Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φωτιά στην Ηλεία: Στα χέρια των αρχών ένας ύποπτος για εμπρησμό, αναζητείται ακόμα ένας - Υπό έλεγχο τα μέτωπα







Φωτιά στην Ηλεία: Πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει το σενάριο του εμπρησμού στη φωτιά που ξέσπασε χθες στην Ηλεία, και συγκεκριμένα στο χωριό Άγναντα που δοκιμάστηκε ιδιαιτέρως. Από χθες (Πέμπτη) το βράδυ, ένα άτομο βρίσκεται στα χέρια των αρχών, ενώ αναζητείται ακόμα ένα, συγγενικό πρόσωπο του πρώτου.




Τα δύο άτομα έχουν υποδειχθεί από δύο κατοίκους, έναν άνδρα και μία γυναίκα. Η προανάκριση συνεχιζόταν μέχρι τις 9 το βράδυ της Πέμπτης, με στόχο να εξακριβωθεί αν το προσαχθέν άτομο ευθύνεται πραγματικά για την πυρκαγιά. Εν τέλει, το ύποπτο άτομο προσήχθη από τυς αστυνομικούς της Ασφάλειας Αμαλιάδας.

Λίγο μετά το ξέσπασμα της φωτιάς, δύο άτομα, ένας άνδρας και μια γυναίκα, κάτοικοι του χωριού Άγναντα, υπέδειξαν στις πυροσβεστικές αρχές δύο συγκεκριμένα πρόσωπα ως τους υπαίτιους για τη φωτιά. Αμέσως, από τους πυροσβέστες ειδοποιήθηκε η Αστυνομία Αμαλιάδας, καθώς και ειδικό ανακριτικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο λίγες ώρες αργότερα έφθασε από την Αθήνα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο χωριό Άγναντα.


Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, τα δύο ύποπτα άτομα κινούνταν κοντά στις πυροσβεστικές δυνάμεις και παρακολουθούσαν την επιχείρηση κατάσβεσης κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο ξεκίνησε αμέσως μόλις έφθασε τη διαδικασία συλλογής προανακριτικού υλικού.

Ηλεία: Υπό έλεγχο όλα τα πύρινα μέτωπα – Παραμένουν σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Χωρίς ενεργό μέτωπο και οριοθετημένες είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι φωτιές που εκδηλώθηκαν χθες το απόγευμα σε δασικές εκτάσεις στις περιοχές Τραγανό και Βάρδα στην Ηλεία, ενώ η φωτιά στην περιοχή ‘Αγναντα παρουσιάζει καλή εικόνα.
Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή Τραγανό του δήμου Πηνειού εξακολουθούν να επιχειρούν 38 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα και 14 οχήματα, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να αντιμετωπίσουν άμεσα ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις μέσα στην καμένη έκταση.

Στην περιοχή της Βάρδας, του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ώστε να κατασβέσουν πλήρως την φωτιά και να αποτρέψουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Στην περιοχή ‘Αγναντα του δήμου Ήλιδας, οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που συνεχίζουν να επιχειρούν, αποτελούνται από 115 πυροσβέστες, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 36 οχήματα.




Πηγή: eleftherostypos.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια