Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το δράμα του φιρερίσκου…


Στις 26 Ιούλη, στην 3η συνεδρίαση του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας, ο συνήγορος του Μιχαλολιάκου, Παπαδέλης, μιλώντας σαν άγγελος, παρουσίασε για τρίτη συνεχόμενη φορά τον φιρερίσκο σαν άνθρωπο που τα έχει ψιλοχαμένα, δεν αναγνωρίζει πρόσωπα, παθαίνει διαλείψεις και δεν μπορεί να διαβάσει ούτε την πρωτόδικη απόφαση!

Ο Παπαδέλης δεν λειτούργησε πρωτοβουλιακά. Απλώς μετέφερε τη γραμμή που χάραξαν από κοινού ο φιρερίσκος και ο αδελφός του και συνήγορός του Π. Μιχαλόλιας, που σκόπιμα δεν πήρε μέρος στις τρεις πρώτες συνεδριάσεις του δικαστηρίου. Δεν ήθελε να παρευρίσκεται ο ίδιος την ώρα που ο Παπαδέλης ανακοίνωνε την εκ του πονηρού απαξίωση του φιρερίσκου, με στόχο να εξαπατήσουν το δικαστήριο ώστε να δεχτεί το αίτημα αναβολής της δίκης.

Ο Παπαδέλης είναι τόσο κυνικός που, ενώ ο θεράπων γιατρός του φίρερ τον άδειασε με τις γνωματεύσεις του, βεβαιώνοντας ότι από τις 6 Ιούνη που εισήχθη στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης ο Μιχαλολιάκος είχε καλό επίπεδο συνείδησης και στη συνέχεια (στις 29 Ιούνη) και καλό επίπεδο επικοινωνίας, ζήτησε το λόγο «επί προσωπικού» για να διαβεβαιώσει ότι δεν λέει υπερβολές ή ψεύδη για την κατάσταση του Μιχαλολιάκου. Ο φιρερίσκος, όμως, που δεν έχει μόνο καλό επίπεδο συνείδησης και επικοινωνίας αλλά και οργανώνει και κατευθύνει τη δράση του νεοναζιστικού εγκληματικού μορφώματος της ΧΑ, έγραψε και ποίημα για να καταγγείλει την αποφυλάκιση του Λιγνάδη. Ενα ποίημα, έστω και του Μιχαλολιάκου, απαιτεί γνώση, μια κάποια κλίση και χρόνο. Η προκλητική απόφαση για τον Λιγνάδη ανακοινώθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στις 13 Ιούλη και το ποίημα του Μιχαλολιάκου το ανέβασε η σύζυγός του στην προσωπική του ιστοσελίδα (nmichaloliakos.gr) στις 16 Ιούλη.

Κάποιος που δεν γνωρίζει πώς λειτουργούν οι νεοναζιστές γενικά και ειδικά ο Μιχαλολιάκος θα αναρωτηθεί γιατί έσπευσε να δημοσιεύσει ποίημά του αδειάζοντας έτσι τον άγγελο Παπαδέλη, με τον οποίο από κοινού είχαν σχεδιάσει να τον παρουσιάσουν (τον φιρερίσκο) ως άνθρωπο που τα έχει ψιλοχαμένα. Είναι η γνωστή διπρόσωπη τακτική του εθνικοσοσιαλιστή Μιχαλολιάκου.

Αλλη γλώσσα χρησιμοποιούν οι δικηγόροι του στο δικαστήριο, ενώ αυτός χρησιμοποιεί δημόσια έναν κώδικα επικοινωνίας με τους νεοναζιστές, μεταξύ των οποίων και οι φυσικοί αυτουργοί εγκληματικών ενεργειών που σχεδιάστηκαν απ’ αυτόν, στέλνοντάς τους το μήνυμα πως όσα λέει στο δικαστήριο και σε κάποιες δημόσιες δηλώσεις του είναι εικονικά. Οτι εξακολουθεί να τους στηρίζει. Στους ανακριτές και στα δικαστήρια αποκηρύσσει τον εθνικοσοσιαλισμό και εμφανίζει τη ΧΑ ως… σοβαρό κοινοβουλευτικό κόμμα, ενώ το βράδυ ξαμολάει τα σκυλιά των ταγμάτων εφόδου να σκορπούν το θάνατο και να ασκούν νεοναζιστική βία. Αυτή η τακτική επισημαίνεται και στην πρωτόδικη απόφαση του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο Μχαλολιάκος, όταν στριμώχνεται, όπως τώρα, αδειάζει τους υποτακτικούς του για να σώσει το τομάρι του. Για παράδειγμα, στην απολογία του στους ανακριτές, στις 3 Οκτώβρη του 2013, εκτός των άλλων, αποκήρυξε τον εθνικοσοσιαλισμό και δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους νεαρούς συνεργούς του δολοφόνου Ρουπακιά (και όχι μόνο). Δεν είναι περίεργα, λοιπόν, αυτά που κάνει τώρα. Οταν το άδειασμα που έκανε στους φυσικούς αυτουργούς εγκληματικών ενεργειών θεωρήθηκε από το σκληρό πυρήνα της ΧΑ ως απαράδεκτο, όπως στην περίπτωση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, υποχρεώθηκε να δηλώσει ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του.

Ο Παπαδέλης, μπροστά στα αποκαλυπτήρια της νομικής τακτικής του φιρερίσκου και του αδερφού του (από τη μια να δηλώνουν ότι ο φιρερίσκος τα ‘χει ψιλοχαμένα και από την άλλη αυτός να γράφει και δημοσιεύει ποιήματα), ήταν αναγκασμένος να ισχυριστεί ότι το ποίημα, όπως και οτιδήποτε άλλο εμφανίζεται με την υπογραφή του, τα γράφουν άλλοι.

Από την ίδια μέρα κιόλας, έχοντας μελετήσει την τακτική του φιρερίσκου, θεωρούσαμε ότι θα υπάρξει διάψευση του Παπαδέλη, αν όχι από τον ίδιο τον φιρερίσκο, σίγουρα από το οικογενειακό του περιβάλλον. Κοτζάμ ποίημα του φίρερ να αποδίδεται σε άλλον, δεν είναι δυνατόν. Ποιος μπορεί να έχει την ικανότητα να μιμηθεί το απαράμιλλο ύφος κάποιου που είναι ο «εκλεκτός» (the chosen, όπως λένε οι Αγγλοσάξονες), ο προορισμένος να ηγηθεί; Αν ο καθένας μπορεί να γράφει «αντ’ αυτού» ακόμη και ποιήματα, τότε Αυτός είναι άχρηστος. Η εικόνα του πανίσχυρου Αρχηγού με το θείο χάρισμα γινόταν θρύψαλα.

Η διάψευση ήρθα από τη σύζυγο του φιρερίσκου και μεγαλοστέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ, Ελένη Ζαρούλια, η οποία συνέγραψε πόνημα με τίτλο: «Μία απάντηση στους ρουφιάνους αναρχοκομμουνιστές». Το παραθέτουμε, διατηρώντας ορθογραφία και σύνταξη (συγγνώμη, αγαπητοί αναγνώστες) – η έμφαση είναι δική μας:

«Εμετικό, φυσικά, το δημοσίευμα της φυλλάδας “Η εφημερίδα των συντακτών”, γνήσιας επιγόνου της “Ελευθεροτυπίας”, που ψόφησε αφήνοντας χρέη πενήντα εκατομμυρίων ευρώ… γιατί έτσι είναι οι “καλοί” μπολσεβίκοι, πουλάνε αντιφασισμό με τα χρήματα των τραπεζών!

Αναφερόμενη, λοιπόν, στην συνεδρίαση της 26ης Ιουλίου 2022, στο Εφετείο, για την Χρυσή Αυγή, γράφουν ότι δεν εμποδίζουν τον “αρχηγό” να γράφει πολιτικά κείμενα και ποιήματα! Απ’ ό,τι γνωρίζουμε στην δημοκρατία έχουν όλοι δικαίωμα να έχουν άποψη, εκτός εάν αυτό που αυτοί πιστεύουν δεν είναι δημοκρατία… Θα προτιμούσαν ασφαλώς μία απόλυτη σιωπή, που θα τους βόλευε πολύ. Μια απόλυτη υποταγή στα αντεθνικά αναρχοκομμουνιστικά ιδεολογήματά τους, καθώς και στις εντολές της παγκοσμιοποίησης που δεν πιστεύει σε έθνη και πατρίδες.

Ε.Ζ.Μ.»

Η Ζαρούλια δεν τολμά να υπογράψει το δημοσίευμα ολογράφως. Υπογράφει με τα αρχικά ΕΖΜ, ώστε οι χρυσαυγίτες να ξέρουν πως είναι αυτή και πως μέσω αυτής μιλά ο ίδιος ο φίρερ. Για να μη φανεί ότι αδειάζει τον Παπαδέλη, που δήλωσε ότι το ποίημα το έγραψαν άλλοι, καταφεύγει στον γκεμπελισμό, χρεώνοντας σε δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ κάτι που δεν υπήρξε, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε ανατρέχοντας στο δημοσίευμα.

Το σημαντικό, όμως, είναι πως εμμέσως πλην σαφώς διακηρύσσει ότι το ποίημα είναι του Μιχαλολιάκου, ο οποίος έχει δικαίωμα να έχει άποψη και δεν σιωπά! Σύμφωνα με τη Ζαρούλια, ο θεόπνευστος φιρερίσκος της ΧΑ έχει πλήρη συνείδηση και διαύγεια και δεν είναι ένα «γεροντάκι» που τα έχει ψιλοχαμένα, δεν αναγνωρίζει πρόσωπα, παθαίνει διαλείψεις και δεν μπορεί να διαβάσει την απόφαση, πόσω μάλλον να ασκεί… ποιητική κριτική σε θέματα της επικαιρότητας, όπως η αποφυλάκιση Λιγνάδη.

Νομικά, οι κατηγορούμενοι μπορούν να λένε και χοντρά ψέματα, αλλά να ξέρουν οι νεοναζιστές εγκληματίες και οι συνήγοροί τους (ιδιαίτερα ο Π. Μιχαλόλιας) ότι με τον γκεμπελισμό έχουν εξασφαλίσει και πάλι την καταδίκη τους και σε χειρότερη γι’ αυτούς εκδοχή. Οι δικαστές που τους δικάζουν έχουν ήδη την πρώτη απόδειξη ότι η υπερασπιστική ομάδα του Μιχαλολιάκου προσπάθησε να τους εξαπατήσει.

YΓ. Ο Λαγός παραδέχτηκε μέσα στο δικαστήριο στις 26 Ιούλη ότι θεωρεί σίγουρη την εκ νέου καταδίκη του και ότι η στρατηγική του είναι να πάρει κανένα ελαφρυντικό. Στο προπαγανδιστικό βίντεο που κυκλοφόρησε την ίδια ημέρα, όμως, για να τονώσει το σμπαραλιασμένο ηθικό των λίγων νεοναζιστών οπαδών του (μόλις έξι κατάφερε να μαζέψει για κλακαδόρους-χειροκροτητές μέσα στο δικαστήριο), ο Λαγός ισχυρίζεται ότι αγωνίζεται για την αθωότητά του. Ισχυρίζεται ακόμη, ότι οι συνήγοροί του ζήτησαν να διαχωριστεί η υπόθεση και να δικαστεί χωριστά ο Μιχαλολιάκος.

Οι συνήγοροι του Λαγού, Ζωγράφος και Πλεύρης, δεν υπέβαλαν αίτημα διαχωρισμού της υπόθεσης. Απλά, ο δεύτερος ανέφερε στην παρέμβασή του ως πιθανή λύση και το διαχωρισμό της υπόθεσης. Είμαστε σίγουροι πως αν υποβαλλόταν αίτημα για διαχωρισμό της υπόθεσης, δε θα είχε καμία τύχη. Ομως δεν υποβλήθηκε. Αν σκεπτόταν κάποιος να υποβάλει αίτημα διαχωρισμού της υπόθεσης, προτού το δικαστήριο αποφανθεί επί του αιτήματος αναβολής της δίκης, θα εξυπηρετούσε μόνο τον Μιχαλολιάκο, που για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι σκέφτεται μόνο πώς θα σώσει το τομάρι του.


Πηγή:eksegersi.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια