Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με επιτυχία η έναρξη του καλοκαιρινού ... οδικού Survivor από την Τροχαία Ηρακλείου


Μετά την πρώτη εκδήλωση στις Αρχάνες, δεύτερος σταθμός για τον "κ. ΚΟΚ στο Survivor", είναι το Άλσος Χριστού στον Άγιο Μύρωνα τη Κυριακή 24 Ιουλίου και ώρα 18:30΄.


Με μεγάλη επιτυχία σήμανε η έναρξη της καλοκαιρινής εκστρατείας οδικής ασφάλειας της Τροχαίας Ηρακλείου, που απευθύνεται ... σε όλους! Τα παιδιά διασκέδασαν με τον "κ.ΚΟΚ στο Survivor", ενώ και οι μεγαλύτεροι "φρέσκαραν" γνώσεις και δοκίμασαν τους εαυτούς τους σε ένα διασκεδαστικό κουίζ!


Σε δήλωσή του ο διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου, Αστυνόμος Β΄ Στέλιος Καρακούδης ανέφερε ότι το πρόγραμμα της εκστρατείας εκτείνεται "ως την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και περιλαμβάνει 12 εκπαιδευτικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν και στους 8 δήμους του Νομού Ηράκλειου με έμφαση κυρίως την ενδοχώρα".




Όπως επισήμανε ο κ.Καρακούδης, "οι δράσεις αυτές απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, και στα μικρά παιδιά που μέσα από βιωματικά – διαδραστικά παιχνίδια θα έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τους βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας και να μάθουν να συμπεριφέρονται σωστά κυκλοφορώντας είτε ως πεζοί, είτε και ως επιβάτες στα οχήματα, αλλά απευθύνονται επίσης και στους μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας, που θα έχουν τη δυνατότητα να φρεσκάρουν τις γνώσεις τους με τη συμμετοχή τους σε ένα πρωτότυπο διαδραστικό τηλεquiz με ερωτήσεις και απαντήσεις πολλαπλής επιλογής που έχει επιμεληθεί το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου".

Σε όλα τα παιδιά δίνονται αναμνηστικά δώρα και έπαθλα στους νικητές.










Η θερινή καμπάνια οδικής ασφάλειας έρχεται να πιάσει το "νήμα" από τις ενημερωτικές επισκέψεις του τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου, οι οποίες επισκέψεις - αξίζει να σημειωθεί ότι - τα τελευταία 3 χρόνια έχουν ξεπεράσει τις 320 σε αριθμό!

"Μέλημα μας μέσα από τις πρωτοβουλίες μας αυτές είναι η βελτίωση του επιπέδου οδικής κυκλοφορίας των συμπολιτών μας και η ευαισθητοποίηση σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αποτελεί μάστιγα τόσο στο νησί μας όσο και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με τα τροχαία ατυχήματα που καθημερινά λαμβάνουν χώρα. Μέσα από τις δράσεις μας αυτές, ακόμα και μία ζωή να σωθεί είμαστε κερδισμένοι!" - σημείωσε χαρακτηριστικά ο διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου.



Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης ανέφερε:

Από τον οικισμό Αρχάνες του Δήμου Αρνανών Αστερουσίων ξεκίνησε εχθές μία σειρά εκδηλώσεων, μία προγραμματισμένη Καμπάνια Οδικής Ασφάλειας στην Π.Ε. Ηρακλείου από το τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τους Δήμους της Ενότητας μας.

Σκοπός και Στόχος όλων αυτών των Εκδηλώσεων είναι να ενημερωθούμε, να ευαισθητοποιηθούμε, να προβληματιστούμε όλοι μας σε θέματα Οδηγικής Συμπεριφοράς, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις μικρότερες ηλικίες.

Μέσα από πολλά παιχνίδια και διαδραστικά, αλλά και από άλλες δραστηριότητες, όλοι μας θα αντιληφθούμε και θα εμπεδώσουμε γιατί είναι σωστό και επιβεβλημένο

να φοράμε Κράνος,

να μην οδηγούμε όταν έχουμε καταναλώσει αλκοόλ ή άλλες ουσίες,

πριν ξεκινήσουμε την οδήγηση να βάζουμε την Ζώνη ασφαλείας,

να μην μιλάμε στο κινητό όταν οδηγούμε,

να μην παραβιάζουμε τους φωτεινούς σηματοδότες,

να μην παραβιάζουμε την διπλή λωρίδα κυκλοφορίας κτλ

Αφού μας δίνεται η δυνατότητα να ενημερωθούμε όλοι μας και κυρίως τα παιδιά μας, μην χάσουμε αυτήν την ευκαιρία.







Η πρόεδρος της Κοινοφελούς Επιχείρησης Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων Χρυσούλα Παπαδάκη, σε δήλωσή της ανέφερε:

“Την Πέμπτη 21 Ιουλίου ο κ. ΚΟΚ έκανε την πρώτη στάση του στις Αρχάνες του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων και τα παιδιά το καταχάρηκαν. Έπαιξαν, δημιούργησαν, τέσταραν τις γνώσεις τους στους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, έμαθαν να κυκλοφορούν με τα ποδήλατά τους με ασφάλεια και διασκέδασαν τρομερά.

Η αξιόλογη ομάδα της Τροχαίας, με υπεύθυνο τον Διοικητή της κ. Καρακούδη Στέλιο κατάφεραν με παιγνιώδη τρόπο να τονίσουν στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους την αξία της οδικής ασφάλειας. Στο τέλος της εκδήλωσης τα παιδιά πήραν και το πρώτο τους δίπλωμα ως οδηγοί ποδηλάτου!

Παρόντες στη δράση της τροχαίας ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου Ταξίαρχος Νίκος Σπυριδάκης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βαγγέλης Καρκανάκης, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων Χαρά Γενειατάκη και Μανώλης Σαμαριτάκης και η πρόεδρος της ΚΕΔΑΑ Χρυσούλα Παπαδάκη.

Ευχαριστούμε την Τροχαία Ηρακλείου για αυτήν την τόσο αξιοσημείωτη εκπαιδευτική δράση και γενικότερα για τις προσπάθειές της να πλάσει ευαισθητοποιημένους και ενημερωμένους μελλοντικούς οδηγούς!

Ευχαριστούμε πολύ όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση!”



Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Βαγγέλη Καρκανάκη σημείωσε:

“Την Πέμπτη 21 Ιουλίου στις Αρχάνες πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη της καμπάνιας οδικής Ασφάλειας από το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τους Δήμους του Νομού μας.

Μια ακόμη εξαιρετική πρωτοβουλία και δράση για να ενημερωθούμε, να ευαισθητοποιηθούμε, να προβληματιστούμε όλοι μας σε θέματα Οδηγικής Συμπεριφοράς, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις μικρότερες ηλικίες.

Θερμά συγχαρητήρια στην Τροχαία Ηρακλείου, τα στελέχη και τον Διοικητή της Στέλιο Καρακούδη.”

Δήλωση του Προέδρου του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Ατυχημάτων Γιάννη Λιονάκη.

“Η πλατεία ήταν γεμάτη. Συνεχίστε Τροχαία, δήμοι την ενημέρωση των παιδιών μας.

Γονείς βοηθείστε να αλλάξουν τα παιδιά μας. Μην πάνε άλλες γενιές χαμένες. Συγχαρητήρια!”



Από τους μικρούς φίλους που συμμετείχαν στο διαδραστικό παιχνίδι “Ο κ. ΚΟΚ στο Survivor” το χρυσό μετάλλιο κέρδισε ο Ζαχαρίας Βαρδάκης, το ασημένιο μετάλλιο η Εμμανουέλα Καλπαδάκη και το χάλκινο μετάλλιο ο Κασσωτάκης Άγγελος.

Από τους ενήλικες κατά τη συμμετοχής τους στο τηλε-quiz της Τροχαίας Ηρακλείου νικήτρια βγήκε η Μαρία Σφακιανάκη η οποία κέρδισε μία δωροεπιταγή από τα SM Χαλκιαδάκη, ενώ τη δεύτερη και τρίτη θέση κατέλαβαν οι Γιάννης Κασσωτάκης και Τσαλίκη Ειρήνη αντίστοιχα.

Δεύτερος σταθμός για τον κ. ΚΟΚ στο Survivor, το Άλσος Χριστού στον Άγιο Μύρωνα τη Κυριακή 24 Ιουλίου και ώρα 18:30΄.



Πηγή: cretalive.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια