Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στις ΗΠΑ ο Στρατηγός Φλώρος: Οι κρίσιμες επαφές και η «γνωριμία» με τα F-35







Ποιους θα δει και τι θα συζητήσει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ενισχύεται η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ – Πυλώνας σταθερότητας και αξιοπιστίας η χώρα μας στην νευραλγική περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.

Ένα από τα σημαντικότερα ταξίδια της θητείας του αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο πολύπειρος πρασινοσκούφης Στρατηγός θα μεταβεί στις ΗΠΑ τα επόμενα 24ώρα, όπου θα έχει σημαντικές επαφές με τα ανώτατα στελέχη των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, με τα οποία θα συζητήσει τις διμερείς σχέσεις, αλλά και τα εξοπλιστικά προγράμματα που τρέχουν για τη χώρα μας.


Ο Στρατηγός Φλώρος θα αναχωρήσει από τη χώρα μας στις 10 Ιουλίου, με πρώτο σταθμό του ταξιδιού του την πρωτεύουσα, Ουάσινγκτον, όπου θα συναντήσει τον Αμερικανό ομόλογό του, Αρχηγό των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγό Μαρκ Μίλεϊ.

Οι δύο Αρχηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν εκτενώς τα δεδομένα της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ, η οποία θα πρέπει να τονίσουμε πως βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο, με τις ΗΠΑ να αναγνωρίζουν τη χώρα μας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή και ως έναν σύμμαχο φερέγγυο στο ΝΑΤΟ.

Οι προθέσεις των ΗΠΑ για την Ελλάδα και την Τουρκία έχουν φανεί εδώ και καιρό, με τις δηλώσεις της αμερικανικής διπλωματίας να δίνουν σαφή ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, την ώρα που η Τουρκία προσπαθεί να πατήσει σε δύο βάρκες.






Στο πλαίσιο αυτό, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος θα τονίσει τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε η Ελλάδα τις πρώτες μέρες του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και στη συνέχεια, με την Σούδα να μετατρέπεται σε ορμητήριο των αμερικανικών και νατοϊκών δυνάμεων και την Αλεξανδρούπολη να αναδεικνύεται σε περιοχή εξαιρετικής γεωστρατηγικής σημασίας, απ’ όπου οι Αμερικανοί τροφοδοτούν από εκεί τις δυνάμεις στα Βαλκάνια.

Όσον αφορά τα εξοπλιστικά, ο Στρατηγός Φλώρος θα επισκεφθεί το εργοστάσιο παραγωγής των F-35, στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στο Ντάλας του Τέξας. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναμένεται να δει από κοντά το κορυφαίο μαχητικό της Δύσης, με την Ελλάδα να έχει ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα για απόκτηση 20+20 μαχητικών.

Θυμίζουμε πως ο Κωνσταντίνος Φλώρος είχε συνάντηση την Τετάρτη (06/07) στην Αθήνα με στελέχη της Lockheed Martin, με τα οποία συζήτησε τις διαδικασίες ενεργοποίησης του προγράμματος πρόσκτησης μαχητικών αεροσκαφών F-35, ενώ έμφαση δόθηκε στην αναβάθμιση των αεροσκαφών ναυτικών επιχειρήσεων P-3B Orion καθώς και των μαχητικών αεροσκαφών F-16 Viper στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κατά το ταξίδι του στις ΗΠΑ θα επισκεφθεί και τις εγκαταστάσεις του US Special Operation Command (USSO COM) στην Φλώριντα, ενώ είναι δεδομένο πως δεν θα χάσει την ευκαιρία για να συζητήσει με τους Αμερικανούς τη δυνατότητα απόκτησης από τη χώρα μας οπλικών συστημάτων και Μέσων από το απόθεμα του αμερικανικού Στρατού. Πιο συγκεκριμένα, όπως έχει γράψει το Newsbomb.gr, ο πρασινοσκούφης Στρατηγός θα ρωτήσει για το ενδεχόμενο παραχώρησης Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης (ΤΟΜΑ) Bradley M2A2, θωρακισμένων MRAP Cougar, περισσότερα τεθωρακισμένα Μ1117 και βεβαίως τα αμφίβια AAV7 για τα οποία ήδη υπάρχει συμφωνία η οποία μάλιστα πέρασε και από τη Βουλή.

Τα συγκεκριμένα ζητήματα θα τεθούν επί τάπητος και κατά τη συνάντηση με τον Αρχηγό του Στρατού Ξηράς των ΗΠΑ, Στρατηγό Τζέιμς Μακόβιλ. Συναντήσεις θα έχει επίσης και με εκπροσώπους της Ομογένειας.

Το ταξίδι του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στις ΗΠΑ θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Ιουλίου, ενώ μία ημέρα μετά, στις 17 Ιουλίου, το αεροπλάνο για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού θα πάρει ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Πηγή: www.newsbomb.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια