Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φωτιά Μυτιλήνη: Δραματική η κατάσταση! Ανεξέλεγκτο το μέτωπο, απεγκλώβισαν κατοίκους






Φωτιά στη Μυτιλήνη: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες – Μάχη να περιοριστεί το μέτωπο πριν πέσει το σκοτάδι

Δραματική είναι η κατάσταση στη Μυτιλήνη, με την μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε το πρωί στα Βατερά να είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μην φτάσουν ξανά οι φλόγες σε κατοικημένες περιοχές, ενώ δίνεται μάχη με το χρόνο για να περιορίσουν οι εναέριες δυνάμεις το μέτωπο πριν αποσυρθούν εξαιτίας της νύχτας. Μάλιστα, το απόγευμα τα εναέρια μέσα ενισχύθηκαν, ενώ σπεύδουν στην περιοχή εθελοντές από όλη τη Μυτιλήνη.Οι εικόνες από το πύρινο μέτωπο είναι πραγματικά συγκλονιστικές και αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής που συντελείται στο πανέμορφο νησί:






Η κατάσταση στα μέτωπα της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 10 σήμερα το πρωί στην Π.Ε.Μυτιλήνη διαμορφώνεται ως εξής. Πηγή: intime







Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις, με προσωπικό και Μέσα να επιχειρούν από την πρώτη στιγμή κατόπιν εντολής του ΓΕΕΘΑ. Η βοήθεια είναι και πάλι πολύτιμη καθώς, τα σκαπτικά μηχανήματα του Στρατού Ξηράς ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες και δρόμους ώστε να περάσουν πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες.






PHOTO GALLERY



Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις, με προσωπικό και Μέσα να επιχειρούν από την πρώτη στιγμή κατόπιν εντολής του ΓΕΕΘΑ.









Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, εθελοντές κουβαλώντας κουβάδες με νερό, δίνουν μάχη με τις φλόγες. Παράλληλα, λόγω της δυσκολίας που εντοπίζεται στο έργο κατάσβεσης, ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε λιπόθυμος.






Ανθρώπινη αλυσίδα για να σωθούν περιουσίες.























Πολύτιμη και η βοήθεια του Λιμενικού που απεγκλώβισε κατοίκους:


Πηγή: www.newsbomb.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια