Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέα Δημοσκόπηση: Στο 6,3% η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ - Ανατροπή στη δημοφιλία των αρχηγών




Σταθερό προβάδισμα διατηρεί η κυβέρνηση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, της GPO για τα Νέα.

Η υπόθεση των παρακολουθήσεων φαίνεται να ευνοεί δημοσκοπικά το ΚΙΝΑΛ το οποίο εμφανίζεται ενισχυμένο κατά μία μονάδα. Μικρότερα είναι τα οφέλη για τον ΣΥΡΙΖΑ, με την Κουμουνδούρου να είχε επενδύσει πολλά σε αυτό.

Πιο συγκεκριμένα η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 31,4 μειωμένο κατά 1,7 σε σχέση με την τελευταία μέτρηση της GΡΟ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει το ποσοστό του κατά μία περίπου μονάδα και πηγαίνει στο 25,1 με τη διαφορά των δύο κομμάτων να βρίσκεται πλέον στις 6,3 ποσοστιαίες μονάδες. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει άνοδο και αποτυπώνεται στο 12,1 ενώ σχετικά σταθερά καταγράφονται τα ποσοστά των υπόλοιπων κομματικών σχηματισμών.


Οι παρακολουθήσεις δεν είναι το κυρίαρχο ζήτημα για τους πολίτες. Έρχεται τρίτο πίσω από τις τιμές του ρεύματος και γενικότερα την ακρίβεια υποσκελίζοντας ωστόσο τα ελληνοτουρκικά, το μεταναστευτικό και την πανδημία.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το 68,6 των ερωτηθέντων θεωρεί το ζήτημα ως ιδιαίτερα σημαντικό για την πολιτική ζωή ενώ όσοι εμφανίζονται αδιάφοροι περιορίζονται στο 29,9 παρ, όλα αυτά δεν είναι το θέμα που θα κρίνει την επόμενη ψήφο τους.

Η παραδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι αγνοούσε την παρακολούθηση Ανδρουλάκη επίσης προκαλεί φθορές στην πρωθυπουργική εικόνα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Οπως καταγράφεται το 59,1 των ερωτηθέντων βλέπει ευθύνες του Πρωθυπουργού, το 56,4 κρίνει αρνητικά τις κινήσεις του ενώ το 58,3 δηλώνει ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του απέναντι στην κυβέρνηση και το κράτος.






Την ίδια ώρα ωστόσο αρνητική είναι η εικόνα και για τους χειρισμούς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Η πρωτοκαθεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη πάντως δεν αμφισβητείται καθώς παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με το 48,3 των ερωτηθέντων να έχουν θετική γνώμη. Σε αυτό τον πίνακα σημαντικά κέρδη καταγράφονται για τον Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος αναρριχάται στη δεύτερη θέση, προσπερνώντας τον Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε τη δημοσκόπηση

PHOTO GALLERY












Πηγή: www.newsbomb.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια