Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πανεπιστημιακή αστυνομία: Από Οκτώβριο και βλέπουμε στα ΑΕΙ - Τι αναφέρουν πηγές της Κατεχάκη

Παράταση παίρνει η πρεμιέρα της πανεπιστημιακής αστυνομίας - Ζητήθηκε από τους Πρυτάνεις να επισπεύσουν τις διαδικασίες που προβλέπονται για την λειτουργία ώστε να μπορέσουν οι πρώτες ομάδες αστυνομικών να αναλάβουν υπηρεσία αρχές Οκτωβρίου



Από Οκτώβρη και …καλώς εχόντων των πραγμάτων, αναμένεται τελικά να μπουν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα οι πρώτοι «πανεπιστημιακοί αστυνομικοί». Αν και πρόθεση της Κυβέρνησης ήταν να ξεκινήσει η λειτουργία των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Iδρυμάτων την 1η Σεπτέμβρη, αυτό αποδείχθηκε αδύνατο αφού ουσιαστικά δεν έχει γίνει η προετοιμασία που απαιτείται, τόσο σε δομές και εφοπλισμό, όσο και στην συγκρότηση ειδικών υπηρεσιών, από πλευράς των ΑΕΙ. Μοναδική εξαίρεση η τοποθέτηση των πρώτων τουρνικέ στο κτήριο διοίκησης του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.







Υπενθυμίζεται πως βάση του Νόμου για την λειτουργία των Ο.Π.Π.Ι. για να τοποθετηθούν οι αστυνομικοί θα πρέπει πρώτα να έχουν συγκροτηθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες από πλευράς Ιδρυμάτων, και να έχουν εγκατασταθεί τουρνικέ ελέγχου εισόδου, δίκτυο καμερών ασφαλείας, συναγερμοί και να έχει δημιουργηθεί Κέντρο με μόνιτορ και ασυρμάτους. Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Κώστα Σκούμα και των πρυτάνεων του ΕΚΠΑ Μελέτιο - Αθανάσιο Δημόπουλο, του ΕΜΠ Ανδρέα Μπουντουβή, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτριο Μπουραντώνη και του ΑΠΘ Νικόλαο Παπαϊωάννου, παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader ζητήθηκε από τους Πρυτάνεις να επισπεύσουν τις διαδικασίες που προβλέπονται για την λειτουργία των Ο.Π.Π.Ι. έτσι ώστε να μπορέσουν οι πρώτες ομάδες αστυνομικών να αναλάβουν υπηρεσία αρχές Οκτωβρίου. Στο μεταξύ από την πρώτη Σεπτεμβρίου ξεκινά η εκπαίδευση άλλων 600 Ειδικών Φρουρών που έχουν προσληφθεί για να καλύψουν τις συγκεκριμένες θέσεις στα ΑΕΙ όλης της χώρας. Πάντως πηγές της Κατεχάκη αναφέρουν πως ακόμη δεν είναι πλήρως προετοιμασμένο το σύστημα να ξεκινήσει ομαλά η λειτουργία των Ο.Π.Π.Ι. και πως το πιθανότερο σενάριο είναι να χρειαστεί η παρουσία και διμοιριών των ΜΑΤ για να αντιμετωπιστούν οι οργανωμένες αντιδράσεις κατά της εγκατάστασης της «πανεπιστημιακής αστυνομίας».
Πηγή: www.reader.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια