Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανωτατοποίηση Αστυνομικής Ακαδημίας - Kείμενο αστυνομικού


Παραθέτουμε κείμενο αστυνομικού-αναγνώστη του Bloko.gr:

Η πραγματικότητα για την Σχόλη Αστυφυλάκων και τους σπουδαστές ήταν έως τώρα τουλάχιστον τραγελαφική, η μελλοντικά διαμορφούμενη όμως πραγματικότητα είναι δύσκολο να την προσεγγίσει και να την συλλάβει λογικός νους.

Εκτός αν κάτι άλλο συμβαίνει……

Έως και σήμερα καλούσαμε νέους ανθρώπους να μοχθήσουν και εν συνεχεία να διαγωνιστούν ισότιμα στο στίβο των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Οι επιτυχόντες νέοι αστυφύλακες εισέρχονταν με υψηλοτάτες βαθμολογίες στην Σχόλη Αστυφυλάκων για να φοιτήσουν για 2,5 χρόνια (αφού πρώτα
υποχρεώνονταν να παραιτηθούν από οποιοδήποτε Α.Ε.Ι. είχαν τύχη να επιτύχουν στην προσπάθεια τους αυτή) και εν συνεχεία αφού ολοκλήρωναν τις σπουδές τους εξέρχονταν της σχολής Αστυφυλάκων χωρίς να μπορούν να τύχουν της εξέλιξης των συναδέλφων τους από αντίστοιχες σχολών π.χ ΣΜΥ , ΣΜΥΝ κλπ αλλά και χωρίς να μπορούν να εγγραφούν μετά την ονομασία τους σε κάποιο ΑΕΙ της χώρας αφού η σχόλη Αστυφυλάκων δεν αναγνωρίζονταν από την Πανεπιστημιακή κοινότητα παρά την είσοδο τους σε αυτή με Πανελλαδικές εξετάσεις.

Αν πάλι κάποιος Αστυφύλακας παρά ταύτα επιτύγχανε να εισέλθει σε κάποιο ΑΕΙ δίνοντας ξανά Πανελλαδικές εξετάσεις, η απόκτηση του Πτυχίου του ήταν ένα γεγονός το οποίο η Υπηρεσία αρνούνταν έως και σήμερα να του το αναγνωρίσει.

Με την σημερινή εξέλιξη της ανωτατοποίησης της Αστυνομικής Ακαδημίας συμπεριλαμβανομένου και της σχολής αστυφυλάκων τι ακριβώς βελτιώσαμε για τον νέο αστυφύλακα σε πρακτικό επίπεδο;
Τι προτείνουμε σε αυτά τα παιδιά;

• Τους αυξάνουμε το χρόνο εκπαίδευσης της σχολής τους; Με ποιο σκοπό;
• Ανωτατοποιουμε το πτυχίο της σχολής τους και το μετατρέπουμε σε ισότιμο με αυτό των ΑΕΙ; Με ποιο σκοπό;
• Τους δίνουμε την δυνατότητα εισαγωγής σε μεταπτυχιακά προγράμματα; Με ποιο σκοπό;
Απαντήστε μας κύριοι συνδικαλιστές, γιατί αυτό παρα τις ανακοινώσεις δεν έγινε αντιληπτό. Με ποιο σκοπό αφού δεν έχουν την δυνατότητα εξέλιξης όπως οι συνάδελφοι τους από αντίστοιχες ανώτατες στρατιωτικές σχόλες όπως η ΣΜΥ κλπ. καθώς συνεχίζουμε να τους ζητάμε να δίνουν εξετάσεις
προαγωγής σε σχόλες φαντάσματα όπως η Αρχιφυλάκων και η ΤΕΜΑ.

Αφού το Πτυχίο τους δεν θα αναγνωρίζεται από το σώμα, που τους απογράφει ως προσωπικό Β κατηγορίας (σε οικονομικό επίπεδο) αναγνωρίζοντας μόνο την Σχόλη Αξιωματικών στην Α κατηγορία.

Αφού και μεταπτυχιακές σπουδές να ολοκληρώσουν η Υπηρεσία τους δεν τις αναγνωρίζει ούτε σε οικονομικό ούτε σε διοικητικό επίπεδο.
Αφού στο επί της ουσίας οι απόφοιτοι της σχολής Αστυφυλάκων σε σχέση με τους Ειδικούς Φρουρός ή τους Συνοριακούς φύλακες που επι της ουσίας είναι στην ίδια θέση θα επιφορτιστεί και με ανακριτικά καθήκοντα επιβαρύνοντας σε μεγάλο βαθμό την Υπηρεσιακή καθημερινότητα του;

Μήπως λοιπόν η Ανωτατοποίηση της Αστυνομικής ακαδημίας είναι χαρμόσυνο γεγονός για τους Αξιωματικούς και οι όχι για τους Αστυφύλακες ;








Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολυ σωστο....Φίλε άκου να σου πω γιατί τις ίδιες απορίες έχω και γω ως αποφοιτος πραγματικων πανεπιστημίων (προπτυχιακο,μεταπτυχιακο) και της αστυφυλάκων (μην με νομίζουν για φρουρο).

Γιατί με λίγα λόγια αφού σνομπάρουν την πανεπιστημιακή εκπαίδευση (έχουν θεμα με τους πτυχιουχους συναδελφους ΟΛΟΙ οι μη πτυχιουχοι, δεν μας αναγνωρίζουν προαγωγες βάσει πτυχίου λες και τα τεμα ή η σαεα είναι το χαρβαρντ κλπ)παλεύουν τόσο πολύ να τους αναγνωρισουν την αστυφυλακων και την αξιωματικών ως πανεπιστημια?

Να σου απαντήσω με μια λέξη...

ΚΟΜΠΛΕΞ.

Δε χρειάζεται τίποτα άλλο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν σας προσδίδει καλύτερη εξέλιξη ένα πτυχίο ακόμα κ αν είναι από ΤΕΙ ιχθυοκαλλιέργειας. Ούτε θα σας κάνει μορφωμένους κ καλύτερους ανακριτικους υπαλλήλους. Ξεκολλάτε από αυτο το κόλλημα το κόμπλεξ σας. Σας βαρεθηκαμε. Καλύτερα να δείτε χωρίς παρωπιδες ότι 2.5 στις σχολές δεν μάθατε ουσιαστικά τίποτα,δεν αποκτήσατε πειθαρχία,είδατε η πλειοψηφία το επάγγελμα του αστυνομικού ως βολεμα,σας νοιάζει να πάτε γρήγορα στην επαρχία,σας νοιάζει να μπείτε μετά δύο χρόνια σε γραφείο γι'αυτό έχει βουλιάξει η ΓΑΔΑ κ το Επιτελείο με αστυφύλακες που δεν έχουν μαζί με την σχολή πάνω από 4 χρόνια έξω στα τμήματα κα κανεις δεν βλέπει ότι σας κοροϊδεύουν οι συνδικαλιστές. Δεν άλλαξε κ ούτε πρόκειται να αλλάξει κάτι. Μισθοί πείνας,ανεκπαιδευτοι,χωρίς ψηφιακή κάρτα εργασίας,χωρίς υπερωρίες,χωρίς ρεπό, άδεια καλοκαιριου μόνο 24 ημέρες ενώ σε ευρωπαϊκές αστυνομίες είναι 35 ημέρες + τις έξτρα, νυχτερινή απασχόληση με ελάχιστη αποζημίωση η οποία φορολογείται,θητεία στο Σώμα 40 χρόνια ενώ στο εξωτερικό φεύγεις στα 30 χρόνια. Λέτε για πτυχία ενώ στην Κύπρο ή τον Στρατό συγγραφέας χωρίς εξετάσεις μόνο με την Ταυτότητα καιτεκιωνεις το ΑΕΙ που θέλεις σε 8 χρόνια. Βαθμολογία με 11 διαφορετικές περιπτώσεις Ανθυπαστυνομων κ εξέλιξη των ανακριτικών στα 30 χρόνια με αίτηση τους. Γελάνε κ οι πέτρες. Αντί να το κάνουν στα 25 χρόνια με ένα εξάμηνο σεμινάριο κ να ζητάτε να λύνει οριστικά αυτή η παρωδία πρόσληψης ΕΦ - το έκτρωμα Χρυσοχοιδης κ Συνδικαλιστών ΠΟΑΣΥ κ ΕΦ. Για να διορθωθεί η ανομοιογένεια οριστικά. Ξεκολλάτε κ δείτε τα πραγματικά προβλήματα. Αλλιώς θα βλέπεται από Σεπτέμβριο στα κανάλια πάλι συνδικαλιστές να μιλάνε για όλα όσα συμβαίνουν στην Υδρόγειο με περισπούδαστο ύφος αλλά όλοι εμείς στην ΕΛ.ΑΣ μια ζωή στην ζητανεια,με χαμηλότερους μισθούς χωρίς επικίνδυνο κ ανθιυγεινο,χωρίς εξέλιξη,χωρίς εκπαίδευση,να φτύνουν, να μας ξεφτιλλιζουν οι πολίτες απροστάτευτοι απέναντι στο έγκλημα να φοβόμαστε να λέμε ότι ήμαστε αστυνομικοί.