Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πόλεμος εμπρηστών στην Ηλεία




Nέα σημαντικά στοιχεία, τα οποία δύναται να δώσουν τη λύση στο μυστήριο με τις νυχτερινές φωτιές στον νομό Ηλείας, ένα ζήτημα που υφίσταται από πέρυσι, έχουν στη διάθεσή τους οι ειδικές υπηρεσίες της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ερευνητές του Πυροσβεστικού Σώματος προσανατολίζονται στο ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός άτυπου «πολέμου» μεταξύ χασισοκαλλιεργητών στην περιοχή.




Μάλιστα, σε αυτήν τη διαμάχη αποδίδουν τόσο τις καταστροφικές πυρκαγιές που σημειώθηκαν πέρυσι κοντά στην Αρχαία Ολυμπία όσο και τη φωτιά που ξέσπασε μέσα στη νύχτα στον οικισμό Κορυφή την περασμένη εβδομάδα και παραλίγο να κάψει κατοικημένη περιοχή, καθώς έλαβε μεγάλες διαστάσεις.




Αργά τη νύχτα της περασμένης Τρίτης, οι απειλητικές φλόγες ξεπήδησαν μέσα από δύσβατο σημείο της περιοχής, στο οποίο δεν υπήρχαν πυλώνες ή καλώδια ηλεκτροδότησης που θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο στο ξέσπασμα της πυρκαγιάς. Η περιοχή είναι δασώδης και απόκρημνη και κατά καιρούς το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. που πραγματοποιεί έρευνες για την ύπαρξη παράνομων καλλιεργειών κάνναβης έχει εντοπίσει αρκετές φυτείες, κρυμμένες μέσα στο πυκνό δάσος. Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά, οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος βρέθηκαν στο σημείο και κατάφεραν τις πρώτες πρωινές ώρες να τη θέσουν υπό έλεγχο, με τη συνδρομή και των πτητικών μέσων που πραγματοποίησαν δεκάδες ρίψεις νερού.
Το μεσημέρι της Τετάρτης -και ενώ η φωτιά είχε οριοθετηθεί- ένα δεύτερο μέτωπο ξέσπασε κοντά στα ήδη καμένα, με αποτέλεσμα να σημάνει νέος συναγερμός και να κινητοποιηθεί η Πυροσβεστική. Η δεύτερη εστία ξεκίνησε επίσης σε δύσβατο σημείο και συγκεκριμένα σε χαράδρα. Και στις δύο φωτιές, οι πυροσβέστες ανέφεραν στο συντονιστικό κέντρο πως υπάρχει έντονη μυρωδιά από χασίς μέσα στα καμένα. Στη συνέχεια, κατά τις αυτοψίες που πραγματοποίησαν στα καμένα, εντόπισαν υπολείμματα από λάστιχα ποτίσματος μέσα στην περίμετρο της πυρκαγιάς. Η ύπαρξη αυτού του υποτυπώδους συστήματος άρδευσης αυξάνει τις υποψίες για ύπαρξη παράνομης καλλιέργειας χασίς στην περιοχή.

Πλέον, οι ερευνητές του Πυροσβεστικού Σώματος μιλούν ανοιχτά για έναν ακήρυχτο πόλεμο μεταξύ χασισοκαλλιεργητών στον νομό Ηλείας, οι οποίοι μετατρέπονται και σε εμπρηστές προκειμένου να πλήξουν αντίπαλους καλλιεργητές. Με τον εμπρησμό των φυτειών επιχειρούν να επηρεάσουν τις τιμές στην παράνομη αγορά των ναρκωτικών ή απλώς να εκδικηθούν και να πλήξουν τους ανταγωνιστές τους.

Πηγή: www.enikos.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια