Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΑΞΙΑ: Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το επικίνδυνο του επαγγέλματός μας




Aφορμή για την επιστολή της ΠΟΑΞΙΑ στάθηκε το σοβαρό περιστατικό κατά τη διάρκεια του οποίου τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί από τα πυρά 48χρονου στους Αγίους Αναργύρους.

Κύριε Υπουργέ,

Για μια ακόμη φορά η ελληνική κοινωνία έγινε, αυτό το Σαββατοκύριακο, μάρτυρας μιας πρωτοφανούς έξαρσης βίας, η οποία, τελευταία, αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο εις βάρος αστυνομικών.

Δυστυχώς, πέρα από την κοινωνιολογική διάσταση του θέματος, αναδείχθηκε για μια εισέτι φορά η σκληρή πραγματικότητα με τον πιο προφανή και αδιαμφισβήτητο τρόπο. Αυτή τη φορά, η επικινδυνότητα του αστυνομικού λειτουργήματος επιβεβαιώθηκε μέσα στις φλόγες των μολότοφ στην Καισαριανή και από τις σφαίρες σεσημασμένου κακοποιού στους Αγίους Αναργύρους. Επιβεβαιώνεται ,ακόμα, από τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που τοποθετούν, σωρηδόν τον τελευταίο καιρό, άνανδρα υποκείμενα στα σπίτια των αστυνομικών θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές τους, τις οικογένειες τους, τις ζωές και τις περιουσίες των συνοίκων τους ενεργοποιώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Δυστυχώς, η Πολιτεία είναι διαρκώς απούσα, σίγουρα τυφλή και οπωσδήποτε κωφή αφού ούτε αναγνωρίζει εμπράκτως, ούτε βλέπει, ούτε ακούει κανέναν από αυτούς που κινδυνεύουν καθημερινά. Φυσικά, τα λόγια περισσεύουν μιας και όπως λέει ο θυμόσοφος λαός “από το τάξιμο δεν έχασε κανείς”.

Σας ερωτούμε, λοιπόν, δημοσίως ως θεσμικά αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη:

Κύριε Υπουργέ,Θεωρείτε πως η διπλή σας επίσκεψη στους τραυματίες συναδέλφους της Άμεσης Δράσης στο 401 ΓΣΝ ως ένδειξη συμπαράστασης -για την οποία σας επαινούμε- είναι αρκετή από πλευράς της Πολιτείας;
Είστε πολιτικά ικανοποιημένος ότι πράξατε το καθήκον σας ως πολιτικός προϊστάμενος χιλιάδων ενστόλων που καθημερινά δίνουν μάχη στο δρόμο με αυταπάρνηση για την ασφάλεια των πολιτών;
Ηθικά αισθάνεστε ότι συμπαρασταθήκατε εμπράκτως και ουσιαστικώς σε όλο αυτό το προσωπικό ή μήπως περιοριστήκατε αποκλειστικά και μόνο σε επικοινωνιακό επίπεδο, ακολουθώντας τις πρακτικές του προκατόχου σας, αντικαθιστώντας το SMS με ένα on camera δημόσιο ευχαριστώ;
Σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία αναγνώρισης του επικίνδυνου του αστυνομικού λειτουργήματος; Πόσες άραγε επιτροπές θα πρέπει να ασχοληθούν με το αυτονόητο και που βρίσκεται το πόρισμα της επιτροπής που είχε προς τούτο συγκροτήσει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομιας;

Ούτε εσείς αλλά ούτε και εμείς “κομίζουμε γλαύκας εις τας Αθήνας”. Είμαστε όμως θεσμικά υποχρεωμένοι να σας απευθύνουμε ξανά ερωτήματα, τα οποία σας έχουμε θέσει από την αρχή της θητείας σας αλλά και από την αρχή της θητείας της κυβερνήσεως εν συνόλω.

Ελπίζουμε ότι τα ερωτήματα αυτά τα οποία δεν είναι καθόλου ρητορικά αλλά πραγματικά θα τύχουν απάντησης με έργα και όχι και με άλλα επιπλέον λόγια.



Πηγή: poaxia.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια