Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Λάρισα: Ναρκω-σπείρα είχε τρεις φυτείες με 2.193 δενδρύλλια τριών μέτρων - Πάνω από 5 τόνοι χασίς

Οι αστυνομικές αρχές της Λάρισας εξάρθρωσαν σπείρα με τρεις φυτείες κάνναβης με 2.193 δενδρύλλια ύψους έως και τρία μέτρα





Τεράστιο πλήγμα στους λαθρέμπορους ναρκωτικών επέφεραν οι αστυνομικές αρχές της Λάρισας εντοπίζοντας τρεις φυτείες κάνναβης με 2.193 δενδρύλλια χασίς, έκταση 7 στρεμμάτων, σε δύσβατη ορεινή περιοχή της Αγιάς. Τα δέντρα έφταναν τα τρία μέτρα σε ύψος, ενώ θα απέδιδαν πάνω από 5 τόνους χασίς και έσοδα 10 εκατ. ευρώ.



Ειδικότερα, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Λάρισας παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου όπου παρουσίασαν την αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή δεκάδων αστυνομικών που οδήγησαν στον εντοπισμό τριών φυτειών σε έκταση 7 στρεμμάτων σε δύσβατη ορεινή περιοχή του Δήμου Αγιάς, μεταξύ Ρακοποτάμου και Σκλήθρου, με 2.193 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως και τρία μέτρα.


Κατά την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθη ο 30χρονος "εγκέφαλος” της συμμορίας, στην οποία μετέχουν επιπλέον 4 άτομα, εκ των οποίων οι 3 ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται.


Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν οι παραπάνω φυτείες θα απέδιδαν κάνναβη ποσότητας άνω των 5 τόνων και θα απέφεραν κέδρος που θα έφτανε τα 10 εκατ. Ευρώ.

"Όπως αναλυτικά αναφέρθηκε σχετικά με την υπόθεση, πρόκειται για ένα καίριο πλήγμα στη διάδοση των ναρκωτικών ουσιών και ως εκ τούτου είμαι ιδιαίτερα ευτυχής διότι κατασχέσαμε μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες φυτών κάνναβης στα χρονικά του νομού Λάρισας” ανέφερε ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, Αστυνομικός Διευθυντής Αγάπιος Χαρακόπουλος

"Αυτό που θέλω να επισημάνω, με τη σειρά μου, είναι ότι η εξάρθρωση της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας ατόμων, δεν ήταν εύκολη υπόθεση και χρειάστηκαν επίπονες και μεθοδικές έρευνες από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας” σημείωσε ο κ. Χαρακόπουλος.

"Ο βαθμός δυσκολίας συνάγεται από την επιλογή του χώρου και τη διάταξη των "φυτειών”, καθώς και τις μεθόδους καλλιέργειας και απόκρυψης που χρησιμοποιούσαν οι δράστες” συνέχισε.

Διαβάστε Επίσης





"Τέλος, απευθυνόμενος σε όλους τους πολίτες, ως Αστυνομικός Διευθυντής του νομού Λάρισας, δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσουμε τις αστυνομικές δράσεις για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου” κατέληξε ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, Αστυνομικός Διευθυντής Αγάπιος Χαρακόπουλος.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:










Πηγή: www.thetoc.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια