Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Αχαΐας: Ο απάνθρωπος τρόπος που αντιμετωπίζεται μια 83χρονη ψυχασθενής


Ανακοινωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας:

Αδιανόητος και απάνθρωπος ο τρόπος που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελληνική Πολιτεία μια 83χρονη ψυχασθενή Σήμερα 3 Αυγούστου 2022 για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες της αδιαφορίας των αρμόδιων φορέων για έναν συνάνθρωπό μας που χρήζει άμεσης ψυχιατρικής φροντίδας από την Πολιτεία. Αυτή την φορά την αναλγησία ένοιωσε μια 83χρονη, η οποία δυστυχώς για την ίδια, αναγκάστηκε να χρήζει ακούσιας ψυχιατρικής νοσηλείας. 

Η οδύσσεια της αρχίζει με τη ¨σύλληψή¨ της στην οικία της από Αστυνομικούς του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος της Πάτρας. Άμεσα οι Αστυνομικοί την διεκόμισαν στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΓΝ Πατρών όπου και χρειάστηκε να περιμένει ¨φρουρούμενη¨ για πάνω από τρείς (3) ολόκληρες ώρες μέχρι να αποφασίσουν οι ιατροί να την εξετάσουν.

 Κατόπιν αφού η μοναδική ψυχιατρική κλινική που έχει η περιοχή μας είναι κλειστή εδώ και πολύ καιρό λόγω… κρουσμάτων κορωνοϊού η ¨κρατούμενη¨ επέστρεψε με το περιπολικό στο Αστυνομικό Τμήμα και περιμένει πάνω από δύο ώρες (2) μέχρι να αποφασιστεί από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας που θα την μεταφέρουν. Κατόπιν θα χρειαστούν άλλες δύο (2) ώρες σύμφωνα με την ¨παράδοση¨ ώστε να βρεθεί εύκαιρο ασθενοφόρο για να κάνει την διακομιδή προς Αθήνα ή Θεσσαλονίκη ή Κέρκυρα ή όπου αλλού, μαζί με το περιπολικό όχημα. Αναρωτιόμαστε: 
- Πόση ώρα χρειάζεται στο ΠΓΝ Πατρών να εξεταστεί ένας ασθενής; 
- Πως κλείνει μια κλινική και για πόσο όταν έχει κρούσμα covid19; 
- Πόσο χρόνο χρειάζεται να βρεθεί κρεβάτι από το ΕΚΕΠΥ; 
- Πόσο χρόνο χρειάζεται να βρεθεί διαθέσιμο ασθενοφόρο από το ΕΚΑΒ; 
- Είναι δυνατόν να νοσηλεύεται ένας Πατρινός στην Κέρκυρα; 
- Είναι δυνατόν να κρατείται μια ηλικιωμένη στο Αστυνομικό Τμήμα για ώρες;
- Για όλα αυτά είναι δυνατόν να μη φέρει κανένας ευθύνη; Τόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων όσο και η Ένωσή μας έχουν δώσει έναν πολυετή αγώνα, ώστε οι συνάνθρωποι μας αυτοί να τυγχάνουν άμεσα φροντίδας από εκπαιδευμένο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό και όχι να διαχειρίζονται από ανίδεους με το αντικείμενο Αστυνομικούς Υπαλλήλους. Αυτό τους αξίζει και γι΄ αυτό προσπαθήσαμε. 

Και τα καταφέραμε. Ήδη αποτελούν νόμο του κράτους EAYA 2/2 αυτές οι αλλαγές και για να προχωρήσουν αναμένουμε κάποιες τελευταίες ρυθμίσεις. Μέχρι τότε όμως δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αντιμετωπίζει με αυτό τον τρόπο ασθενείς και να κατασπαταλά προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και του ΕΚΑΒ.

 Η αλήθεια είναι ότι ο μοναδικός υπηρεσιακός παράγοντας της περιοχής που στέκεται δίπλα μας και έχει στηρίξει κάθε αίτημά μας είναι ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης. Δυστυχώς όμως είμαστε αναγκασμένοι πέρα από την αναλυτική έγγραφη παρέμβαση – καταγγελία μας προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τις Εισαγγελικές Αρχές να προχωρήσουμε άμεσα και σε δυναμικές κινητοποιήσεις συνεχίζοντας τον αγώνα μας, ώστε όλα αυτά να αλλάξουν άμεσα και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ                 ΜΠΑΛΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια