Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με βραβείο τιμήθηκε το Πυροσβεστικό Σώμα στον Διαγωνισμό βραβείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Digital Gov Awards) για το έτος 2022


To Πυροσβεστικό Σώμα, επιλέχθηκε ανάμεσα στις ομάδες με ιδέες που ξεχώρισαν στα Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μετά τη συμμετοχή του στον Διαγωνισμό Βραβείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Digital Gov Awards), για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και της χώρας ευρύτερα, αποσπώντας ένα (1) βραβείο.

Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Το Πυροσβεστικό Σώμα συμμετείχε στο διαγωνισμό στην κατηγορία Ασφάλεια του Πολίτη, μέσω του Τμήματος Προληπτικής Πυροπροστασίας της Διεύθυνσης Νομικής Υποστήριξης του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, στη δράση με τίτλο «Ψηφιοποίηση Διοικητικών Πράξεων Πυροπροστασίας από το Πυροσβεστικό Σώμα» του φορέα «Πυροσβεστικό Σώμα / Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος».


Η ψηφιοποίηση διοικητικών πράξεων πυροπροστασίας αποτελεί ένα ακόμη βήμα εκσυγχρονισμού που συμβάλλει στη συνολική αναβάθμιση και σηματοδοτεί τη νέα εποχή στην οποία εισέρχεται το Πυροσβεστικό Σώμα.

Τον Αρχηγό Π.Σ. Αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο εκπροσώπησε ο Διοικητής της Σχολής Ανθυποπυραγών Αρχιπύραρχος Δημήτριος Καλιανιώτης. Το βραβείο για το Πυροσβεστικό Σώμα παρέλαβε ο Τμηματάρχης του Τμήματος Προληπτικής Πυροπροστασίας της Διεύθυνσης Νομικής Υποστήριξης Αντιπύραρχος Χρήστος Λ. Τσαβαλόπουλος.




Σκοπός του διαγωνισμού, ήταν η επιβράβευση δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών, που με τις ενέργειες και τις ιδέες τους έχουν συμβάλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δημόσιας Διοίκησης και στη βελτίωση της παροχής δημοσίων υπηρεσιών προς τους πολίτες.


Συνολικά, για το έτος 2022, υποβλήθηκαν 82 προτάσεις από φορείς του δημόσιου τομέα ή δημοσίους υπαλλήλους και λειτουργούς και ο στόχος ήταν η ανάδειξη αποτελεσματικών, καινοτόμων και πρωτοπόρων διαδικασιών ψηφιοποίησης και απλούστευσης των διοικητικών διαδικασιών και δράσεων, οι οποίες βασίζονται στις κατευθύνσεις της Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού.


Περισσότερες πληροφορίες για τα βραβεία ψηφιακής διακυβέρνησης που αφορούσαν τις θεματικές είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης: https://mindigital.gr/archives/3361







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια