Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πυροβολισμοί στην Φοινικιά: Προφυλακίστηκε ο 67χρονος


Πρoσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 67χρονος, ο οποίος βρέθηκε σήμερα ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου καθότι φέρεται να πυροβόλησε με καραμπίνα έναν 43χρονο το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, τραυματίζοντάς τον στην ευρύτερη περιοχή της Φοινικιάς Ηρακλείου

Πρoσωρινά κρατούμενος κρίθηκε απο τις αρμοδιες δικαστικές Αρχες ο 67χρονος που φερεται να πυροβόλησε με καραμπινα τραυματιζοντας εναν 43χρονο το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην ευρύτερη περιοχή της Φοινικιάς Ηρακλείου.

Ο 67χρονος οδηγήθηκε νωρίτερα σήμερα ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου συνοδευόμενος απο τον συνήγορο υπεράσπισης του και απολογηθηκε.

Μετα το περας της απολογιας του κρίθηκε προσωρινά κρατουμενος και οδηγείται στη φυλακη.


«Κατόπιν εντάλματος προσωρινής κράτησης του κ. Ανακριτή πλημμελειοδικών Ηρακλείου, διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση του δράστη της βάναυσης επίθεσης διότι κρίθηκε ότι συντρέχουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής. Η δικαιοσύνη για άλλη μια φορά ανταποκρίθηκε επάξια στο καθήκον της για την ασφάλεια των πολιτών και προς ικανοποίηση του αισθήματος της κοινωνικής γνώμης και του θύματος που εκπροσώπησαν κατά την υποστήριξη της κατηγορίας», δήλωσε στο neakriti.gr ο δικηγόρος του 43χρονου, Νικόλαος Στιβακτάτακης.

Ο εισαγγελέας Ηρακλείου είχε ασκήσει σε βάρος του 67χρονου άνδρας ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Υπενθυμίζεται ότι το περιβάλλον του 67χρονου υποστηρίζει πως σε καμία περίπτωση ο κατηγορούμενος δεν είχε πρόθεση να τραυματίσει, πόσω μάλλον να σκοτώσει τον 43χρονο, ενώ όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, ο εντολέας του πριν από περίπου ένα μήνα είχε δεχτεί επίθεση από τον φερόμενο παθόντα. Αναφορικά με τον τελευταίο, φέρεται να μη διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του.

Ο 67χρονος άνδρας, ο οποίος συνελήφθη περίπου δύο ώρες μετά το αιματηρό περιστατικό, οδηγήθηκε το Σάββατο στον εισαγγελέα Ηρακλείου. Ο τελευταίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 43χρονου. Κατόπιν, ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή, ωστόσο ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για σήμερα Τρίτη.





Το χρονικό

Το συμβάν έλαβε χώρα περίπου στις 9 το βράδυ της Παρασκευής 19 Αυγούστου στη Φοινικιά Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 67χρονος, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, φέρεται να πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 43χρονος. Ο 67χρονος εξαφανίστηκε, ενώ ο τραυματίας κατάφερε να μεταβεί σε καφετέρια της περιοχής, όπου ζήτησε βοήθεια. Στο σημείο συγκεντρώθηκε κόσμος που άκουσε τους πυροβολισμούς. Κάποιοι τύλιξαν πρόχειρα με μαντίλια τα τραύματα που έφερε ο 43χρονος από σκάγια στο κεφάλι και τον θώρακα. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε στο εφημερεύον νοσοκομείο. Επιτόπου μετέβη η Αστυνομία, η οποία εξαπέλυσε «ανθρωποκυνηγητό» για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 67χρονου. Τελικά, γύρω στις 11 το βράδυ της Παρασκευής, ο φερόμενος δράστης συνελήφθη.


Πηγή: neakriti.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια