν εν δυνάμει πρωθυπουργός. Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθω και εγώ ποια παράκεντρα μας άκουγαν τότε, με τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό.




«Υποδέχτηκα με αυτοκριτική τη νόμιμη επισύνδεση του κ. Ανδρουλάκη» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως όταν την πληρθοφοθρήθηκα δεν δίστασα να παραδεχτώ ότι ήταν λάθος και απάντησα με αλλαγές σε προσώπα και προτάσεις για πρόσθετες εγγυήσεις ασφάλειας.


Ρίχνει το γάντι στον Ανδρουλάκη: Να πάει στα δικαστήρια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα στον Νίκο Ανδρουλάκη για το αν πιστεύει ότι ήταν παράνομη η επισύνδεση στο τηλέφωνό του. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον κ. Κατρίνη που ήταν στη Βουλή εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, είπε:


«Ο κ. Ανδρουλάκης να προσφύγει σε ελληνικά ή σε ευρωπαϊκά δικαστήρια αν πιστεύει ότι η επισύνδεση αυτή ήταν παράνομη» – «Τίποτα δεν πρέπει να θέσει υπό αμφισβήτηση τον πολύτιμο εθνικό βραχίονα της ΕΥΠ. Ένα ολίσθημα δεν πρέπει να μηδενίσει μετρήσιμο εθνικό έργο» είπε ο πρωθυπουργός

Μένει αν ο κ. Ανδρουλάκης θα σηκώσει το γάντι, όμως, τις τελευταίες εβδομάδες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αρνούταν να ενημερωθεί από αυτούς που, όπως έλεγε, είπαν ψέματα για τις παρακολουθήσεις μέχρι που πιάστηκαν στα πράσα.

Υποστήριξε δε ότι του έστησαν πλεκτάνη: «Παρακολουθώντας το τηλέφωνό μου κατάφεραν να παρακολουθούν και εσάς. Κατάφεραν να ‘φακελώσουν’ ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτικού τους προσωπικού», είπε χθες και συνέχισε:

Η παρακολούθησή μου παίρνει παράταση μέχρι την εκλογή μου στην ηγεσία. Ξεκίνησε με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και έληξε με την εκλογή μου».

«Ένας παρακρατικός μηχανισμός ήθελε όμηρο το ΠΑΣΟΚ. Το σχέδιο απέτυχε παταγωδώς», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Πηγή:www.tovima.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια