Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΑΚΠ: Προβοκατόρικες οι δηλώσεις του προέδρου της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.


Διαβάστε την ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για τις προβοκατόρικες δηλώσεις του προέδρου της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Συνάδελφοι πυροσβέστες

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη, αντισυναδελφική και προβοκατόρικη τοποθέτηση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών, Φαραντάκη Αλέξανδρου σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας.

Συγκεκριμένα στις 25/7/2022 και όντας καλεσμένος στην εκπομπή « Επί του πιεστηρίου » του σταθμού « Kontra Channel » ( βλέπε eakp.gr ) ρωτήθηκε μια σειρά πράγματα σχετικά με τη λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος και τις συνθήκες εργασίας των πυροσβεστών. Αντί όμως να αναδείξει τεκμηριωμένα τα κυριότερα προβλήματα και τις λύσεις που διεκδικούμε ως εργαζόμενοι, επί της ουσίας υπερασπίστηκε την πολιτική όλων των τελευταίων ετών ως « βασιλικότερος του βασιλέως ». Στα περίπου 15 λεπτά της εμφάνισής του κινήθηκε στην εξής κατεύθυνση:

· Ερωτηθείς για την άγρια καταστολή της κινητοποίησης μας στις 5/11/2022 έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, δεν έβγαλε άχνα και προσπάθησε διακριτικά να προσπεράσει την ερώτηση επιβεβαιώνοντας απλώς τα σχόλια του δημοσιογράφου.

· Στη συνέχεια συμβιβάζεται και ζητά πρόσληψη των μισών πυροσβεστών από όσους πραγματικά είναι αναγκαίο και μάλιστα με 5ετείς ή 7ετείς συμβάσεις. Προφανώς όχι μόνο γιατί συμφωνεί με τις μη σταθερές σχέσεις εργασίας, αλλά και επειδή επιδοκιμάζει και « τροφοδοτείται » από τη χρήση αρκετών συναδέλφων μας ως πολιτικούς ομήρους της εκάστοτε κυβέρνησης εδώ και πάνω από 20 χρόνια!

· Όταν ερωτάται για ποιο λόγο δεν γίνονται αυτές οι προσλήψεις, κάνει και πάλι τον ανήξερο αποφεύγοντας να καταδικάσει τις πολιτικές που εφαρμόζονται διαχρονικά με την απάντηση: « Δεν ξέρω, τι να σας πω τώρα… »

· Στη συνέχεια σε άλλη μια προσπάθεια ξεπλύματος των πολιτικών που εφαρμόζονται στο Πυροσβεστικό Σώμα, επαίρεται ότι η Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. έχει ενιαίο ψηφοδέλτιο « χωρίς κόμματα ». Προφανώς και είναι βολικό όλες οι φωνές να γίνονται μια σούπα ώστε ο πρόεδρος έπειτα να τοποθετείται επί σοβαρών θεμάτων με τη φράση « δεν ξέρω ».

· Έπειτα ακολουθεί άλλη μια στιγμή έπαρσης ( θανάσιμο αμάρτημα για « θεοσεβούμενους » ανθρώπους, βλ. παρακάτω ). Υποστηρίζει ότι οι συμβασιούχοι πυροσβέστες νοιάζονται για την αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος ενώ παράλληλα κατηγορεί συλλήβδην τους αξιωματικούς πυροσβέστες ότι λειτουργούν με ιδιοτέλεια και ουσιαστικά σε βάρος του Δημοσίου συμφέροντος. Εδώ προφανώς ξέχασε ότι πάρα πολλοί από τους αξιωματικούς έχουν υπάρξει εποχικοί και Π.Π.Υ. πριν γίνουν αξιωματικοί.

Το σημείο όμως που ο υποτακτικός συνδικαλιστής Φαραντάκης περνά στο επίπεδο των πραγματικά εμετικών απόψεων είναι όταν του γίνεται από τους δημοσιογράφους η τελευταία ερώτηση: « Τι πιστεύετε ότι θα πρέπει να αλλάξει στο θέμα της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών στη χώρα μας ». Χωρίς δεύτερη σκέψη αυτό που επέλεξε ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής να προβάλει ως μείζον πρόβλημα ήταν η κακή νοοτροπία και η τεμπελιά των πυροσβεστών λέγοντας ότι οι πυροσβέστες « δε θέλουμε να πάμε στη φωτιά, θέλουμε να λουφάρουμε! ».

Ως Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών εκφράζουμε την έντονη αποδοκιμασία για αυτές τις ντροπιαστικές και υβριστικές απαντήσεις. Αυτός ο κυβερνητικός συνδικαλιστής που καμώνεται τον « θεοσεβούμενο και θεοφοβούμενο φιλαλήθη » ας πάει στα επόμενα μνημόσυνα των 65 νεκρών συναδέλφων μας εν ώρα καθήκοντος, να εξηγήσει στους θρηνούντες συγγενείς ότι αυτοί οι πυροσβέστες δεν έδωσαν τη ζωή τους για το λαό και την αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά απλώς πέθαναν από τη βαρεμάρα και την τεμπελιά τους!

Επιπλέον, τα λεγόμενά του αποτελούν ύβρεις απέναντι σε όλους εκείνους τους συναδέλφους που με την ψήφο τους τον στήριξαν και τον εξέλεξαν για να τους υπηρετεί και να διεκδικεί το δίκιο τους! Παρουσιάστηκε ως « ευσυνείδητος » πυροσβέστης - συνδικαλιστής, παραπλανώντας ακόμη και τους παρουσιαστές της εκπομπής, κατακρίνοντας τους συναδέλφους, ενώ ο ίδιος κάνοντας συνεχώς χρήση συνδικαλιστικών αδειών και διευκολύνσεων δεν έχει εργαστεί ούτε μία μέρα εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα!!!

ΤΙ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ!!!

Θα μπορούσε κάποιος που σέβεται, την ιδιότητά του ως συνδικαλιστής και τους συναδέλφους του πυροσβέστες, οι οποίοι καθημερινά εργάζονται κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες δίνοντας ψυχή και σώμα, ότι τους έχει απομείνει ακόμα, να παραθέσει ως εμπόδια για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών και άλλων φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα:

- Τα χιλιάδες κενά του Πυροσβεστικού Σώματος σε Ανθρώπινο Δυναμικό

- Την εξουθένωση του υπάρχοντος προσωπικού με δεκάδες ή εκατοντάδες οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις

- Την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στο 30% τα τελευταία 12 χρόνια

- Τον αντιεπιστημονικό διαχωρισμό πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών ( Δασαρχείο – Πυροσβεστική )

- Την υποβάθμισή μέχρις αφανισμού της Δασικής Υπηρεσίας

- Τις « πράσινες » μπίζνες που στήνονται σε βάρος των δασικών εκτάσεων με πλήθος νόμων όπως ο πρόσφατος 4964/2022

- Πλήθος άλλων αιτιών που έχουν τεκμηριωθεί επιστημονικά εδώ και χρόνια

Όταν όμως το λόγο τον έχει ακόμα ένας κυβερνητικός « λαγός », όλα τα παραπάνω προβλήματα εξαφανίζονται. Αυτό που μένει είναι μόνο η εκάστοτε ανόητη και υβριστική ατάκα που θα εξυπηρετήσει την παραπέρα υποβάθμιση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών εδώ και αρκετά χρόνια φωνάζει σε κάθε πυροσβέστη και στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει συνειδητή προσπάθεια υποβάθμισης και απαξίωσης του Πυροσβεστικού Σώματος από όλες τις κυβερνήσεις.

Στρατηγικός στόχος είναι η ευρωπαϊκές κατευθύνσεις που θέλουν να οδηγήσουν την Πολιτική Προστασία ( και κατ’ επέκταση την πυρασφάλεια και την πυροπροστασία ) στα χέρια των Ο.Τ.Α., Μ.Κ.Ο. και ιδιωτών επιχειρηματιών!!!

Για αυτά όμως δεν βγάζει ΑΧΝΑ ο πρόεδρος της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. ούτε κανείς από όλους αυτούς τους « βαστάζους » των εκάστοτε κυβερνήσεων!!!

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών πιστεύει ότι οι απαντήσεις του προέδρου της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. δεν εκφράζουν συνολικά το Διοικητικό της Συμβούλιο, καθώς και ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθούν λάθος ή απροσεξία της στιγμής. Πρόκειται για συμπεριφορά ανθρώπου σε διατεταγμένη υπηρεσία ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για ακόμα δυσμενέστερες αλλαγές που θα προβάλουν ως επιχείρημα την αναποτελεσματικότητα των πυροσβεστών με επίκληση αντίστοιχες δηλώσεις πρόθυμων λαγών εντός και εκτός Πυροσβεστικού Σώματος.

Όπως και μετά την μεγάλη δολοφονική πυρκαγιά στο Μάτι – Αττικής το 2018 προετοιμάστηκε το έδαφος με αντίστοιχο τρόπο για να έρθει ο νόμος 4662/2020, έτσι και τώρα αναζητούνται τα προσχήματα για νέα αντιλαϊκά νομοθετήματα και αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας που θα εξυπηρετήσουν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με βάση τα παραπάνω η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καλεί τις Ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία όλων των πυροσβεστών καθώς και το Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π., να καταδικάσουν τις απαράδεκτες, προβοκατόρικες, συκοφαντικές και υβριστικές δηλώσεις του προέδρου της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.!!!

Συνάδελφοι,

Δείξτε εμπιστοσύνη στη δική σας δύναμη γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να επιτελέσουμε το έργο μας ως πυροσβέστες στο πλευρό του ελληνικού λαού. Συσπειρωθείτε στην Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών που σταθερά αγωνίζεται για όλα τα δίκαια αιτήματα με σεβασμό στον πυροσβέστη.

Πάρτε ξεκάθαρη θέση και μην ανέχεστε να σας λερώνουν και να σας προσβάλουν οι μιαρές απόψεις του κάθε κυβερνητικού αβανταδόρου που φορά μανδύα συνδικαλιστή!!!

Όσο δε γινόμαστε πρωταγωνιστές των εξελίξεων μέσα από τα σωματεία μας, τόσο οι κάθε λογής νεροκουβαλητές θα γυρίζουν τους εκάστοτε κυβερνητικούς μύλους για να αλεστούν κι άλλο τα εργασιακά μας δικαιώματα!!!

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια