Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ρόδος: Τυχόν τέλεση 3 κακουργημάτων και δύο πλημμελημάτων ερευνά η Εισαγγελία στην υπόθεση των διδύμων αδελφών


5 είναι τα αδικήματα, τυχόν τέλεση των οποίων, διερευνά η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται με παραγγελία προς την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου μετά από υπόνοιες σεξουαλικής κακοποίησης δύο διδύμων παιδιών, ηλικίας 8 (και όχι 5 όπως είχε αναφερθεί αρχικώς) που κατοικούν σε δημοτική ενότητα της δυτικής πλευράς του νησιού.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατικής», με την παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου προς την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ζητείται η διερεύνηση τυχόν τελέσεως των ακόλουθων αδικημάτων:
-Βιασμού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
-Γενετήσιες πράξεις με ανήλικους κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
-Πορνογραφία ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν τα 12 έτη.
-Σωματική βλάβη αδυνάμων ατόμων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
-Προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκων κάτω των 12 ετών κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Η παραγγελία δόθηκε από τις αρχές του Ιουλίου και έκτοτε η έρευνα με κατεπείγοντα χαρακτήρα διενεργείται με την συνδρομή ιατρών και παιδοψυχολόγων.
Ως ύποπτη για την τέλεση των σεξουαλικών αδικημάτων που προαναφέρθηκαν φέρεται η 55χρονη Βουλγάρα, σύντροφος ενός εκ των νονών των παιδιών, η οποία παρουσιάστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου την 29η Ιουλίου 2022 και κατασχέθηκε το κινητό της τηλέφωνο προκειμένου να εξεταστεί από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τυχόν ύπαρξη πορνογραφικού υλικού με τα ανήλικα παιδιά.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν προκύπτουν ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, παρά μόνο ενδείξεις κακοποιητικών συμπεριφορών από οικεία τους πρόσωπα.
Πιο συγκεκριμένα, τα ανήλικα δίδυμα αδέλφια, ένα αγοράκι κι ένα κοριτσάκι, εξετάστηκαν από ιατρούς του γαστρεντερικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και τον Ιατροδικαστική και δεν διαπιστώθηκε κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε συμπέρασμα για σεξουαλική τους κακοποίηση. Επιπλέον διενεργείται ψυχολογική πραγματογνωμοσύνη από διορισμένο ιατρό. Οι γονείς των παιδιών επεδίωξαν να διορίσουν τεχνικό σύμβουλο δια του πληρεξουσίου δικηγόρου τους κ. Μανώλη Κουτσούκου, αλλά το αίτημά τους δεν ικανοποιήθηκε καθώς δεν είναι εμπλεκόμενοι στην ποινική έρευνα.

Ο συνήγορός τους υπέβαλε δήλωση προς υποστήριξη της κατηγορίας για να ενημερωθεί σχετικά και αναμένει την ολοκλήρωση της προανάκρισης.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της «δημοκρατικής», η έρευνα για την υπόθεση δεν κινήθηκε αρχικώς με υπόνοιες για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών αλλά για σωματικές βλάβες λόγω ενδοοικογενειακής βίας που φέρονται να υπήρξαν στο πλαίσιο κοινωνικής έρευνας στην οποία συνέδραμε και εκπαιδευτικός τους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών ήταν που κινητοποίησαν αρχικώς την κοινωνική έρευνα και από την συζήτηση των παιδιών με εκπαιδευτικό ανέκυψαν ζητήματα σεξουαλικής κακοποίησης ως και μαγνητοσκόπησής τους.

Η έρευνα λοιπόν κινείται σε δύο επίπεδα, σ’ αυτό της τυχόν σεξουαλικής κακοποίησής τους από την αλλοδαπή σύντροφο του νονού τους, που μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται και σε αυτό της διαβίωσής τους με τους συγγενείς τους.

Ως συνήγοροι της 55χρονης παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Στέλιος Αλεξανδρής και Πολυξένη Χατζηγιάννη.




Πηγή: dimokratiki.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια