Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Eυάγγελος Αντωνίου: Θετική η εξέλιξη αύξησης του πλαφόν στα νυχτερινά από 48 σε 64 ώρες


Θετική η εξέλιξη αύξησης του πλαφόν στα νυχτερινά από 48 σε 64 ώρες , αν και αφορά περιορισμένο αριθμό συναδέλφων που λόγω της φύσης της εργασίας τους εργάζονται αρκετές ώρες μετά τις 22:00..

Κάποιο κέρδος θα έχουν σχεδόν όλοι, αφού προφανώς το κονδύλι για τα νυχτερινά θα είναι αυξημένο και δε θα παρατηρείται το φαινόμενο στο τέλος του χρόνου να μένουμε με απλήρωτα νυχτερινά.

Η πλειοψηφία πάντως των μάχιμων συναδέλφων σε ΑΤ-ΤΑ-ΤΤ-ΔΑΔΘ κλπ, υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν ξεπερνάει τις 40 με 48 ώρες νυχτερινής εργασίας, οπότε και δε θα δει καμία αύξηση..

Παράλληλα, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2023 δε θα επιφέρει κάτι παραπάνω από περίπου 10€ στους περισσότερους..

Με τη στάση μας, το φιλότιμο μας και την ευσυνειδησία μας βάλαμε πλάτη τα 12 τελευταία δύσκολα χρόνια για όλη την κοινωνία και συμβάλλαμε τα μέγιστα για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της ασφάλειας της χώρας και των πολιτών..

Η πολιτεία, μετά και το κύμα ακριβείας το τελευταίο διάστημα, επιβάλλεται να ενισχύσει το εισόδημα του συνόλου των Ελλήνων Αστυνομικών.

Εφόσον, φαίνεται δημοσιονομικά απίθανο να επιστρέψουμε στο ισχύον μισθολόγιο του 2012 (παρά τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις) ή στην επαναφορά των επιδομάτων αδείας, ένα καλό βήμα για την οικονομική ενίσχυση μας θα μπορούσε να είναι η ΑΥΞΗΣΗ της ωριαίας αποζημίωσης για παροχή νυχτερινής εργασίας, από την οποία θα επωφεληθούν άπαντες (από όσους εργάζονται -16- ώρες μέχρι και όσους εργάζονται -64-), καθώς και η ΑΥΞΗΣΗ της αποζημίωσης για παροχή εργασίας πέραν του πενθημέρου..

Το να παραμείνουμε πάντως χωρίς οποιαδήποτε ενίσχυση του εισοδήματος μας, ειδικά στη παρούσα φάση, και ενώ έχουμε μπει ήδη σε προεκλογική περίοδο φαντάζει απίθανο.. Πλέον, οι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν σημαντική οικονομική δυσχέρεια ως προς τη διαβίωση τους..

ΑΝΤΩΝΙΟΥ Ευάγγελος
Αντιπρόσωπος ΕΑΥΘ στη ΠΟΑΣΥ
Μέλος ΕΜΑΣ







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια