Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνελήφθη 38χρονος «μετρ» σε κλοπές και διαρρήξεις στη Ρόδο


Συνελήφθη την Τρίτη 23 Αυγούστου 202), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ένας 38χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για κλοπές.
Ο δράστης στο χρονικό διάσημα από 9 έως 22 Αυγούστου 2022 αφαίρεσε τρεις δίκυκλες μοτοσικλέτες κι ένα αυτοκίνητο.

Επίσης, την 17η Αυγούστου 2022 αφαίρεσε τσάντα από γυναίκα που βρισκόταν σε παραλία και χρησιμοποιώντας τραπεζική κάρτα που υπήρχε σ’ αυτήν προέβη σε ανέπαφες οικονομικές συναλλαγές.

Πιο συγκεκριμένα, την 18η Αυγούστου 2022 καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από μια αλλοδαπή ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 16:20′ ώρα έως την 17:30′ ώρα της 17ης Αυγούστου 2022, ενώ βρισκόταν στην παραλία Ζέφυρος, άγνωστος δράστης εκμεταλλευόμενος ολιγόλεπτη απουσία της, αφαίρεσε την τσάντα της, η οποία περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας «Samsung», και μια κάρτα της «EUROBANK».

Ακολούθως, ο δράστης χρησιμοποιώντας την ανωτέρω κάρτα προέβη σε πέντε ανέπαφες συναλλαγές σε διάφορα καταστήματα συνολικής αξίας 26,80 ευρώ. Την 9η Αυγούστου 2022 καταγγέλθηκε στο Α.Τ. Αρχαγγέλου από έναν ημεδαπό, ότι κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 09:10′ ώρα έως την 09:20′ ώρα της ίδιας ημέρας, άγνωστος δράστης, αφαίρεσε δίκυκλη μοτοσικλέτα μάρκας «SYM» χρώματος καφέ ιδιοκτησίας του.

Η μοτοσικλέτα ήταν σταθμευμένη έξω από την τράπεζα «EUROBANK» στο Φαληράκι Ρόδου με τα κλειδιά αυτής στη μίζα.

Την 19η Aυγούστου 2022 καταγγέλθηκε από έναν ημεδαπό ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 16:00′ ώρα της 18ης Αυγούστου /2022 έως την 07:30′ ώρα της 19ης Αυγούστου 2022 άγνωστος δράστης αφαίρεσε δίκυκλη μοτοσικλέτα μάρκας GORGOLIS S Α χρώματος μαύρου, η οποία ήταν σταθμευμένη επί της οδού Π. Αθηναγόρα. Η μοτοσικλέτα ανευρέθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Ιαλυσού, στις 22 Αυγούστου 2022 στην Κρεμαστή Ρόδου. Στις παραπάνω περιπτώσεις οι κινήσεις του δράστη καταγράφηκαν από κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης που διέθεταν παρακείμενα καταστήματα. 

Έπειτα από έρευνα – προανάκριση, από συλλογή – αξιοποίηση πληροφοριών σε συνδυασμό με την ανάλυση των βιντεοληπτικών υλικών εξακριβώθηκε ως δράστης ο ανωτέρω κατηγορούμενος, γνωστός για παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ο προαναφερόμενος αναζητήθηκε επισταμένως και την 23η Αυγούστου 2022 εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς στην περιοχή του Σαν Φραντσίσκο και προσήχθη.

Από την περαιτέρω έρευνα – προανάκριση προέκυψε ότι την 22α Αυγούστου 2022 μετέβη στην παραλία της Κρεμαστής και αφαίρεσε δίκυκλη μοτοσικλέτα μάρκας «HONDA» χρώματος μαύρου, ιδιοκτησίας ημεδαπού. Στην μπαγκαζιέρα της υπήρχαν το χρηματικό ποσό των 780 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας «Samsung», ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, δύο ζευγάρια κιάλια, ένα καπέλο, ένα μπουφάν και διάφορα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα.

– Την 10η Αυγούστου 2022 καταγγέλθηκε στο Α.Τ. Αρχαγγέλου από μια ημεδαπή, ότι κατά το χρονικό διάστημα από 09:30′ ώρα έως την 09:35′ ώρα της ίδιας ημέρας, ο ανωτέρω δράστης, αφαίρεσε αυτοκίνητο, μάρκας «TOYOTA» χρώματος λευκού το οποίο ήταν σταθμευμένο στην περιοχή των Κολυμπίων.

Το όχημα βρέθηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στις 20 Αυγούστου 2022 επί της οδού Δαμασκηνού.

Ο κατηγορούμενος οδήγησε τους αστυνομικούς σε υπαίθριο χώρο που βρίσκεται επί της οδού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε μια δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Την 20ή Αυγούστου 2022 κατά την ώρα 08.15 ένας ημεδαπός, ενώ βρισκόταν στην παραλία Φαληρακίου και έκανε μπάνιο, ο κατηγορούμενος αρχικά απέσπασε το κλειδί του αυτοκινήτου του μάρκας «PEUGEOT» χρώματος μωβ από την πετσέτα του και, στην συνέχεια αφαίρεσε το όχημα που ήταν σταθμευμένο εκεί κοντά.

Mαζί με το όχημα αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο, δύο κάρτες τραπέζης, 130€, την αστυνομική του ταυτότητα, την άδεια του αυτοκινήτου και την άδεια ικανότητας οδηγήσεως.
Το ανωτέρω όχημα βρέθηκε από τον ίδιο σε θέση στάθμευσης του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου στο Φαληράκι και το παρέλαβε.

Επίσης, σε κάδο πλησίον του σημείου που βρέθηκε το όχημα, βρέθηκαν τα υπόλοιπα αφαιρεθέντα αντικείμενα, πλην της μίας κάρτας τραπέζης και το χρηματικό ποσό.

Απολογούμενος παραδέχτηκε το σύνολο των αποδιδόμενων σε βάρος του κατηγοριών ενώ παράλληλα περιέγραψε λεπτομερώς τον τρόπο δράσης του.

ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Πηγή: dimokratiki.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια