Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία συναντήθηκε η Ένωση


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Την 14-07-2022, ο πρόεδρος ΚΑΡΤΣΑΚΗΣ Γεώργιος με τον Γενικό Γραμματέα ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο και τον Αντιπρόεδρο ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ Εμμανουήλ, πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. ΣΚΟΥΜΑ κατά την επίσκεψή τους στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου.

Ο πρόεδρος της Ένωσής μας επισήμανε στον κ. Υπουργό ότι ο Νομός μας, κατά την φετινή τουριστική σεζόν δεν ενισχύθηκε με άτομα με αποτέλεσμα να διασαλεύετε το αγαθό της ασφάλειας των επισκεπτών και κατ’ επέκταση του τουρισμού, ενώ παράλληλα τόνισε ότι για πρώτη φορά φέτος δεν λειτουργεί το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Αγίου Νικολάου του οποίου τις αρμοδιότητες επωμίζονται τα ήδη υποστελεχωμένα κατά τόπους Α.Τ., τα οποία σχεδόν στην πλειοψηφία τους λειτουργούν με ένα μόνο άτομο στις περιπολίες τους.

Επιπλέον εξέφρασε τους προβληματισμούς των συναδέλφων μας σχετικά με την απροθυμία υπηρέτησης αστυνομικών στη Δ.Α. Λασιθίου θέτοντας ως παράδειγμα τις φετινές τακτικές μεταθέσεις, όπου για ακόμη μια χρονιά δεν καλύφθηκαν οι θέσεις που ήταν διαθέσιμες (8 διαθέσιμες θέσεις, καλύφθηκαν μόνο οι 5). Ακόμη, τα προσεχή πέντε (5) χρόνια αναμένετε μεγάλος αριθμός συναδέλφων να αποστρατευτούν γεγονός το οποίο θα επιβαρύνει την ήδη προβληματική κατάσταση.

Για το λόγο αυτό καταθέσαμε σχετικό αναλυτικό υπόμνημα και εκφράσαμε την επιθυμία των συναδέλφων μας να ενταχθεί ο Νομός μας στις παραμεθόριες περιοχές προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της απροθυμίας υπηρέτησης, εφόσον και άλλες υπηρεσίες (Ναυτικό, Αεροπορία, Λιμενικό, Υγειονομικοί, Δικαστικοί, κ.α.) λαμβάνουν σχετικά κίνητρα υπηρέτησης στο Νομό.


Τέλος, σχετικό υπόμνημα κατατέθηκε και στον κ. Αρχηγό με τον οποίο ζητήσαμε την άμεση ενίσχυση της Δ.Α. Λασιθίου με ικανό αριθμό αστυνομικών, προκειμένου να μπορέσουν οι συνάδελφοι να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, να μην κινδυνεύουν και να μπορούν με αξιοπρέπεια να υπερασπίζονται το αγαθό της ασφάλειας των πολιτών και των επισκεπτών του Λασιθίου, ενώ αναφερθήκαμε και στην παλαιότητα του στόλου των οχημάτων ασφαλείας και την ανάγκη ανανέωσής τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΡΤΣΑΚΗΣ Χ. Γεώργιος                 ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Κ. Γεώργιος







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια