Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεσσαλονίκη: Ευχάριστα νέα για τον 6χρονο Νικόλα - Αποσωληνώθηκε και αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη

Το αγοράκι από τη Βέροια, που αντιμετωπίζει εκ γενετής πρόβλημα υγείας, υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία στο σπίτι του και κάθε λεπτό που περνούσε ήταν πολύτιμο για τη ζωή του.





Χαμόγελα για τον 6χρονο Νικόλα από τη Βέροια, αφού τα νέα για την κατάσταση της υγείας του είναι ευχάριστα.



Σύμφωνα με το thestival.gr, τη Δευτέρα, ο μικρός Νικόλας αποσωληνώθηκε και αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη. Μάλιστα, το παιδάκι έχει νευρολογική επαφή με το περιβάλλον. Οι θεράποντες ιατροί του ανήλικου παιδιού αναμένουν την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του τα επόμενα 24ωρα.


Το αγοράκι από τη Βέροια, που αντιμετωπίζει εκ γενετής πρόβλημα υγείας, υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία στο σπίτι του και κάθε λεπτό που περνούσε ήταν πολύτιμο για τη ζωή του.


Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα το παιδάκι μεταφέρθηκε με εγκεφαλική αιμορραγία από τη Βέροια στο ΑΧΕΠΑ και από εκεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Μάλιστα άμεσα στήθηκε γέφυρα ζωής με τη συμμετοχή αστυνομικών.

Το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, η κινητοποίηση της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ ήταν μεγάλη, προκειμένου ο μικρός Νικόλας να φτάσει άμεσα στο νοσοκομείο, καθώς κάθε δευτερόλεπτο θεωρείτο εξαιρετικά κρίσιμο για τη ζωή του, αφού ήταν σχεδόν σε κωματώδη κατάσταση. Έτσι στήθηκε μια μεγάλη "γέφυρα ζωή" με μοτοσυκλέτες και περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. να παραλαμβάνουν στις 5 το απόγευμα το ασθενοφόρο από την περιοχή της Σίνδου και να το συνοδεύουν έως το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.



Παρόλο που η πομπή διέσχισε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης, οι αστυνομικοί φρόντισαν να ρυθμίζουν την κυκλοφορία και ως εκ τούτου έφτασαν ταχύτατα στο νοσοκομείο.

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών, Χρήστος Συμεωνίδης, αναφερόμενος στους αστυνομικούς, που έγιναν γέφυρα ζωής για το μικρό παιδάκι, είπε, μιλώντας στο Open: "Έπαψαν να είναι αστυνομικοί και έγιναν γονείς του. Όπως θα τρέχαμε για το δικό μας παιδί τρέξαμε και για τον Νικολάκη".




Πηγή:www.thetoc.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια