Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Power Pass: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στο λογαριασμό μας - Οι 600.000 εκκρεμότητες και ο β' γύρος πληρωμών



Σήμερα είναι η μεγάλη ημέρα των πληρωμών, αλλά δεν είναι και η τελευταία ημέρα που θα καταβληθούν χρήματα.


Σήμερα είναι η μεγάλη ημέρα των πληρωμών, αλλά δεν είναι και η τελευταία ημέρα που θα καταβληθούν χρήματα.




Η αίτησή μου δείχνει ακόμη "υπό εκκαθάριση". Θα πληρωθώ; Μου ζήτησαν στο τηλέφωνο στοιχεία του τραπεζικού μου λογαριασμου. Είναι απάτη; Θα χρειαστεί να κάνω νέα αίτηση επειδή ο εκκαθαριστικός λογαριασμός μου εκδόθηκε τον Ιούνιο; Βροχή τα ερωτήματα ενόψει της καταβολής των αναδρομικών επιδοτήσεων του power pass.



Σήμερα είναι η μεγάλη ημέρα των πληρωμών αλλά δεν είναι και η τελευταία ημέρα που θα καταβληθούν χρήματα.

Οι βασικές ερωτήσεις που απασχολούν εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές απαντώνται ως εξής:




Ποιοι θα δουν σήμερα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς;

Περισσότεροι από 1,9 εκατομμύρια άτομα που είδαν χθες είτε μέσω της πλατφόρμας είτε μέσω email ότι η αίτησή τους έχει εκκαθαριστεί. Μέχρι και χθες το βράδυ γινόταν προσπάθεια ώστε να αυξηθούν όσοι το δυνατόν περισσότεροι οι δικαιούχοι που θα πληρωθούν σήμερα και το ποσό της επιδότησης να ξεπεράσει τα 230 εκατ. ευρώ.

Αν μπω σήμερα στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr σε ποια κατάσταση θα δω την αίτησή μου;

Μέχρι και χθες, οι περισσότερες αιτήσεις ήταν υπό εκκαθάριση. Σιγά-σιγά η κατάσταση της αίτησης θα αρχίσει να αλλάζει στα επόμενα στάδια.

ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ: για τις αιτήσεις που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι για το ΙΒΑΝ/ΑΦΜ, και δεν απαιτούνται επιπλέον ενέργειες από τον πολίτη. Εκτελούνται οι διασταυρώσεις με τα στοιχεία λογαριασμών που θα δοθούν από τους παρόχους, ώστε να γίνει η εκκαθάριση και να υπολογιστεί το ποσό της επιδότησης.

ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στο επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα.

ΠΡΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στο επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα μέσω ΔΙΑΣ και περιμένουμε από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.

ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΑ: έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμη. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της.
Άρα, αν μπείτε στην πλατφόρμα του vouchers.gov.gr και δείτε ότι η αίτηση για το power pass είναι εγκριθείσα, τότε μπορείτε να πάτε στο ATM για να σηκώσετε τα χρήματα.

Γιατί η ΔΕΗ εξέδωσε χθες ανακοίνωση για περιστατικά phising;

Γιατί έγινε προσπάθεια εξαπάτησης πολλών καταναλωτών. Αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: Με αφορμή περιστατικά προσπάθειας εξαπάτησης με αλίευση στοιχείων μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και ηλεκτρονικών μηνυμάτων που έχουν αναφερθεί τις τελευταίες ημέρες, η ΔΕΗ ενημερώνει τους πελάτες της ότι δεν εμπλέκεται σε κανένα στάδιο της διαδικασίας για την πίστωση των ποσών των δικαιούχων του power pass και δεν θα ζητήσει ποτέ από τους πελάτες τα στοιχεία e-banking και το IBAN του λογαριασμού τους. Συμπέρασμα: δεν δίνετε κανένα στοιχείο σε κανέναν. Μοναδική πηγή ενημέρωσης είναι το vouchers.gov.gr/powerpass

Γιατί από τα 2,5 εκατομμύρια αιτήσεις έχουν μείνει 600.000 που δεν έχουν εκκαθαριστεί;

Πολλοί έκαναν αίτηση χωρίς να δικαιούνται επιδότησης. Για παράδειγμα, υπέβαλαν αίτηση όσοι είχαν σταθερό τιμολόγιο. Υπήρξαν επίσης διπλές αιτήσεις για το ίδιο ακίνητο κλπ. Αυτοί δεν θα πάρουν επιδότηση. Εκτιμάται ότι ο τελικός αριθμός αυτών που θα επιδοτηθούν θα κυμανθεί ανάμεσα στα 2,1 και 2,2 εκατομμύρια.

Εκτός από σήμερα θα γίνει και άλλος γύρος πληρωμών;

Ναι, μέσα στην επόμενη εβδομάδα μέχρι να εκκαθαριστεί και η τελευταία αίτηση

Θα χρειαστεί δεύτερη αίτηση για την αναδρομική επιδότηση του Ιουνίου;

Όχι η καταβολή των χρημάτων θα γίνει αυτόματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς αφού διαπιστωθεί ότι έχει εκδοθεί λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος για την κύρια κατοικία ή την φοιτητική κατοικία μέσα στον Ιούνιο. Πρόβλεψη για δυνατότητα αλλαγή διεύθυνσης όσων έκαναν μετακόμιση μέσα στον Ιούνιο, δεν υπάρχει προς το παρόν.

Κάποιοι που δεν πήραν επιδότηση τώρα είναι πιθανό να πάρουν μόλις μπουν και τα στοιχεία για τους λογαριασμούς του Ιουνίου;

Ισχύει. Κάποιοι κόπηκαν σε αυτό τον γύρο πληρωμών επειδή το ποσό που δικαιούνταν ήταν μικρότερο των 30 ευρώ. Τώρα όμως που θα προστεθεί και ο λογαριασμός του Ιουνίου, όσοι ξεπεράσουν το όριο θα λάβουν ολόκληρο το ποσό. Άρα μην παραξενευτούμε αν δουμε σημαντικό αριθμό δικαιούχων να εισπράττει χρήματα στο τέλος Αυγούστου ή τον Σεπτέμβριο.


Πηγή:www.thetoc.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια