Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς συνδέονται τα εκρηκτικά στην Ευελπίδων με τον "τοξοβόλο" Μιχαηλίδη: "Οι μπαχαλάκηδες θέλουν να γίνουν τρομοκράτες"


Η Αντιτρομοκρατική επιχειρεί να βάλει "φρένο" σε μια ενδεχόμενη τρομοκρατική αναβάθμιση των ενεργειών "αλληλεγγύης" στο αίτημα αποφυλάκισης του "Τοξοβόλου", Γιάννη Μιχαηλίδη.




Οι "μπαχαλάκηδες" θέλουν να γίνουν τρομοκράτες. Με αυτά τα λόγια περιγράφουν αρμόδιοι αξιωματικοί την επικίνδυνη κλιμάκωση των ενεργειών του αντιεξουσιαστικού χώρου που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα. Τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ένα ακόμα χτύπημα, αυτή τη φορά στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, απετράπη λόγω… λάθους στη συνδεσμολογία. Την υπόθεση, έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που μαζί με την Κρατική Ασφάλεια, επιχειρούν να βάλουν "φρένο", σε μια ενδεχόμενη τρομοκρατική αναβάθμιση των ενεργειών "αλληλεγγύης" στο αίτημα αποφυλάκισης του απεργού πείνας, "Τοξοβόλου", Γιάννη Μιχαηλίδη.



Ο συναγερμός στην αστυνομίας σήμανε στις 23:35 όταν άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στην ιστοσελίδα zougla και στην Εφημερίδα των Συντακτών, προειδοποιώντας για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στα δικαστήρια που θα εκραγεί τα μεσάνυχτα. Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση των αρχών στο σημείο όμως τελικά δεν σημειώθηκε έκρηξη. Έπειτα από έρευνες οι αστυνομικοί εντόπισαν τον εκρηκτικό μηχανισμό που αποτελούταν από βραδύκαυστο φυτίλι και εκρηκτική ύλη, μέσα σε ένα σακίδιο, στο άλσος λίγα μέτρα δίπλα από την περίφραξη της Ευελπίδων. Όπως διαπίστωσαν τα στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, από την ενεργοποίηση είχε σκάσει μόνο ο πυροκροτητής, ενώ δεν είχε προκληθεί έκρηξη λόγω λάθους συνδεσμολογίας. Το καμένο σακίδιο και τα υπολείμματα του μηχανισμού, έχουν οδηγηθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για διερεύνηση.

Ομοιότητες με την επίθεση στη Δ.Ο.Υ. Αμαρουσίου

Οι αξιωματικοί που ερευνούν το περιστατικό, διακρίνουν ομοιότητες με την επίθεση με μασούρι δυναμίτιδας, που είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της 6ης Ιουλίου, στη Δ.Ο.Υ. Αμαρουσίου. Την ευθύνη είχαν αναλάβει οι αυτοαποκαλούμενοι "Έμπρακτα Αλληλέγγυοι Αναρχικοί" με κείμενο που δημοσίευσαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Μάλιστα τα μέλη της αναρχικής ομάδας ανέφεραν στην ανάρτηση τους, ότι χρησιμοποίησαν δύο κιλά εκρηκτικής ύλης.



Παράλληλα, όπως σημειώνουν αρμόδια στελέχη της Ασφάλειας, οι άγνωστοι δράστες, για πρώτη φορά προχώρησαν σε προειδοποιητικό τηλεφώνημα πριν την επίθεση, κάτι που δεν είχε συμβεί σε αντίστοιχες πρόσφατες ενέργειες από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Μάλιστα, όπως τονίζουν είναι αξιοσημείωτο ότι ο ένας δράστης τοποθέτησε και ενεργοποίησε το μηχανισμό και ένας δεύτερος ανέλαβε τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα.

Η τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού στα δικαστήρια, έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά τις πρόσφατες επιθέσεις σε Real Group και Δ.Ο.Υ. Αμαρουσίου. Οι συγκεκριμένες ενέργειες είχαν προκαλέσει την κινητοποίηση της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που επιχειρούν να βάλουν "φρένο" σε μια ενδεχόμενη τρομοκρατική αναβάθμιση των επικίνδυνων εμπρηστικών ενεργειών, που έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα. Αρμόδιοι αξιωματικοί βλέπουν μια απότομη αναβάθμιση της επικινδυνότητας των επιθέσεων, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των ενεργειών συμπαράστασης στο αίτημα αποφυλάκισης του απεργού πείνας "τοξοβόλου", Γιάννη Μιχαηλίδη. Όπως σημειώνουν τα πανό και τα φέιγ βολάν, έχουν πλέον διαδεχτεί εμπρηστικές επιθέσεις, καταδρομικά χτυπήματα με μολότοφ ακόμα και εκτόξευση δυναμίτιδας.

Πηγή: www.thetoc.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια