Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Aπέτρεψαν κλοπή οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ Χαλκίδας


Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ανήλικος ημεδαπός στη Χαλκίδα, από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, για απόπειρα κλοπής από οικία περιοχής της Χαλκίδας.

Ειδικότερα ο ανωτέρω, από κοινού με έναν ακόμη ημεδαπό συνεργό του που ταυτοποιήθηκε, παραβίασαν παράθυρο της οικίας και εισήλθαν στο εσωτερικό της με σκοπό την κλοπή, όμως λόγω της άμεσης κινητοποίησης των Αστυνομικών, ο ανήλικος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, ενώ ο συνεργός του τράπηκε σε φυγή και αναζητείται.

Στην κατοχή του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα κοσμήματα και άλλα αντικείμενα, των οποίων η προέλευσή τους διερευνάται.

Από την ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, προέκυψε ότι ο συλληφθείς, ο συνεργός του και δύο ακόμη ημεδαποί (ένας άνδρας και μια γυναίκα), αποτελούν μέλη εγκληματικής ομάδας, τα οποία το χρονικό διάστημα από 1 έως και 17-08-2022, ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, σε δύο τουλάχιστον ακόμη περιπτώσεις κλοπών, από οικίες σε περιοχές της Χαλκίδας.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει χρήματα, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα των παθόντων.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του κακουργηματικού χαρακτήρα σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή των μελών της εγκληματικής ομάδας, στη διάπραξη και άλλων συναφών αξιόποινων πράξεων.

Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, που αποσκοπούν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν με γνώμονα την προστασία και ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια