Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επιδημία από βόμβες, επιθέσεις και εκρήξεις - Οι αναρχικοί πιέζουν να αποφυλακιστεί ο "τοξοβόλος" απεργός πείνας

Το επιπλέον… βήμα και την τρομοκρατική αναβάθμιση επιχειρούν να ανακόψουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ανέλαβαν την έρευνα της εκρηκτικής επίθεσης στη ΔΟΥ Αμαρουσίου.




Φεϊγβολάν, καταδρομικές επιθέσεις, βόμβες μολότοφ, γκαζάκια, και τώρα μασούρια δυναμίτιδας! Έτσι εξελίσσεται η κλιμάκωση των ενεργειών συμπαράστασης στο αίτημα αποφυλάκισης του απεργού πείνας "τοξοβόλου" Γιάννη Μιχαηλίδη.



Χθες τα ξημερώματα ήρθε και η επικίνδυνη αναβάθμιση με την εκτόξευση δυναμίτιδας στη ΔΟΥ Αμαρουσίου, μια εφορία που είχε γίνει "αγαπημένος" στόχος ωρολογιακών εκρηκτικών μηχανισμών, από την "17 Νοέμβρη" το μακρινό 1992, και από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς το 2012!


Δεκάδες παρεμβάσεις συμπαράστασης που έφθασαν σε παραλίγο "αγκάλιασμα" της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Πεδίο του Άρεως κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στην έκθεση Plasmata, μαζί με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.











Οι "Έμπρακτα Αλληλέγγυοι Αναρχικοί" ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης στη ΔΟΥ Αμαρουσίου. "Στις 07/07/2022 ώρα 04.00 πραγματοποιήσαμε συμβολική επίθεση με δύο κιλά εκρηκτικής ύλης στη ΔΟΥ Αμαρουσίου σε ένδειξη αλληλεγγύης στον από 23-05-2022 αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη" γράφουν μεταξύ άλλων οι συντάκτες του κειμένου και συμπληρώνουν "Η ομερτά που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αφενώς είναι προαπαιτούμενο για την σκληρή αντιμετώπιση του απεργού πείνας και αφεταίρου μας υποχρεώνει να αναβαθμίσουμε τα μέσα μας".

Το επιπλέον… βήμα και την τρομοκρατική αναβάθμιση επιχειρούν να ανακόψουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ανέλαβαν την έρευνα της εκρηκτικής επίθεσης στη ΔΟΥ Αμαρουσίου.

Στις 04:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, στη συμβολή των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Πλαταιών, τουλάχιστον δύο άτομα, που πιθανόν προσέγγισαν το κτίριο της εφορίας με μοτοσυκλέτα, βρέθηκαν κοντά στην είσοδο. Ο ένας από αυτούς, φαίνεται να πέρασε το χέρι μέσα από τα κάγκελα και πέταξε εσωτερικά, κοντά στην είσοδο ένα μασούρι δυναμίτιδας που είχε πυροδοτήσει με βραδύκαυστο φυτίλι. Το ωστικό κύμα της ισχυρής έκρηξης κατευθύνθηκε προς το κτίριο προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές σε γραφεία του ισογείου και του 1ου ορόφου. Στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών εντόπισαν έναν κρατήρα διαμέτρου περίπου 60 εκατοστών, όχι όμως και υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού, καθώς υπήρξε "τέλεια" έκρηξη. Από στοιχεία που περισυνέλλεξαν θεωρούν πως ήταν ένα μασούρι δυναμίτιδας, που πυροδοτήθηκε με βραδύκαυστο φυτίλι. Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας περισυλλέγουν υλικό από κάμερες ασφαλείας της εφορίας αλλά και από δρόμους της περιοχής προκειμένου να εντοπίσουν τον τρόπο προσέγγισης και διαφυγής των δραστών.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αναδεικνύει την αλματώδη εξέλιξη και αναβάθμιση της επικίνδυνης "ποιότητας" των επιθέσεων με την ρίψη εκρηκτικού μηχανισμού, και στόχος είναι η αποφυγή της επόμενης φάσης, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει ωρολογιακούς εκρηκτικούς μηχανισμούς ακόμη και οπλισμού, με την σύσταση κάποιας τρομοκρατικής οργάνωσης.

Τις προηγούμενες ημέρες εκδηλώθηκαν επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στα Εξάρχεια. Το βράδυ της περασμένης Τρίτης, ομάδες ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, επιτέθηκαν με σφοδρότητα και "βροχή" από βόμβες μολότοφ, εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη και στελεχών της ομάδας ΔΡΑΣΗ, στην οδό Ναυαρίνου, όπου υπέστησαν εγκαύματα στα πόδια δύο αστυνομικοί. Οι εντολές των επικεφαλής αξιωματικών ήταν η απεμπλοκή και απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από την περιοχή. Μετά από… 2,5 ώρες έγινε αστυνομική επιχείρηση σε καφενείο των Εξαρχείων, μέσα από το οποίο έγιναν 33 προσαγωγές ατόμων, τα οποία λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα. Σημειώνεται ότι το περασμένο Σάββατο, μια ομάδα 100 ατόμων που συμμετείχαν σε εκδήλωση στην Πανεπιστημιούπολη, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στην έδρα των ΜΑΤ, στην οδό Χίου στο Γουδί. Στη συνέχεια "πεδίο μάχης" έγινε η οδός Ούλοφ Πάλμε, με τις ομάδες των νεαρών να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απαντούσαν με ρίψεις δακρυγόνων. Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ δεν καταγράφηκαν προσαγωγές ή συλλήψεις.
Πηγή: www.thetoc.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια