Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

“Μυθικός” Τεντόγλου – “Πέταξε” στα 8,52 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με ρεκόρ αγώνων


Το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στο Μόναχο κατέκτησε ο Μίλτος Τεντόγλου πραγματοποιώντας μία “μυθική” εμφάνιση που συνδυάστηκε με ρεκόρ αγώνων.


Ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του, καθώς παρότι το πρώτο άλμα ήταν οριακά άκυρο ήταν αρκετά μεγάλο, ενώ στη συνέχεια βελτίωνε διαρκώς τις επιδόσεις του.


Στο δεύτερο άλμα ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε 8,23, ενώ στην τρίτη ήταν ακόμα καλύτερος καθώς “πέταξε” στα 8,35 πετυχαίνοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοσή του για το 2022.


Στην τέταρτη προσπάθεια ο Μίλτος Τνετόγλου “πέταξε” ακόμα πιο “ψηλά” κάνοντας 8,52, ξεπερνώντας την καλύτερη επίδοση της χρονιάς στον κόσμο αλλά και κάνοντας ρεκόρ αγώνων καταρρίπτοντας το 8,47 του Γερμανού Κρίστιαν Ράιφ από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης το 2010.


Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι αποφάσισε να μην επιχειρήσει πέμπτο άλμα, ούτε έκτο άλμα, καθώς οι υπόλοιποι αθλητές δεν μπόρεσαν ποτέ να τον απειλήσουν.



Μάλιστα τα υπόλοιπα μετάλλια κρίθηκαν στις υπόλοιπες προσπάθειες. Συγκεκριμένα το αργυρό πήρε ο Βρετανός Τζέικομπ Φίντσαμ-Ντιουκς με 8,06 και το χάλκινο ο Σουηδός Τομπίας Μόντλερ επίσης με 8,06 που πέτυχε στην έκτη του προσπάθεια αφήνοντας εκτός βάθρου τον Γάλλο Ζοτυλς Πομερί ο οποίος ήρθε τέταρτος επίσης με 8,06.
Αναλυτικά η κατάταξη του τελικού Μίλτος Τεντόγλου 8.52
Τζέικομπ Φίντσαμ-Ντιουκς (Μ. Βρετανία) 8.06μ.
Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία) 8,06
Ζουλς Πομερί (Γαλλία) 8,06
Εουσέμπιο Κάθερες (Ισπανία) 7.98
Χένρικ Φλάτνες (Νορβηγία) 7,83
Χέκτορ Σάντος (Ισπανία) 7,82
Μάρκο Τσέκο (Κροατία) 7,77
Ρέινολτν Μπανίγκο (Μ. Βρετανία) 7,66
Λαζάρ Άνιτς (Σερβία) 7.37
Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) 7,36μ.
Ίνγκα Κίπλεσουντ (Νορβηγία) –

Έτσι ο Έλληνας πρωταθλητής υπερασπίστηκε με τον καλύτερο τρόπο το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε το 2018 στο Βερολίνο.


Ο Μίλτος Τεντόγλου στην 9η συμμετοχή του σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης την τελευταία τετραετία κατέκτησε έτσι το έκτο του χρυσό, και πήρε το “αίμα του πίσω” για το αργυρό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον και έδωσε συνέχεια στις ελληνικές επιτυχίες μετά το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 35 χλμ. βάδην.





Πηγή: debater.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια